Ponta: "O parte din gazoductul Iaşi-Ungheni, gata la 15 aprilie"

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 24 februarie 2014

Ponta: "O parte din gazoductul Iaşi-Ungheni, gata la 15 aprilie"

Lucrările de subtraversare a Prutului, din cadrul proiectului de construcţie a gazoductului Iaşi-Ungheni, sunt avansate şi vor fi încheiate până la 15 aprilie, a declarat, vineri, premierul Victor Ponta. Vicepremierul Liviu Dragnea a venit la Chişinău cu "ordinul de plată", în sumă totală de 1,2 milioane euro, reprezentând contribuţia românească pe teritoriul Moldovei, a mai spus domnia sa.

Primul ministru a explicat întârzierile în finalizarea lucrării prin faptul că trebuie respectate procedurile europene în domeniu, care nu sunt cele mai rapide, informează Mediafax.

Într-o declaraţie de presă ulterioară, Ponta a precizat că prin termenul de 15 aprilie a vrut să se refere, de fapt, la lucrările de subtraversare a Prutului, parte din aceste proiect: "Când se încheie pe teritoriul moldovean, poate spune doar Guvernul Moldovei. Eu pot spune despre teritoriul României, acolo unde s-au încheiat lucrările, iar subtraversarea este licitată şi se finalizează, în mod normal, pe 15 aprilie".

Vicepremierul român Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltării Regionale, şi vicepremierul moldovean, Valeriu Lazăr, ministru al Economiei, au semnat, în noiembrie, contractul de finanţare pentru gazoductul Iaşi-Ungheni, în valoare de 5,289 milioane de euro. Acesta are la bază un ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 de milioane de euro acordat Republicii Moldova de România.

Dragnea a precizat că este vorba de 10,5 km de gazoduct pe teritoriul Republicii Moldova, iar în partea de sud, traversare a râului Prut de 134 de metri.

În 12 octombrie, premierul Victor Ponta a declarat, pe şantierul gazoductului Iaşi-Ungheni, la ieşirea din Vulturi (Iaşi), că este mulţumit de stadiul lucrărilor şi că graficul se respectă, spunând că importantă este "valoarea pe structura de energie", nu dacă se termină în decembrie sau februarie.

Premierul Victor Ponta a fost prezent, în 27 august, în Republica Moldova la ceremonia de inaugurare a gazoductului Iaşi-Ungheni, alături de premierul moldovean, Iurie Leancă, şi comisarul european pentru Energie, Günther Oettinger.

Preşedintele Traian Băsescu a spus că lucrările nu pot fi gata în decembrie, ci poate în februarie, adăugând că cei de la Uniunea Europeană ştiu ce se întâmplă pe acest şantier şi nu pot fi minţiţi că se termină în decembrie.

Consorţiul care construieşte conducta de gaze Iaşi-Ungheni (Republica Moldova), format din companiile Habau PPS Pipeline Systems-Austria, Inspet şi IPM-Partners (România), a susţinut că va respecta termenul contractual pentru execuţia "firului principal" al conductei, stabilit pentru 20 decembrie 2013.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb