CEC Bank şi MG TEC Industry au semnat un contract de finanţare în valoare de circa 48 milioane de euro, având ca scop înfiinţarea unei unităţi de producţie pentru fabricarea produselor absorbante, de uz gospodăresc şi igienico-sanitare, din celuloză şi maculatură, conform unui comunicat al băncii, scrie Agerpres.
Tranzacţia, intermediată de Professional Capital Finance în calitate de consultant, vizează realizarea unor hale industriale şi achiziţionarea de active corporale noi: utilaje, maşini şi instalaţii tehnice de producţie şi laborator.
Societatea MG TEC Industry este beneficiara unui acord de finanţare emis de Ministerul Finanţelor Publice în baza schemei de ajutor de stat instituită prin H.G. nr. 807/2014. Valoarea totală, fără TVA, a proiectului este de circa 80 milioane de euro, din care ajutorul de stat este de circa 32 milioane de euro. Proiectul urmează a fi implementat în regiunea de dezvoltare Nord-Vest, în municipiul Dej, judeţul Cluj, fiind unul dintre cele mai importante proiecte dezvoltate de antreprenori români şi finanţate în baza H.G. nr. 807/2014.
"Conform misiunii asumate, CEC Bank continuă să susţină proiectele româneşti care contribuie la dezvoltarea economică, la crearea şi menţinerea locurilor de muncă. Credem cu tărie în capacitatea de producţie autohtonă şi suntem siguri ca acest proiect va deveni o poveste de succes nu doar la nivel regional, ci şi naţional", a declarat Laurenţiu Mitrache, director general - preşedinte al Comitetului de Direcţie al CEC Bank, conform Agerpres.
CEC Bank a încheiat anul 2017 cu un profit brut de 222,7 milioane de lei, aceasta fiind cea mai bună performanţă financiară din ultimii zece ani, a anunţat anul trecut banca.
De asemenea, la finele anului 2017, valoarea netă a bilanţului a fost de 31,651 miliarde de lei, în creştere cu 12% faţă de anul 2016.
Clienţii băncii beneficiau în 2017 de o reţea naţională de 1.217 ATM-uri şi 6.040 POS-uri.
CEC Bank este banca din top 10 cu cea mai extinsă reţea teritorială, cu un număr de 1.022 de unităţi, din care 480 sunt situate în mediul rural, păstrându-şi şi după anii de criza poziţia de lider pe acest segment, mai scrie Agerpres.