BURSA Analytics

CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 2 MAI - 4 IUNIE 2024 Digi Communications - printre cele mai bune evoluţii de la BVB

ANDREI IACOMI
BURSA Analytics / 6 iunie

Digi Communications - printre cele mai bune evoluţii de la BVB

Concorde are o ţintă de preţ pentru titlurile Digi de 84 lei, cu 27% peste preţul de ieri din piaţă, de la jumătatea sesiunii bursiere

Acţiunile companiei fac parte din indicii de pieţe de frontieră ai MSCI, începând din această lună

Acţiunile operatorului de telecomunicaţii Digi Communications au avut o creştere de 17,40%, în perioada 2 mai - 4 iunie, una dintre cele mai bune evoluţii dintre acţiunile de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Echipa de analiză de la Concorde Securities recomandă "Cumpărare" pentru acţiunile companiei, cu un preţ ţintă de 84 lei pe titlu în următoarele douăsprezece luni, conform ultimului raport publicat pe portalul BVB Research Hub, semnat de analistul Krisztian Karikas.

Este un obiectiv de preţ cu circa 27% peste cotaţia acţiunii de ieri din piaţă, de la ora 14:00, de 66 de lei. În raportul anterior publicat la jumătatea lunii noiembrie a anului trecut, Concorde estima un preţ de 47 lei pentru titlurile Digi, care a fost atins şi depăşit în luna martie.

"Digi îşi propune să ofere servicii superioare de comunicare unei baze mari de clienţi la cele mai accesibile preţuri. Între serviciile sale se numără TV cu plată, Telefonie fixă, Telefonie mobilă, Internet fix şi mobil, Transmisii de date şi Conţinut media. Pieţele de bază ale Digi sunt România, Spania, compania fiind de asemenea prezentă în Italia, Portugalia şi Belgia cu oportunităţi suplimentare de creştere. Reţeaua de fibră a Digi acoperă 18 milioane de locuinţe în pieţele sale de bază şi are peste 24 milioane de utilizatori", se arată în raportul Concorde.

Factori cu impact asupra cotaţiei Digi în următorii ani, din perspectiva Concorde

Conform raportului de analiză, între factorii cheie care vor influenţa preţul acţiunilor Digi în următorii ani sunt:

-menţinerea creşterii solide în România şi Spania, ceea ce poate semnala încă un an de creştere a companiei;

-vânzarea reţelei FTTH din Spania, ceea ce va spori resursele de lichiditate ale Digi Spania şi va permite investiţii suplimentare în extinderea reţelei;

-achiziţia anunţată a Telekom România, ce va avea un impact pozitiv asupra segmentului de Telefonie Mobilă, dar reorganizarea companiei nou achiziţionate poate aduce unele provocări şi costuri suplimentare pentru Digi;

-compania nu dezvăluit prea multe detalii despre operaţiunile sale din Belgia şi Portugalia, dar având în vedere planurile sale impresionante, sunt de aşteptat mai degrabă surprize pozitive;

-chiar dacă Digi a estimat cheltuieli de capital mai reduse, ceea ce poate fi văzut în rezultatele primului trimestru, cu o scădere de 9,3% a raportului CAPEX/Vânzări, în cadrul conferinţei cu analiştii conducerea companiei a estimat un CAPEX de 650-700 de milioane euro, pentru acest an;

-deşi creşterea unităţilor generatoare de venit (RGU) este incontestabilă, încă nu există planuri pentru majorarea tarifelor abonamentelor, venitul mediu pe unitate (ARPU) fiind în scădere în toate segmentele geografice, în primul trimestru (-2,2% în dinamică anuală în România; -5,4% în Spania; - 4,8% în Italia).

Luând în calcul estimările celor de la Concorde, acţiunile Digi se tranzacţionează la un P/E de 15,0x şi EV/EBITDA de 4,8x, ceea ce arată o evaluare cu primă faţă de cea a companiilor comparabile. Ţinta de preţ a acţiunilor Digi este stabilită de către Concorde pe baza metodei actualizării fluxurilor de numerar viitoare (DCF), conform raportului de analiză.

Recent, Digi Communications a împrumutat de la ING Bank suma de 150 milioane de euro, pentru refinanţarea unor obligaţiuni în valoare de 450 milioane de euro emise de Digi Romania, cu scadenţa în anul 2025.

Începând din această lună, acţiunile Digi fac parte din indicii MSCI dedicaţi pieţelor de frontieră, conform unui anunţ al companiei de la jumătatea lunii mai.

Indici - BET s-a apreciat cu 2,81%

Indicele BET, al celor mai lichide douăzeci de companii de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) cu excepţia SIF-urilor, a crescut cu 2,81%, în perioada 2 mai - 4 iunie.

Indicele BET- FI, al celor cinci foste SIF-uri plus Fondul Proprietatea (FP), a coborât cu 1,85%, în intervalul avut în vedere, în vreme ce indicele BET-XT s-a apreciat cu 2,53%, în perioada menţionată.

UCM Reşiţa - pe prima poziţie în topul randamentelor de la BVB

Acţiunile UCM Reşiţa se situează în topul randamentelor de la BVB, din intervalul 2 mai - 4 iunie, cu o creştere de 32,71%, în raport cu moneda euro. Pe locul al doilea se găsesc acţiunile MedLife, cu o apreciere de 23,09%, iar pe poziţia a treia se află titlurile Transgaz, cu o creştere de 17,97%.

Fonduri de investiţii - randament de 5,78% pentru OTP Expert Clasa L

Clasamentul fondurilor de investiţii, în intervalul 2 mai - 3 iunie, este condus de titlurile Certinvest BET Index, cu o apreciere de 5,06%. Titlurile OTP Expert Clasa L au înregistrat o creştere de 4,81%, în timp ce poziţia a treia a fost ocupată de titlurile OTP Expert Clasa E, care au urcat cu 4,8%.

Bitcoin a avut o creştere de 10,72%, în perioada 2 mai - 4 iunie, iar cotaţia aurului a scăzut cu 0,31%. Cursul monedei naţionale, în raport cu cea europeană, s-a apreciat cu 0,02%, în intervalul de timp precizat.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Daca ar fi si serviciile lor ca si cresterile de pe bursa ar fi perfect.

    Vad ca Premier Energy deja si-a spart capul de asfalt... 2 zile de crestere si 5 zile de scadere.

    1. Pana nu se dau rezultatele T1 nu creste deloc ba chiar aluneca asa usor. Daca vezi ca incepe sa se cumpere (sau vanda desigur!) pe volume mari insemna ca in buna traditie de la bvb mai multi greuceni au deja rezultatele. Oricum eu sunt depasit de situatie si nu inteleg ce e la SNG si TLV. Amandoua sunt de vandut cu amandoua maini. Si mai sunt si altele in pod gata sa cada

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb