CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 20 IANUARIE - 20 FEBRUARIE "Impact", plus de 14,77%

Adrian Drăghici
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 24 februarie 2014

"Impact", plus de 14,77%

Acţiunile "Impact Developer & Contractor" (IMP) au înregistrat un avans de 14,77% faţă de euro, în perioada 20 ianuarie - 20 februarie 2014, clasându-se pe locul doi în topul randamentelor oferite de emitenţii listaţi în cadrul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

"Rezultatele financiare ale < Impact > ne arată faptul că, în 2013, societatea şi-a redus pierderile, dar va mai dura probabil câţiva ani până să ajungă pe profit", este de părere Marcel Murgoci, director de operaţiuni la "Estinvest" Focşani. Potrivit domniei sale, reducerea nivelului împrumuturilor, de trei ori faţă de 2012, este un lucru îmbucurător .

Marcel Murgoci consideră că aprecierea acţiunilor IMP din ultima perioadă se datorează, în mare parte, interesului ridicat al acţionarului Gheorghe Iaciu asupra firmei.

Şi Nicu Grigoraş, directorul departamentului de Front-office din cadrul "Intercapital Invest", apreciază că schimbarea acţionariatului, anul trecut, şi implementarea unui nou management în cadrul societăţii şi-au pus amprenta vizibil asupra performanţelor Impact, care a reuşit să îşi reducă considerabil din pierderi.

Pentru anul 2014, domnia sa consideră că politicile agresive ale Băncii Naţionale a României (BNR), de reducere a dobânzilor, pentru a stimula creditarea, ar putea ajuta compania. În opinia lui Nicu Grigoraş, dinamica macroeconomică din ţară va avea un rol foarte important în privinţa ascensiunii companiei.

"Performanţele financiare pe parcursul anului curent, vor influenţa direct şi preţul acţiunilor", a concluzionat domnia sa.

Dezvoltatorul imobiliar "Impact" şi-a redus pierderile, anul trecut, cu 37,5%, de la 74.892.467 lei, în 2012, la 46.752.108 lei.

Printre cumpărătorii de acţiuni IMP, în ultimele luni, s-au aflat cei mai mari acţionari ai companiei (Gheorghe Iaciu şi Adrian Andrici), precum şi directorul general al societăţii, Lucian Claudiu Mateescu.

La finalul anului trecut, Gheorghe Iaciu deţinea 44,24% din acţiunile IMP, fiind urmat de Adrian Andrici cu 16,15% şi compania Salink Limited cu 10,10%. Restul de 29,5% din acţiuni sunt alocate către alte persoane fizice şi juridice.

"Cemacon", pe plus cu 40%

În continuare, cel mai bun randament a fost dat de "Cemacon" (CEON), care a oferit un câştig de 39,76%, în perioada analizată, raportat la moneda euro.

Ultimul loc pe podium este ocupat de "Retrasib" Sibiu (RTRA), care a acumulat o creştere de 10,47% în perioada analizată.

BET, indicele celor mai lichide zece companii listate, s-a depreciat cu 1,80%, în timp ce BET-XT, indicele primelor 25 de societăţi listate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), inclusiv SIF-urile, a scăzut cu 2,69%.

BET-FI, care urmăreşte cele cinci societăţi de investiţii financiare plus Fondul Proprietatea, a coborât cu 3,85%, însă Fondul Proprietatea a crescut cu 0,48%.

Pe segmentul fondurilor de investiţii, cea mai mare creştere a avut-o FDI STK Europe, cu 5,86%, urmat de FDI Audas Piscator cu 5,41%.Topul a fost încheiat de FDI Monolith, cu 0,72% creştere.

"Marfin Bank" a asigurat cel mai bun randament în privinţa depozitelor în euro (0,23%), în perioada 20 ianuarie - 20 februarie 2014, în timp ce depozitele în lei au consemnat cea mai mare creştere la "MKB Nexte Bank" (0,65%).

În aceeaşi perioadă, cotaţia aurului a crescut cu 3,60% faţă de euro, iar moneda naţională s-a apreciat cu 0,30% comparativ cu euro.

Precizare

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa Rasdaq nu este luată în calcul.

Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic.

Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. o sa fie surprize , placute , cu IMP...

    mai vorbim in 2-3 luni... 

    1. Pe bune sau esti ironic(a)? Inclin spre a doua varianta! Oricum suntem doi nebuni care scriem la unu' noaptea despre IMPact!

    IMPact= contracte de vanzare cumparare fictive pentru a pune LABA pe terenurile de la Oradea si pentru a plati un impozit pe cladiri mai mic! IMPact=evaziune fiscala(TVA redus de 5% ILEGAL pentru case NEFINISATE si/sau AMPLASATE PE TERENURI MAI MARI DE 250 mp). IMPact, o ASTRA a imobiliarelor! KPMG, fa ordine si la IMPact, nu numai la ASTRA! Astept RAPORTUL DE AUDIT! Facut ca la carte! Daca nu va fi ca la carte votez in AGA contra(nu ca ar conta in economia voturilor dar NU CRED CA AR DA BINE PENTRU KPMG UN VOT NEGATIV. Lumea s-ar intreba: DE CE? Cred!.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb