Cehii de la CTP au cumpărat parcul logistic Cefin Arad

PAULA BULZAN, Arad
Ziarul BURSA #Companii / 24 aprilie 2015

Cehii de la CTP au cumpărat parcul logistic Cefin Arad

Preţul final al achiziţiei urmează să ajungă la 15 milioane de euro

Compania cehă CTP a cumpărat parcul logistic Cefin Arad, construit de grupul italian Cefin, aflat în insolvenţă, aceasta fiind a doua achiziţie în ultima lună, după Mercury Logistics Park din Bucureşti.

Parcul logistic Cefin Arad, cu o suprafaţă de 93.000 metri pătraţi, este în curs de a fi inclus în portofoliul CTP, dezvoltator din Republica Cehă, în continuă extindere în România, sub denumirea de CTPark Arad, în urma unei investiţii de 15 milioane de euro.

CTP, al patrulea mare dezvoltator industrial din Europa, continuă să vizeze noi oportunităţi de afaceri în afara pieţei de origine din Republica Cehă, iar România este considerată următoarea piaţă cheie pentru extinderea la nivel mondial a reţelei CTPark.

Prezent ieri la Arad, Remon Vos, director general executive al CTP a anunţat că CTPark Arad va avea unităţi disponibile pentru închiriere premium de clasa A, cu suprafeţe care pornesc de la 1.000 metri pătraţi, cu posibilitatea de extindere a terenurilor neexploatate.

Parcul se adresează în special companiilor de producţie şi logistică, cu precădere celor care caută soluţiile plug&play (conectare şi folosire). Printre actualii chiriaşi ai parcului se află Gebruder Weiss, Schenker şi Gefco.

Parcul este situat la marginea de sud-vest a oraşului Arad, în vecinătatea autostrăzii Arad-Timişoara.

Remon Vos, directorul general executiv al CTP, a declarat: "România este o piaţă importantă de creştere pentru CTP, şi credem că este momentul potrivit pentru a extinde reţeaua CTPark în regiune. Peste 37.000 de oameni sunt angajaţi în parcurile noastre numai în Cehia, deci intrarea în România a CTP poate fi văzută ca un factor cheie pentru scăderea ratei şomajului în oraşele şi regiunile în care ne-am localizat parcurile. 400 de companii internaţionale apelează la reţeaua CTPark de acasă şi ştiu că multe dintre aceste companii caută în mod activ oportunităţi în România". Acesta a mai informat că parcul este în proceduri de achiziţie, la finalul căreia valoarea investiţiei, care include şi noi amenajări, va ajunge la 15 milioane de euro.

Parcul industrial construit în anul 2011 de grupul italian Cefin la Arad a fost scos la vânzare anul trecut prin negociere directă de administratorul judiciar al dezvoltatorului, care a intrat în insolvenţă pentru datorii de 114 milioane lei (26 mil. euro), majoritatea către Volksbank.

CTP a finalizat recent predarea unei proprietăţi de 4.000 metri pătraţi pentru compania Frankische, existent în CTPark Turda, iar în urmă cu o lună a cumpărat de la fondul american de investiţii Heitman, proiectul Mercury Logistics Park din apropierea autostrăzii Bucureşti-Piteşti, unde au sediul Rhenus Logistics, Dumagas Transport şi Tibbett Logistics.

CTP este unul dintre cei mai importanţi dezvoltatori şi administratori de parcuri industriale din Europa Centrală şi de Est cu un portofoliu de circa 2,5 milioane de metri pătraţi şi venituri din chirii de 120 milioane de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb