CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 20-27 AUGUST Titlurile "Prodplast", apreciere de 3,03%, după preluarea unui pachet din "Prodplast Imobiliare"

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 31 august 2015

Titlurile "Prodplast", apreciere de 3,03%, după preluarea unui pachet din "Prodplast Imobiliare"

Acţiunile "Prodplast" (PPL) au adus cel mai bun randament de la Bursa de Valori Bucureşti, raportat la euro, în perioada 20-27 august, în urma unei aprecieri de 3,03% a cotaţiei, în condiţiile în care majoritatea acţiunilor de la bursă au înregistrat scăderi.

"Prodplast" a anunţat, vineri, că a achiziţionat, miercuri, 1,6 milioane de acţiuni "Prodplast Imobiliare", în valoare de 9,8 milioane de lei, ajungând la o deţinere de 10,46% din capitalul acesteia din urmă.

"Prodplast" a cumpărat, miercuri, un pachet de 7,7% din "Prodplast Imobiliare", de la companii controlate de familia Pogonaru, potrivit unor rapoarte transmise Sibex.

Astfel, PPL a luat 2,4% din PPLI de la "Floreasca Development", 4,63%, de la "ECDL România", şi 0,72%, de la "Victoria Art & Business Center".

La începutul lunii, SIF2 Moldova a anunţat că filiala sa "Real Estate Asset" SA a achiziţionat 6.555.211 acţiuni Prodplast Imobiliare (PPLI) în valoare de 39,9 milioane lei şi 643.859 acţiuni Nord în valoare de 4,8 milioane lei. Astfel, SIF Moldova a luat locul SIF Oltenia în proiectul mall-ului Veranda, dezvoltat de familia Pogonaru în zona Obor din Capitală. Compania Veranda Obor este deţinută integral de "Prodplast Imobiliare".

Locul al doilea în topul creşterilor a revenit "Aerostar" (ARS) Bacău (+2,36%), în timp ce, pe locul al treilea, s-a clasat fondul iFond Gold (IFG), cu o apreciere de 0,02%.

"Aerostar" Bacău a înregistrat în primul semestru 2015 un profit net de 33,09 milioane de lei, faţă de 7,6 milioane de lei în primele şase luni din 2014.

Indicele BET, al celor mai lichide zece companii listate, s-a depreciat cu 3,94%, în perioada analizată, cea mai bună performanţă din cadrul indicelui fiind scăderea cu 0,28% a acţiunilor "Transelectrica" (TEL).

Totodată, indicele extins BET-XT a coborât cu 4,17%, cea mai mică depreciere fiind cea a titlurilor "Biofarm" (-0,12%).

Picajul de 2,09% al acţiunilor Fondul Proprietatea a fost cel mai mic din cadrul indicelui BET-FI, care a scăzut cu 4,55%, în intervalul analizat.

Pe segmentul fondurilor de investiţii, cel mai mult au crescut titlurile "Certinvest Short Fund" (+3,19%), fiind urmate de "Raiffeisen RON Plus" (+0,09%) şi de "Reiffeisen RON Flexi" (+0,08%).

Totodată, aurul s-a depreciat cu 2%, raportat le euro, în timp ce leul a înregistrat o apreciere uşoară faţă de moneda europeană.

Precizare:

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor.

Piaţa Rasdaq nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic. Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. IMPACT-ul s-a dus pe copca! De mult! Pai daca au fost cresteri ARTIFICIALE?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb