"Electroputere" Craiova şi-a schimbat un administrator

ADRIAN DRĂGHICI
Ziarul BURSA #Companii #Bunuri Industriale / 24 februarie 2014

Acţionarii "Electroputere" Craiova (EPT) au aprobat, pe 20 februarie, numirea lui Ahmed Ibrahim Al Bassam în Consiliul de Administraţie, după ce l-au revocat pe Manfred Klepacz. Mandatul primului este limitat la durata mandatului consiliului de administraţie în funcţiune, se arată într-un raport transmis către Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Astfel, conducerea producătorului de motoare, generatoare şi transformatoare electrice va fi formată din Ahmed Al Bassam, Fathi Taher, Alexandru Bunea, Hans Joachim Schmidt şi Abdur-Razzak Ladha.

Compania a înregistrat anul trecut o pierdere de 59.114.760 lei, în scădere faţă de pierderea de 53.114.760 lei din 2012. De asemenea, cifra de afaceri în anul 2013 a fost de 97.963.179 lei, sub nivelul din 2012, atunci când s-a înregistrat suma de 127.917.376 lei.

Titlurile EPT au crescut fulminant din noiembrie 2013 până la începutul acestui an, brokerii considerând evoluţia cotaţiei drept pur speculativă. În luna ianuarie, oficialii Autorităţii pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS) ne-au declarat că "Al-Arrab Contracting Company Limited", cumpărătorul Electroputere, a plătit preţul acţiunilor în termenul contractual, a realizat investiţiile, însă o parte din ele au fost făcute cu întârziere. Astfel, potrivit AAAS, contractul de privatizare a "Electroputere" este, în continuare, în monitorizare post-privatizare, deoarece cumpărătorul datorează penalităţi, ca urmare a realizării cu întârziere a investiţiilor asumate prin contract.

Acţionarul majoritar al Electroputere Craiova este compania saudită Al-Arab Contracting Company Limited, care deţine 86,28% din capitalul social. În momentul privatizării, la EPT lucrau 2.600 de salariaţi, în prezent rămânând circa 700.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb