Ce spun oamenii din piaţa de capital legat de oferta "Transelectrica"

Crăiţa Simionescu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 7 martie 2012

Ce spun oamenii din piaţa de capital legat de oferta "Transelectrica"

Valentin Ionescu: Un discount de aproximativ 15% este binevenit

Valentin Ionescu, fostul director general al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), este de părere că, în cazul ofertei secundare la "Transelectrica", un discount faţă de preţul de piaţă de aproximativ 15% este binevenit.

Domnia sa este de părere că trebuie să existe obligatoriu o tranşă de retail, de aproximativ 20-30% din ofertă, cu avantaje financiare clare.

"Aş merge pe două tipuri de alocare a acţiunilor subscrise. Prima, pentru investitorii instituţionali să fie o alocare discreţionară, şi a doua să fie pro-rata pentru investitorii de retail", ne-a spus Valentin Ionescu.

În opinia sa, pentru a ne alinia la standardele internaţionale pre-finanţarea ofertei trebuie eliminată pentru investitorii care folosesc custozi.

Domnul Ionescu a mai precizat că Bursa a renunţat de anul trecut la orice comision de listare şi poate renunţa, în opinia sa, şi la comisionul de 0,13% de pe vânzare, pentru a face oferta atractivă şi din punct de vedere financiar. "Bursa va încasa oricum comisioane după listare din tranzacţiile cu acele acţiuni", ne-a spus Valentin Ionescu.

Domnia sa mai consideră necesară o promovare agresivă a ofertei pe plan intern şi internaţional. În opinia sa, BVB ar trebui să explice clar de ce oferta "Transelectrica" este diferită de cea a "Petrom" (n.r. care a eşuat în vara anului trecut), respectiv că se derulează exclusiv prin sistemul BVB, conturi globale, iar oferta este mult mai mică decât la Petrom. (A.A.)

Ionel Blănculescu: Anii 2015-2016 ar fi mai potriviţi pentru externalizarea pachetului de acţiuni

Spre deosebire de oamenii din piaţă, care se întrec să ceară discounturi tot mai mari, analistul Ionel Blănculescu, este de părere că luna martie, nu este în mod categoric, o perioadă bună pentru derularea ofertei "Transelectrica", dacă se urmăreşte obţinerea unui preţ bun de vânzare.

Domnia sa argumenteză: "Pentru că, în prezent, piaţa este a cumpărătorului şi nu a vânzătorului, în urma crizei economice globale, cu toate efectele acesteia. Dacă se urmăresc alte scopuri, cum ar fi: dezgheţarea şi un nou impuls acordat Bursei de Valori, introducerea în acţionariat şi implicit în Consiliul de Administraţie al companiei a factorului privat, cu beneficiile pe care le aduce acesta, atunci se poate efectua vânzarea pachetului, obţinându-se un profit din alte surse şi nu din preţ".

Ionel Blănculescu ne-a declarat: "Indicat ar fi să se efectueze o reală analiză de impact a vânzării, pentru a constata dacă plusul din vânzare ar fi mai mare decât minusul generat de preţul probabil obţinut.

Personal, având în vedere liberalizarea pieţei de energie electrică, cu efectele benefice pentru monopolul statului în ceea ce priveşte transportul acesteia, aş considera că anii 2015-2016 ar fi mai potriviţi pentru externalizarea pachetului de acţiuni".

În opinia lui Ionel Blănculescu, piaţa ar fi interesată de un discount de 10-20%, faţă de preţul de piaţă.

Chiar dacă FMI a obligat statul român să efectueze vânzări parţiale de pachete de acţiuni la companii foarte importante, în special pentru infrastructura energetică a ţării, Ionel Blănculescu susţine că ar trebui reţinute următoarele: "a. Atunci când vinzi un pachet minoritar trebuie să gândeşti în perspectivă, la o posibilă viitoare vânzare de pachet majoritar, să te pui în pielea viitorului proprietar şi să vezi dacă ţi-ar conveni să ai în companie un acţionar de genul celui pe care-l introduci prin prezenta vânzare. Există posibilitatea ca prin vânzarea unui pachet minoritar, mai puţin important, să afectezi pe termen lung viitorul companiei; b. Atenţie deosebită, la vânzarea unui pachet minoritar trebuie să se acorde cumpărătorului, care de multe ori se prezintă sub o formă acoperită a unui concurent, care odată intrat produce ravagii la nivelul companiei, putând fi prezent inclusiv în organele de conducere administrative şi executive, cu urmări previzibile; c. Dacă, ca stat, doreşti să-ţi rezervi aceste companii în exclusivitate, datorită importanţei lor strategice pentru acesta, este de evitat să te aventurezi în vânzări parţiale de acţiuni, pe care cu siguranţă peste timp le vei regreta; d. Dacă statul are nevoie disperată de bani acum, fiind o urgenţă, să o facem fără regrete, "asta este!", vorba unui prieten!" (C.S.)

Ovidiu Fer, "Wood&Company": "Tarifele stabilite de ANRE sunt de multe ori ilogice"

Ovidiu Fer, analist financiar "Wood&Company", consideră că important pentru succesul ofertei "Transelectrica" este contextul pieţei. "Într-adevăr, în lunile de vară este un pic mai dificil de realizat oferte datorită vacanţelor, dar nici atunci nu este imposibil dacă termenii şi pregătirea ofertei sunt ok", ne-a spus domnia sa.

Ovidiu Fer este de părere că, pentru oferta "Transelectrica", există două componente pe care piaţa le va lua în calcul - preţul şi atitudinea statului faţă de companie.

Domnia s-a ne-a spus că, în primul rând, trebuie să vedem o schimbare de atitudine în ceea ce priveşte modul de reglementare (atât la energie cât şi la gaze).

"Tarifele stabilite de ANRE sunt de multe ori ilogice şi fac ca TEL şi TGN (n.r. Transgaz) să nu aibă \"business model\"-uri uşor previzibile (aşa cum ar trebui să fie cazul unor companii de utilităţi de acest calibru), ne-a declarat Ovidiu Fer, adăugând: "De aceea, riscul pe care îl implică modalitatea de reglementare actuală face ca nevoia de discount să crească".

Domnia sa este de părere că mărimea discountului trebuie să fie mai mare de 10%, faţă de preţul actual.

Domnul Fer consideră că interesul majoritar va fi local pentru că, la modul în care este reglementată compania în acest moment, există multe alternative similare pe pieţele din regiune.

Radu Hanga, "BT Asset Management": "La preţul actual statul ar putea să vândă tot pachetul"

Radu Hanga, director general "BT Asset Management SAI", ne-a spus că, la prima vedere, TEL se tranzacţionează cu discount substanţial în raport cu alte firme de utilităţi (electrice) din Europa (Preţ/valoare contabilă 0,5 vs 1, Preţ/ vânzări pe acţiune 0,4 vs 0,6, EV/EBITDA 4,5 vs 7,9; singurul mutiplu în raport cu care TEL se tranzacţionează cu primă este P/E 13,8 vs 9,8) aşa încât s-ar părea că la preţul actual statul ar putea să vândă tot pachetul.

"Atractivitatea companiei scade dacă ţinem cont de indicatorii de profitabilitate. De exemplu, rentabilitatea capitalurilor proprii (ROE) TEL este de 3,7% faţă de 12,3% pe firmele selectate", ne-a declarat domnia sa, adăugând: "Prin urmare, un investitor este dispus să plătească un multiplu mai mic de valoare contabilă pentru TEL decât pentru alte firme din domeniu, întrucât capitalul investit la TEL are o rentabiliate mai mică".

Acelaşi raţionament este valabil şi în cazul comparării marjelor nete de profit, ne-a spus domnul Hanga.

Rentabilitatea TEL este foarte volatilă (ROE între 0,3% şi 12,6% în perioada 2006-2011) ceea ce înseamnă risc mai mare (şi implicit discount mai mare cerut de investitori), apreciază Radu Hanga.

Mare parte din volatilitate, în opinia domniei sale, vine din îndatorarea ridicată a firmei, în principal în valută.

Domnul Hanga ne-a spus că, "dacă privim investiţia în companie strict din perspectiva dividendelor, ca o alternativă la titluri de stat - până la urmă statul rămâne acţionarul majoritar, pe baza dividendului estimat pe 2011 (1,05 lei) şi a randamentului la titluri de stat pe zece ani (~7%) un preţ atractiv pentru TEL este de 15 lei (credem că profitul din 2011 este sustenabil, chiar are loc de creştere ceea ce oferă şanse de creştere a randamentului în viitor) - aceasta înseamnă un discount de 10%-15% faţă de preţul actual de piaţă".

Radu Hanga consideră că investitorii străini vor fi majoritari la subscrierea ofertei (65-80%), iar retail-ul local ar putea acoperi maxim 5%. "Calculul are la bază o estimare a valorii zilnice de tranzacţionare pe bursă pe retail şi presupune că un investitor alocă, în medie 20% din portofoliu pentru TEL", a precizat domnia sa.

Tudor Ciurezu, SIF "Oltenia": Rezultatul ofertei depinde în exclusivitate de preţul la care va fi lansată

Tudor Ciurezu, preşedintele SIF5 "Oltenia", este de părere că această perioadă este bună pentru listarea pachetului de 15% din acţiunile "Transelectrica". Domnul Ciurezu ne-a spus că rezultatul ofertei depinde în exclusivitate de preţul la care va fi lansată.

De asemenea, domnia sa, consideră că un discount de 15-20% faţă de preţul de piaţă ar fi atractiv pentru investitori. "Aşa cum experienţele anterioare au dovedit - ne referim aici la ofertele pentru C.N.T.E.E. Transelectrica SA Bucureşti şi S.N.T.G.N. Transgaz SA Mediaş - atunci când preţul a fost atractiv, investitorii autohtoni au avut suficientă forţă financiară pentru a subscrie", na-a declarat preşedintele SIF "Oltenia", adăugând: "Ne reamintim că cele două oferte au fost suprasubscrise, atât de către investitorii instituţionali, cât şi de cei de retail".

În încheiere, domnia sa a menţionat: "Important pentru succesul ofertei este crearea unei structuri flexibile, care să permită subscrierea, în totalitate, a acţiunilor ce vor face obiectul ofertei".

Victor Cionga, "AZ Capital Advisors": "O rezolvare pozitivă a situaţiei din Grecia va duce la păstrarea calmului pieţelor şi va permite lansarea în condiţii normale a ofertei"

Victor Cionga, managing partner "AZ Capital Advisors", consideră că, cel puţin până acum, această perioadă se prefigurează a fi mai liniştită decât trimestrele trei şi patru ale anului trecut. Domnia sa a menţionat că atmosfera din pieţele internaţionale va fi influenţată, în mod sigur, de dezvoltările care vor urma în zilele urmatoare în cazul crizei greceşti dar pot exista şi alţi factori care să activeze din nou volatilitatea pieţelor.

Domnul Cionga este de părere că zilele următoare sunt decisive pentru a afla dacă luna martie este sau nu favorabilă vânzării pachetului de acţiuni TEL.

"O rezolvare pozitivă a fazei actuale a situaţiei din Grecia va duce la păstrarea calmului pieţelor şi va permite, cred eu, lansarea în condiţii normale a unei oferte cum este Oferta Publică Secundară a Transelectrica", ne-a declarat Victor Cionga.

Domnia sa ne-a spus că, luând în considerare împrejurările generale, percepţia de către marii investitori a evoluţiei crizei datoriilor suverane din Europa, reacţia pieţelor la recenta lansare a obligaţiunilor româneşti, fundamentele economice ale emitentului Transelectrica şi cadrul de reglementare, este probabil ca, investitorii instituţionali străini să aştepte ca rezonabil un discount în jur de 15% - 20% faţă de preţul pieţei la momentul lansării ofertei.

Domnul Cionga a precizat că investitorii mai conservatori ar putea cere şi mai mult.

"Dacă discountul va fi mai mic se poate ajunge la situaţia ca instituţionalii străini să nu fie interesaţi nici să analizeze în detaliu oferta", a menţionat Victor Cionga, adăugând: "Din păcate, în acest moment piaţa românească de capital poate compeţiona la nivel internaţional numai prin preţ".

Domnia sa a amintit că, pentru oricare emitent, primul moment al adevărului este procesul de "book building", în cursul căruia intermediarul şi emitentul fac vizite investitorilor pentru a culege din piaţă preţul pe care piaţa îl consideră ca fiind cel corect.

Acesta va fi supus OPSPI şi apoi Guvernului care vor lua decizia de a accepta sau nu preţul propus în fond de către piaţă, a adăugat domnia sa.

"Oferta este relativ mică şi de aceea este posibil ca investorii locali să aibă o pondere mai mare decât la ofertele mari gen Romgaz", ne-a spus domnul Cionga, continuând: "Îndrăznesc să spun că 60%-70% din ofertă va fi cumpărată de fonduri din străinătate şi restul de investitorii locali, mai ales dacă preţul va fi unul corect".

Retail-ul va putea acoperi între 6% şi până la 12% din întreaga ofertă, ne-a spus Victor Cionga, mai ales dacă se va avea în vedere un discount suplimenntar interesant faţă de preţul oferit instituţionalilor.

Lucian Fulea, "Vienna Investment": "Transelectrica", interesantă la orice preţ

Lucian Fulea, director de tranzacţionare "Vienna Investment", este de părere că oferta "Transelectrica" este interesantă la orice preţ. "Cu cât discountul este mai mare, cu atât interesul este mai mare şi succesul asigurat", ne-a declarat domnia sa, adăugând: "Un preţ de 15,0 lei consider că poate să fie interesant pentru investitori deşi rezultatele financiare nu o recomandă ca o investiţie foarte atractivă".

Domnia sa consideră că oferta va fi acoperită în proporţie de 60% de investitori străini şi 40% de investitori locali.

De asemena, domnia sa ne-a spus că, există posibilitatea ca 85% dintre investitori să fie instituţionali, iar restul, de 15% retail.

Lucian Fulea consideră că luna martie este, în general, caracterizată de creşteri pe piaţă generate de publicarea rezultatelor financiare anuale. Domnia sa ne-a spus că şi în acest an preconiză o perioadă favorabilă, cu creşteri şi volume semnificative, fapt ce conduce la un sentiment pozitiv în rândul investitorilor şi deci poate fi considerată o perioadă fastă pentru lansarea ofertei TEL.

Liviu George Avram, "NBG Securities": Februarie ar fi fost o lună mai bună

Liviu George Avram, şeful departamentului de vânzări "NBG Securities", consideră că statul ar trebui să acorde un discount de minim 15% faţă de preţul de piaţă pentru succesul ofertei "Trnselectrica".

Domnia sa ne-a spsu că, oferta fiind relativ mică, dacă există interes din partea unui investitor străin de calibru, acesta o poate subscrie în totalitate, fără un efort deosebit.

Liviu George Avram a menţionat că februarie ar fi fost o lună mai bună pentru lansarea ofertei "Transelectrica": "De fapt SPO-ul ar fi trebuit lansat înaintea ofertei companiei poloneze PGE SA (oferta de 2.52miliarde de zloţi echivalentul a 809 milioane de dolari)".

Eugen Voicu, "Certinvest": Discount între 15-20%

Eugen Voicu, preşedinte al Consiliului de Supraveghere "Certinvest", consideră că statul ar trebui să ofere un discount între 15-20%, pentru vânzarea a 15% din acţiunile "Transelectrica".

Domnia sa ne-a declarat: "Este un discount care poate părea mare, dar trebuie să avem în vedere că statul trebuie să înregistreze până la urma un succes, de asemenea, trebuie să ţinem cont că directorul general a demisionat în plin proces de pregătire a listarii, iar rezultatele financiare nu par a fi la fel de atragatoare ca şi în cazul Petrom sau Romgaz".

Tudor Mihai Cernica, BRD: Discount-ul, un factor de care va depinde succesul ofertei

Tudor Mihai Cernica, director de vâzări- piaţă de capital BRD, ne-a spus că discount-ul va fi un factor de care va depinde succesul ofertei "Transelectrica": "Cred că un discount de 10 % ar fi suficient pentru subscrierea integrală a ofertei".

Domnia sa consideră că această perioadă poate fi una favorabilă pentru încheierea, cu succes, a ofertei de vânzare a pachetului de 15% din titlurile TEL. Domnul Cernica a ţinut însă să precizeze că raportul între preţul ofertei şi preţul de piaţă este important pentru succesul "Transelectrica".

Domnia sa anticipează că, în momentul de faţă, investitorii instituţionali (români şi straini) vor fi principalii subsciitori ai ofertei, având în vedere dimensiunile pieţei şi numărul de investitori activi.

Magda Sirghe, "Tradeville": "Investiţia în titluri TEL prezintă riscuri specifice"

Magda Sirghe, analist financiar "Tradeville", ne-a spus că "Transelectrica" apare ca fiind puternic supraevaluată din perspectiva multiplului P/S (n.r. price to sales- preţ pe vânzări), corect evaluată dacă luăm în considerare multiplul P/E (n.r. price to earnings ratio) şi puternic subevaluată prin prisma multiplului P/BV (n.r. preţ/valoare contabilă pe acţiune), în comparaţie cu media sectorului european de utilităţi în domeniul energiei.

Domnia sa menţionază însă că, fiind cunoscut faptul că multiplul P/BV este mai potrivit pentru evaluarea companiilor care deţin numeroase active lichide (cum ar fi băncile, societăţile de asigurări etc), nu acesta este cel mai relevant multiplu de evaluare în cazul TEL.

În altă ordine de idei, domna Sirghe ne-a declarat: "Considerând un model de evaluare bazat pe actualizarea dividendelor viitoare pe care compania le va plăti în 2013, bazându-ne pe estimările companiei privind profitul net obţinut şi considerand că va plăti dividende în proporţie de 50% din acesta, titlurile TEL apar ca supraevaluate la ultimul preţ de închidere (17,3 lei/acţiune)".

Domnia sa menţionează că, pe de altă parte, investiţia în titluri TEL prezintă riscuri specifice, cum ar fi: riscul de reglementare a preţului de catre ANRE (n.r. Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei) , nivelul mare al datoriilor companiei ca urmare a investiţiilor ridicate pe care compania trebuie să le facă şi riscul valutar asociat, fluctuaţia mare a profitului companiei, instabilitatea managementului, dimensiunea redusă a ofertei.

Din aceste motive Magda Sirghe consideră că oferta de acţiuni ar trebui vândută cu un discount de cel putin 5-10% pentru a fi atractivă pentru investitori.

Simion Tihon, "Prime Transaction": "O idee ar fi ca statul să împartă oferta pe tranşe: investitori instituţionali şi de retail"

Simion Tihon, broker "Prime Transaction", a ţinut să sublinieze că, atunci când vine vorba despre dorinţa statului de a vinde un pachet de acţiuni la una din companiile din portofoliu, inveitabil apar discuţiile despre discount.

"Dacă vorbim de o companie care nu este listată (Tarom, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, etc.), neâvand un preţ format de cerere şi ofertă, este greu de stabilit o referinţă asupra căreia să apară problematica discountului", ne-a declarat domnia sa, adăugând: "La Transelectrica, inevitabil, ne vom gândi la preţul de tranzacţionare".

Simion Tihon consideră că un preţ de referinţă la care putem calcula discountul, ar fi pretul mediu ponderat de tranzacţionare din ultimul an (19,88 lei/acţiune).

"Fiind un preţ mai mare decât cel din piaţă de la momentul actual, misiunea devine cu atât mai grea în alegerea unui discount care să reprezinte atât interesele investitorilor cât şi cele ale statului", apreciază brokerul, adăugând: "O idee ar fi ca statul să împartă oferta pe tranşe: investitori institutionali şi de retail".

În aceasta situaţie, Simion Tihon consideră că baza de raportare pentru discount ar trebui să fie diferită: "Investitorilor instituţionali ar trebui să li se ofere un discount de maxim 10-15% din preţul mediu din ultimul an iar pentru investitorii de retail, succesul nu poate veni dacă oferta se desfăşoară la un preţ mai mare decât cel din piaţă".

Adrian Bărbulescu, director adjunct operaţiuni "Prime Transaction", consideră că, în ceea ce priveşte luna martie ca şi lună de lansare a ofertei la TEL, la prima vedere, poate parea o perioadă oportună în condiţiile actuale de piaţă. Domnia sa apreciază că rata de penetrare a investitorilor străini va ţine cont şi de modul de alocare pe tranşe a ofertei şi condiţiile de preţ oferite, însă în cazurile precedente, marea majoritate a subscrierilor au fost făcute de invetitorii locali, într-o proporţie de 70%.

Domnul Bărbulescu precizeză că, dacă ţinem cont de ofertele anterioare (n.r.TEL şi TGN) este probabil ca marea majoritate a subscrierilor să fie facute de investitori persoane juridice, depăşind uşor procentul de 70%, restul fiind subscris de sectorul retail.

Dumitru Beze, AIPC: "Sper ca reprezentanţii statului să înţeleagă că un eşec nu este o opţiune acum"

Dumitru Beze, preşedintele "Asociaţiei Investitorilor pe Piaţa de Capital" consideră că orice perioadă este bună pentru lansarea ofertelor publice pe piaţă.

"Ştim cu toţii câtă ineficienţă există în companiile de stat, iar câştigurile pe termen mediu şi lung sunt incomensurabil mai mari decât un plus sau minus de câteva procente încasate o singură dată". Domnia sa a precizat că dacă listările sunt amânate, rezultatele vor fi simţite imediat prin simpla comparaţie între companiile româneşti nelistate şi companiile similare din Polonia.

Dumitru Beze consideră că este important, atât pentru economia românească cât şi pentru piaţa de capital ca această ofertă să fie un succes: "Nici nu vreau să mă gândesc ce ar însemna un al doilea eşec consecutiv după patru ani de amânări. Sper ca reprezentanţii statului să înţeleagă că un eşec nu este o opţiune acum".

Preşedintele AIPC a mai precizat că experienţa de pe piaţa americană, unde ţara noastră a vândut titluri de stat la un preţ convenabil investitorilor, poate fi luată drept model: "Imediat s-a văzut că România a mai putut vinde titluri la un interval scurt, iar preţul s-a îmbunătăţit la a doua vânzare. Deja acolo România s-a poziţionat pe harta investitorilor, speram să o facă şi pentru pe piaţa de equity".

Domnia sa ne-a spus că, deşi ar dori ca la orice ofertă retailul să acopere minim 50% din ofertă, nu crede că este cazul acum.

"Pe orice piaţă de capital, dacă retailul este sub 10% sunt consecinţe foarte grave atunci când fluxuri de capital semnificative părăsesc piaţa" ne-a declarat domnul Beze, adăugând: "În acest moment s-ar putea să pară pesimist, însă nu văd cum retailul ar depăşi 5% din ofertă".

Domnia sa spus că dezvoltarea unei clase medii, care să investească la bursă, este prioritatea economică numărul unu a României.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. of la naiba, ce ii mai huleam pe aia de la bt ca vroiau discount la SNP. acum toti vor discount.... ma intreb blanculescu ala pe cine naiba reprezinta ca "investitor"? intr-o vreme ne zicea ca ardafu ajunge la pret de un leu actiunea...

    Daca capitalizarea la TEL ar fi 500 de milioane EUR cat ar trebui sa fie discountul ?

    Daca "chinezu" cumpara pachetul de control la 8 euro pe actiune cat ar fi discountul fata de pretul pe care l-ar plati baietii destepti sa preia ei pachetu de control. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9729
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4977
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2951
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9029
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.7210

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb