ZIARUL BURSA

24 februarie 2014
Ediţia din 19.10.2024
"Efort şi rezultate, nu vorbe frumoase"

LUDWIK SOBOLEWSKI DOJENEŞTE DEPOZITARUL CENTRAL: "Efort şi rezultate, nu vorbe frumoase"

Adina ArdeleanuPiaţa de Capital / 24 februarie 2014

Cooperarea cu Guvernul este o abilitate cheie a unui CEO de bursă emergentă, ne-a spus Ludwik Sobolewski, directorul general al Bursei de Valori Bucureşti, în cadrul unui interviu. Domnia sa a dorit să le răspundă astfel celor care puneau rezultatele sale la Bursa din Varşovia pe seama ajutorului dat de guvernul polonez în dezvoltarea pieţei de capital.

Ludwik Sobolewski ne-a mai vorbit despre contextul internaţional, punctând evenimentele la care trebuie să fim atenţi, dar şi despre problemele din curtea Grupului BVB, cu referire la cooperarea cu Depozitarul Central.

Neştirbita etică din BNR

Neştirbita etică din BNR

IOANA POPABănci-Asigurări / 24 februarie 2014

Mai ales de când a venit Cornel Cojocaru în Biroul de presă al Băncii Naţionale a României, colectivul de acolo face mare caz de etică, invocând-o ca să-şi justifice discriminările operate pe relaţia cu presa.

Insistenta repetare a principiilor de etică ne-a atras atenţia asupra felului în care angajaţii BNR o respectă. Ceea ce a condus la descoperirea că firma care organizează conferinţe la BNR este a soţiei domnului Dumitru Ghica. Iar domnul Dumitru Ghica este şeful de cabinet al Guvernatorului BNR.

Că ar fi acesta un caz de conflict de interese, în sensul legii, este discutabil.

Dar că nu este etic, nu este discutabil.

Dan Radu Ruşanu, urmărit penal

ASF, DIN SCANDAL ÎN SCANDAL Dan Radu Ruşanu, urmărit penal

A.A.Piaţa de Capital / 24 februarie 2014

Nicio zi fără ca Autoritatea de Supraveghere Financiară să nu ţină topul ştirilor cu scandalurile care au izbucnit, aproape toate odată.

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat, vineri, că Preşedintele ASF Dan Radu Ruşanu este urmărit penal pentru complicitate la abuz în serviciu şi constituirea unui grup infracţional, instituţia extinzând cercetările în dosarul "Carpatica".

SIF1 Banat Crişana vrea să îşi lase iar acţionarii fără dividende

"OOPS, HE DID IT AGAIN" SIF1 Banat Crişana vrea să îşi lase iar acţionarii fără dividende

ADINA ARDELEANUPiaţa de Capital / 24 februarie 2014

Conducerea SIF1 Banat Crişana a propus acţionarilor ca, şi anul acesta, să nu fie distribuite dividende , iar profitul să fie reinvestit, potrivit unui comunicat transmis Bursei de Valori Bucureşti.

Unii brokeri se aşteptau ca SIF1 să îşi remunereze acţionarii din profit, după ce politica de dividende "zero", aplicată anul trecut, a stârnit un val de nemulţumiri.

" Pentru SIF1 ne aşteptăm la o surpriză, fiind destul de probabil ca, în acest an, acţionarii să fie recompensaţi cu dividende, după ce în 2013 nu au primit nimic", ne-a spus, în urmă cu o săptămână, analistul "Tradeville", Bogdan Gherghe.

---

Update 10:40 Trei SIF-uri au deschis în scădere

Societăţile de Investiţii Financiare Banat-Crişana (SIF1), Moldova (SIF2) şi Oltenia (SIF5) au deschis în scădere şedinţa de tranzacţionare de astăzi de pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB), în timp ce SIF Muntenia (SIF4) stagnează, iar SIF Transilvania (SIF3) este singura care creşte.

BRM vrea organizarea unui registru electronic pentru cereale

BRM vrea organizarea unui registru electronic pentru cereale

ALEXANDRA OANCĂCompanii / 24 februarie 2014

Certificatele de depozit pentru cereale ar putea fi disponibile atât la purtător cât şi electronic, potrivit proiectului propus de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Regionale (MADR), ne-a declarat Septimiu Stoica, preşedintele Bursei Române de Mărfuri (BRM).

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

"Electroputere" Craiova şi-a schimbat un administrator

ADRIAN DRĂGHICICompanii / 24 februarie 2014

Acţionarii "Electroputere" Craiova (EPT) au aprobat, pe 20 februarie, numirea lui Ahmed Ibrahim Al Bassam în Consiliul de Administraţie, după ce l-au revocat pe Manfred Klepacz. Mandatul primului este limitat la durata mandatului...

USDA: Preţul porumbului va scădea, anul acesta

USDA: Preţul porumbului va scădea, anul acesta

ALINA VASIESCUMaterii Prime / 24 februarie 2014 /

Preţul porumbului va scădea la o medie de 3,90 dolari/buşel în anul agricol 2014-2015 (care începe la 1 septembrie), de la 4,50 în cel anterior, conform estimărilor lansate săptămâna trecută de Departamentul Agriculturii din SUA (USDA).

Surse: RBS taie 30.000 de posturi

Surse: RBS taie 30.000 de posturi

ALINA VASIESCUInternaţional / 24 februarie 2014

"Royal Bank of Scotland Group" Plc (RBS), cea mai mare bancă britanică deţinută de stat, pregăteşte o reducere dramatică a operaţiunilor sale, în urma căreia va deveni o bancă de retail şi comercială mai mică în Marea Britanie.

90 de zile

CRISTIAN PÎRVULESCUEditorial / 24 februarie 2014

CRISTIAN PÎRVULESCU

90 de zile: atât a mai rămas, zi pe zi, până la alegerile europene din 25 mai. Şi nu doar viaţa politică românească, dar şi cea europeană se află în plină incertitudine. În vreme ce la Kiev s-a murit pentru Europa, Europa nu pare să-şi găsească...

MACRO NEWSLETTER 24 februarie 2014

MACRO NEWSLETTER 24 februarie 2014

Internaţional / 24 februarie 2014

Producţia industrială din Polonia şi-a temperat creşterea anuală în ianuarie 2014, până la 4,1%, de la 6,6% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 2,9%, după un declin de 9,7% în luna anterioară.

REVISTA PRESEI 24.02.14

Willy HomnerRevista Presei / 24 februarie 2014

ADEVARUL 

Ucraina: revoluţia a învins, începe răzbunarea

În 72 de ore, regimul care conducea Ucraina a fost decapitat, iar sistemul a fost reformat în ritm galopant prin ordonanţe şi hotărâri adoptate într-un parlament haotic în care...

The unimpaired ethics of the NBR

The unimpaired ethics of the NBR

IOANA POPA (Translated by Cosmin Ghidoveanu)English Section / 24 februarie 2014

Particularly so since Cornel Cojocaru came to the Press Office of the National Bank of Romania, the team of that department has been incessantly talking about ethics, using it as an excuse to justify its discriminatory behavior in its relations...

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo