CEFC nu a primit permisiunea să-şi majoreze participaţia la J&T Finance Group

Ziarul BURSA #Companii / 5 ianuarie 2018

Banca Naţională a Cehiei a emis o decizie preliminară prin care a respins cererea făcută de grupul chinez CEFC privind majorarea participaţiei pe care o deţine la grupul financiar ceh J&T Finance Group (JTFG), de la 9,9% până la 50%, au declarat pentru Reuters surse din apropierea acestui dosar, citate de Agerpres.

Sursele citate de Reuters au confirmat o informaţie publicată iniţial de portalul de ştiri www.echo24.cz, conform căreia Banca Naţională a Cehiei a apreciat că nu dispune de informaţii suficiente cu privire la originea celei mai mari părţi din finanţarea pentru această tranzacţie, respectiv 728 de milioane de euro din valoarea totală a tranzacţiei de 980,6 milioane de euro. Portalul de ştiri precizează însă că decizia iniţială a Băncii Naţionale a Cehiei poate fi contestată.

În replică, CEFC a informat că în opinia sa a furnizat toate documentele necesare până la finele lui 2017 dar a adăugat că este gata să ofere informaţii suplimentare dacă va fi nevoie.

CEFC, un grup chinez care în luna decembrie 2016 a semnat un acord pentru preluarea pachetului majoritar la KMG International, şi-a înmulţit investiţiile în Cehia. În anul 2015 a preluat o mică participaţie la JTFG, un grup bancar şi de investiţii care operează în Cehia, Slovacia, Rusia, Barbados şi Croaţia. În luna septembrie a anului trecut CEFC a cerut permisiunea Băncii Naţionale a Cehiei şi a Băncii Centrale Europene pentru a-şi majora participaţia la J&T Finance Group până la 50%. Alte organisme de reglementare, inclusiv BCE, au aprobat această majorare a participaţiei deţinută de CEFC.

Reuters a informat la finele anului trecut că CEFC şi grupul financiar ceh-slovac Penta Investments au depus o ofertă comună pentru a prelua Central European Media Enterprises, proprietarul Pro TV, de la gigantul media american Time Warner. Valoarea ofertei CEFC - Penta este de aproximativ două miliarde de dolari, dar preţul final încă nu a fost stabilit, deşi tranzacţia este aproape de finalizare, susţineau sursele citate de Reuters.

CEFC China Energy Company Ltd. ar putea finaliza în curând achiziţia unui pachet de 51% din acţiunile companiei petroliere KMG International NV din România, controlată de compania naţională de petrol şi gaze din Kazahstan, KazMunayGas International. Aceasta este prezentă în 11 ţări şi deţine rafinăriile Petromidia Năvodari (cea mai mare unitate de profil din România) şi Vega Ploieşti (cea mai veche rafinărie în funcţiune), dar şi reţele de distribuţie de carburanţi (Rompetrol) în România, Bulgaria, Moldova, Georgia, Franţa şi Spania.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb