CEB şi Patria Credit au semnat un acord de împrumut de 10 milioane de Euro pentru susţinerea microfinanţării în România

T.B.
Bănci-Asigurări / 8 decembrie 2023

CEB şi Patria Credit au semnat un acord de împrumut de 10 milioane de Euro pentru susţinerea microfinanţării în România

Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (CEB) şi Patria Credit IFN SA au semnat un acord de împrumut în valoare de 10 milioane EUR, susţinut de programul de garantare InvestEU, pentru a promova micii fermieri şi întreprinderile rurale, care se confruntă adesea cu un acces limitat la servicii financiare făcând parte din comunităţi insuficient deservite financiar în România, se arată într-un comunicat al Patria Bank, remis redacţiei. Programul de finanţare, a cărui valoare se ridică la 20 de milioane de euro, implică o contribuţie de 50% din partea Patria Credit şi 50% din partea CEB. Componenta sa de digitalizare va accelera transformarea Patria Credit IFN SA pentru a facilita accesul la finanţare, informează sursa menţionată.

Creditarea acordată de Patria Credit IFN SA are ca scop promovarea creării de locuri de muncă şi a dezvoltării de activităţi pe cont propriu în zonele rurale, potrivit sursei indicate. Institutia financiară nebancară îşi propune cu prioritate să sprijine micii antreprenori să dezvolte o activitate generatoare de venituri, în mediul rural, care va contribui la menţinerea locurilor de muncă şi la crearea de noi locuri de muncă, conform sursei citate. Programul abordează nevoile specifice ale micilor fermieri şi se va concentra pe micii producători (persoane fizice autorizate sau mici întreprinderi, care deţin sub 50 de hectare de teren cultivat sau echivalentul altor activităţi agricole) şi pe întreprinderi rurale mici (profesii liberale sau alte entităţi juridice cu activitate diferită de agricultură) cu o cifră de afaceri de până la 200.000 EUR echivalent în lei, şi cu mai puţin de 10 angajaţi. O parte din resursele programului vor fi dedícate finanţării afacerilor dedicate femeilor, arată datele comunicatului.

Patria Credit va utiliza finanţarea CEB pentru a merge dincolo de clientela sa actuală şi pentru a ajunge la cei mai îndepărtaţi şi mici fermieri, care sunt adesea lăsaţi în urmă de instituţiile de creditare tradiţionale, deoarece sunt consideraţi "nebancabili" din cauza lipsei de garanţii, relatează sursa.

Potrivit comunicatului, "Prin acest împrumut, suntem partenerii Patria Credit IFN SA pentru îmbunătăţirea accesului la finanţare al microfinanţării, cu accent pe grupurile vulnerabile şi pe impactul social. Sprijinirea celor care se confruntă adesea cu excluderea financiară este esenţială pentru a realiza progrese continue în ceea ce priveşte coeziunea socială", a declarat Tomas Bocek, Viceguvernator al CEB, pentru ţările benefciare.

Conform sursei indicate, "Experienţa noastră în comunităţile rurale arată că dezvoltarea micilor afaceri generează o creştere a nivelului de trai, care, la rândul său, are un impact social şi duce la o schimbare a priorităţilor membrilor comunităţii. Aceştia aleg să investească mai mult în educaţie şi să o prioritizeze mai mult printre cheltuielile lor. Un studiu pe care l-am elaborat anul trecut, în comunităţi rurale unde finanţăm de peste 10 ani, arată că, în comunitatea Scărişoara, Judeţul Olt, copiii a peste 90% dintre clienţii Patria Credit se înscriu şi termină liceul, iar în comunitatea Matca, Judeţul Galaţi abandonul şcolar a dispărut complet. Rezultatele microfinanţării sunt reale şi aşteptăm cu nerăbdare să sprijinim şi mai mulţi mici întreprinzători datorită acestui parteneriat cu CEB.", a declarat Raluca Andreica, Director General Patria Credit IFN.

Cu sprijinul CEB, Patria Credit IFN SA va accelera, de asemenea, transformarea sa digitală. În acest mod, ajunge mai aproape de micii antreprenori din zonele izolate şi îşi dezvoltă activitatea cu impact social, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb