Cea mai mare piaţă futures din lume, acţionată în instanţă

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 15 aprilie 2014

Cea mai mare piaţă futures din lume, acţionată în instanţă

Trei foşti membri ai CME acuză că traderii de înaltă frecvenţă au acces la informaţiile clienţilor înaintea participanţilor la piaţă

CME Group Inc. (CME), compania care deţine cea mai mare piaţă futures din lume, a fost acţionată în instanţă de trei utilizatori ai săi, care pretind că aceasta le-a permis traderilor de înaltă frecvenţă (HFT) accesul la informaţiile privind comenzile clienţilor înaintea participanţilor la piaţă.

Reclamanţii - Traders William C. Braman, Mark Mendelson şi John Simms - susţin că proprietarul Chicago Mercantile Exchange (CME) şi Chicago Board of Trade (CBOT) "a comis o fraudă pe piaţă", potrivit plângerii depuse la data de 11 aprilie la Curtea Federală din Chicago.

Cei trei reclamanţi sunt ex-traderi pe platforma CBOT, care derulează tranzacţii cu contracte futures financiare. Aceştia pretind că CME şi CBOT au încălcat normele Commodity Exchange Act şi cer despăgubiri (sumă nespecificată) în numele clienţilor. Foştii traderi spun că, în 2007, CBOT şi CME au început să-i lase pe traderii HFT să "arunce o privire" la toate comenzile de cumpărare şi vânzare pentru contracte futures înainte ca acestea să fie disponibile pentru restul pieţei. Conform plângerii din instanţă, acest lucru se întâmpla înainte ca persoana sau entitatea care a dat comandă să primească confirmarea că solicitarea sa a fost recepţionată.

În opinia reclamanţilor, CME Group le-a permis astfel traderilor HFT să influenţeze în mod artificial preţul contractelor futures financiare.

Anita Liskey, purtător de cuvânt al CME Group, susţine însă că acest lucru nu este adevărat, iar bursa oferă informaţiile privind preţurile contractelor către toţi investitorii în acelaşi timp.

Oficialii CME Group au declarat că vor lupta în acest proces, iar plângerea reclamanţilor este "lipsită de orice fapt care să susţină acuzaţiile şi, mai rău, demonstrează o neînţelegere fundamentală a modului în care funcţionează pieţele".

Controalele privind tranzacţiile de înaltă frecvenţă (HFT), care vor să afle dacă aceste operaţiuni le-au dat unor investitori un avantaj necinstit, s-au intensificat anul acesta, pe fondul anchetelor guvernamentale în materie. Chiar dacă aceste examinări s-au concentrat mai ales pe pieţele de capital din SUA, precum cele deţinute de Nasdaq OMX Group Inc., Intercontinental Exchange Group Inc. şi Bats Global Markets Inc., traderii de înaltă frecvenţă sunt activi, de asemenea, pe pieţele futures.

CME Group oferă tranzacţii futures pe dobânzi, indici bursieri, valute, produse energetice şi materii prime agricole. Compania a mai fost acţionată în instanţă în luna ianuarie, de membri ai CME şi CBOT, care pretindeau că schimbările operaţionale, printre care impunerea unui comision de acces la platforma Globex Electronic Trading, le-au diluat valoarea acţiunilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb