CEA DE-A DOUĂSPREZECEA ZI DE PROTESTE ANTIGUVERNAMENTALE: Aproximativ 5.000 de persoane au manifestat în Piaţa Victoriei

Andrei Stan
Politică / 12 februarie 2017

Protest în Piaţa Victoriei (Sursa foto: captură Youtube)

Protest în Piaţa Victoriei (Sursa foto: captură Youtube)

În ţară, au ieşit în stradă peste 6.000 de manifestanţi

La Palatul Cotroceni, peste 400 de oameni au cerut demisia preşedintelui

Un nou protest antiguvernamental, la care au participat circa 5.000 de persoane, a avut loc ieri, în Piaţa Victoriei din Capitală, pentru a douăsprezecea seară la rând. Timp de aproape cinci ore, oamenii au scandat în ritm de tobe "DNA, să vină să vă ia", "Zi de zi aici vom fi" şi "Hoţii".

De asemenea, peste 6.000 de oameni au protestat în mai multe oraşe din ţară, în pofida frigului, relatează News.ro. Cele mai multe persoane au ieşit în stradă la Sibiu, Cluj şi Braşov.

În faţa Palatului Cotroceni, aproximativ 400 de oameni - susţinători ai Guvernului Grindeanu - au cerut demisia preşedintelui Klaus Iohannis, protestul încheindu-se după aproape trei ore.

Cinci ore de proteste în Piaţa Victoriei, a douăsprezecea seară la rând: "Rezistăm, nu plecăm"

Timp de aproape cinci ore, câteva mii de oameni au scandat, în Piaţa Victoriei din Capitală, "Demisia", "Rezistăm, nu plecăm", "Uniţi, salvăm toată România", "PSD - ciuma roşie", "Zi de zi aici vom fi", "România, trezeşte-te!", "La închisoare, nu la guvernare".

De asemenea, oamenii au scandat în ritm de tobe şi de tamburine "DNA, să vină să vă ia" şi "Hoţii".

Ei au huiduit şi au suflat în vuvuzele.

Mai mulţi manifestanţi au desfăşurat un steag tricolor de mari dimensiuni, cu care s-au plimbat prin mulţime.

Oamenii au agitat steaguri şi au afişat pancarte pe care scria "Întrebare: Ce nu aţi înţeles din sintagma «Abrogaţi şi plecaţi»?", "Somnul naţiunii naşte monştri", "CCR, ruşine! N-ai judecat pentru România!", "M-am săturat să fiu condus de cleptomani şi mincinoşi! #Rezist", "Votaţi OUG 14", "Demisia! Nu putem sta să vă păzim noapte de noapte!", "#rezist. Ghinion", "Hoţii la puşcărie".

Protestatarii au început să plece după ora 22.00, când mulţimea a cântat imnul naţional, cu telefoanele aprinse.

Cel mai mare număr de participanţi - aproximativ 5.000 (potrivit estimărilor Digi24 şi Hotnews.ro) - a fost înregistrat în jurul orei 21.00.

Manifestanţii au anunţat că se vor întoarce în Piaţa Victoriei astăzi, pregătind "Operaţiunea tricolorul". Ei şi-au propus ca la ora 21.00 să formeze un tricolor uman în faţa Guvernului cu ajutorul materialelor sau hârtiilor de culoare roşie, galbenă şi albastră.

Circulaţia rutieră în Piaţa Victoriei a rămas deschisă în timpul protestului doar prin faţa sediului Guvernului spre bulevardul Aviatorilor, celelalte străzi adiacente fiind închise. La finalul manifestaţiei, traficul rutier a fost redeschis.

Înaintea manifestaţiei de ieri, aproximativ 30 de tineri au alergat în jurul clădirii Palatului Victoria, îmbrăcaţi în echipament sportiv, unii dintre ei purtând steaguri. Participanţii la "maratonul democraţiei" au spus că aceasta este forma lor de protest faţă de Guvern şi că prin mişcare vor să înceapă "schimbarea României".

În cele 12 zile de proteste din Piaţa Victoriei, numărul record de manifestanţi a fost atins duminica trecută, peste 280.000 de oameni protestând chiar în ziua în care Guvernul a abrogat Ordonanţa de Urgenţă privind modificarea legislaţiei penale. Oamenii au spus că nu vor renunţa la proteste, motivând că Guvernul a minţit, a făcut un abuz adoptând o ordonanţă de urgenţă pentru a schimba prevederi din codurile penale, în beneficiul unor politicieni, şi trebuie să răspundă pentru ce a făcut prin demisie.

Protestele de la Cluj şi Sibiu, la care au participat în total peste 6.000 de oameni, s-au încheiat cu intonarea imnului naţional

Protestele de la Cluj şi Sibiu, la care au participat în total peste 6.000 de oameni, s-au încheiat cu intonarea imnului naţional şi cu promisiunea unei noi acţiuni. Astăzi, la Sibiu, oamenii vor protesta prin cultură, citind pasage din diferite cărţi. Sute de persoane au ieşit în stradă şi în alte oraşe din ţară.

Aproximativ 400 de oameni au protestat în faţa Palatului Cotroceni

Aproximativ 400 de oameni - susţinători ai Guvernului Grindeanu - au protestat ieri în faţa Palatului Cotroceni, unde au cerut demisia preşedintelui Klaus Iohannis. Protestul s-a încheiat în jurul orei 20.45, când cele câteva zeci de persoane care au mai rămas au intonat imnul naţional.

Participanţii la protestul de aseară de la Cotroceni şi-au dat întâlnire şi astăzi, la ora 18.00.

Circulaţia rutieră a fost blocată, de la ora 18.30, la intersecţia dintre bulevardele Eroii Sanitari şi Gheorghe Marinescu, unde au protestat câteva sute de persoane care au cerut demisia preşedintelui Klaus Iohannis. Aceştia au avut difuzoare din care s-au auzit melodii precum "Noi suntem români" şi "Doamne, ocroteşte-i pe români". Oamenii au avut steaguri tricolore şi pancarte cu mesaje precum "Iohannis, demisia", "Jos DNA, Poliţia politică", "Noi am votat, tu ne-ai dezbinat", "Ghinion, fă paşi". Manifestanţii au suflat în vuvuzele, au huiduit şi au scandat "Demisia".

Aceasta a fost cea de a şaptea zi de proteste în faţa Palatului Cotroceni.

Recordul de participanţi la manifestaţia de la Cotroceni a fost puţin peste 2.000. Marţi, o parte a protestatarilor au venit la protest cu autocare şi microbuze înmatriculate în judeţul Dolj. Miercuri seară, preşedintele Klaus Iohannis a mers în mijlocul protestatarilor, încercând să aibă un dialog cu ei. "Suntem cu toţii români", le-a spus manifestanţilor preşedintele Klaus Iohannis, care a stat acolo timp de câteva minute. Oamenii l-au huiduit şi i-au reproşat că a dezbinat ţara, strigând "Demisia". Ulterior, Iohannis a scris pe Facebook că înţelege să îşi exercite mandatul de preşedinte ascultând vocea tuturor românilor, indiferent de opţiunile lor, şi că este "absolut firesc să existe diferenţe de păreri".

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. Guvernul trebuie sa plece in integralitatea sa, nu are credibilitate nici in societatea romaneasca nici in exteriorul tarii!!!

    1. Macacii iesiti in Piata Victoriei nu au credibilitate, guvernul tocmai si-a recapatat legitimitatea prin motiunea de cenzura nesustinuta nici macar de initiatori. La munca amice WHO ca rost de guvernul vostru nu e prea curand.

      Stiu cine esti!!!FLORICICA DANSATOAREA, noul simbol electoral P.S.D.!!!

      ea este secretara din umbra a lui Dragnea...secretara cu organizarea manifestari,platita cu 100 lei /manifestatie

      Lili, taci!

    Trebuie in cel mai scurt timp organizate alegeri anticipate!!!!P.S.D., nu poate, nu stie, NU MERITA sa GUVERNEZE!!!

    1. Bine ba Prostule dacă dai tu banii votam din nou .Ai banii ba Prostule ?Sau așa vrei tu ba Prostule.

      Altă întrebare ba Prostule.ba Prostule a început plictiseala pentru manifestații ba Prostule scădeți audiență ba Prostule.Alt incendiu ba Prostule?

    Jos GUVIERMII lui Drak-Nea si Kretineanu!!!

    1. Bine ba Prostule rezolva problema daca știu!

      Bine ba Prostule .Dacă vrei tu așa o să facem ba Prostule.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb