CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 22-29 AUGUST Aprecierea Bitcoin - influenţată de tensiunea dintre Coreea de Nord şi Japonia

A. I.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 31 august 2017

Aprecierea Bitcoin - influenţată de tensiunea dintre Coreea de Nord şi Japonia
  • document ataşat Evoluţia Bitcoin în raport cu Euro (iulie 2017-prezent)
    apasă aici pentru a descărca.

    Trendul ascendent al criptomonendei dă semne de slăbiciune

    Beneficiind de o apreciere de 10,15% raportată la moneda euro, în intervalul 22-29 august, criptovaluta Bitcoin a depăşit rentabilitatea obţinută de majoritatea activelor tradiţionale, în ultima săptămână.

    În perioada de timp menţionată, cea mai mare creştere a monedei digitale a fost înregistrată marţi, 29 august, când preţul Bitcoin a urcat cu peste 4,5%.

    Potrivit site-ului "bitcoinmagazine.com", aprecierea a fost alimentată de ştirea conform căreia Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică deasupra spaţiului aerian al Japoniei. La câteva ore de la răspândirea veştii, preţul Bitcoin a înregistrat o creştere puternică, stabilind un nou maxim istoric, la peste 4.700 de dolari. Totodată, potrivit aceleiaşi surse, şi volumul s-a apreciat semnificativ, după o săptămână în care valoarea acestui indicator pentru perechea BTC-USD a fost în scădere.

    De asemenea, cererea pentru Bitcoin este în creştere, pe măsură ce criptomoneda este percepută de către investitori ca fiind mai sigură decât monedele fiduciare, potrivit "marketwatch.com".

    Pe de altă parte, conform site-ului "cointelegraph.com", oscilatorul Indicele Puterii Relative (indicator ce evaluează gradul de accelerare/decelerare a tendinţei cotaţiei) dă primele semne de formare a unei divergenţe negative cu preţul (situaţie în care cotaţia face o serie de maxime în creştere, în timp ce indicatorul face o serie de maxime în scădere), configuraţie bearish (de scădere) a cărei confirmare este dată de deprecierea cotaţiei.

    Altfel spus, preţul criptomonedei se găseşte pe o tendinţă ascendentă, dar care dă semne de slăbiciune (vezi grafic).

    Indicele CoinDesk Price Index, ce reprezintă o medie a preţurilor criptomonedei la principalele burse din lume, afişa ieri, în jurul orei 14:00, o cotaţie de circa 3.850 de euro (aproximativ 17.688 lei, la cursul de schimb de miercuri, de 4,5943 lei, pentru un euro).

    Tot ieri, la ora menţionată, capitalizarea de piaţă a criptomonedei era de circa 62,25 miliarde de euro, potrivit site- ului "coinmarketcap.com".

    Indicele BET-FI, al celor cinci SIF-uri plus Fondul Proprietatea, a urcat cu 1,45%, raportat la moneda euro, reprezentând singurul indice dintre cei analizaţi, care s-a apreciat, în intervalul de timp luat în considerare.

    Din componenţa indicelui financiar, cea mai bună performanţă a fost obţinută, în perioada menţionată, de titlurile SIF Moldova (SIF2), care au urcat cu 4,31%, în raport cu moneda euro.

    Marţi, 29 august, acţiunile SIF2 au stagnat, în contextul unui volum de tranzacţionare de 200.836 de titluri, sub media celor 20 de zile anterioare, de aproape 233.000 de unităţi.

    Indicele BET, al celor mai lichide treisprezece companii listate la BVB s-a depreciat, în perioada 22-29 august, cu 0,78%, în raport cu moneda euro.

    În continuare, cea mai bună evoluţie din componenţa principalului coş de acţiuni al Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a fost înregistrată, în intervalul menţionat, de acţiunile Conpet (COTE), preţul acestora crescând cu 2,68%, în raport cu moneda euro.

    Pe data de 29 august, acţiunile transportatorului de ţiţei au urcat cu 0,41%, fiind transferate 3.737 de titluri, peste media celor 20 de zile anterioare, de circa 3.000 de unităţi.

    Indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de companii de la BVB, a scăzut cu 0,45%, raportat la moneda euro, în perioada analizată.

    Din cadrul acestuia, cea mai bună evoluţie au avut-o, acţiunile Turbomecanica (TBM), care s-au apreciat cu 7,12%, în intervalul de timp menţionat.

    Pe data de 29 august, titlurile producătorului de componente pentru industria aeronautică s-au depreciat cu 5,31%, fiind transferate circa 2,7 milioane de acţiuni, peste media celor 20 de zile anterioare, de aproximativ 1,52 milioane de unităţi.

    Trebuie menţionat că ponderea titlurilor TBM în indicele extins este de doar 0,12%.

    Clasamentul celor mai rentabile acţiuni de la BVB este condus de acţiunile Artego (ARTE) a căror apreciere, în intervaul 22-29 august, a fost de 13,28%.

    Pe data de 29 august, titlurile ARTE au scăzut cu 7,99%, fiind tranzacţionate 488 de unităţi, peste valoarea medie a celor 20 de zile anterioare, de aproximativ 400 de acţiuni.

    Locul al doilea în topul randamentelor de la BVB a revenit acţiunilor TMK-Artrom (ART), care au urcat cu 10,43%, iar poziţia a treia a fost ocupată de titlurile Rompetrol Well Services (PTR), a căror apreciere a fost de 9,45%, în perioada menţionată.

    Clasamentul fondurilor de investiţii, în perioada 21-28 august, este condus de titlurile FDI Audas Piscador, care au crescut cu 1,78%.

    Pe locul al doilea, în acest top, s-a situat Certinvest BET-FI Index, ce a înregistrat o apreciere de 1,75%, în timp ce poziţia a treia a fost ocupată de titlurile BRD Index, care au urcat cu 1,54%.

    Depozitele bancare în euro au avut un randament de 0,02%, în intervalul de timp 22-29 august, în timp ce depozitele în lei au avut un randament negativ, de 0,22%, în perioada menţionată.

    Cotaţia aurului a crescut cu 0,33%, iar cursul monedei naţionale în raport cu euro s-a depreciat cu 0,26%, în intervalul de timp menţionat.

    Precizare:

    Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa AeRO nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic. Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

    Cotaţii Internaţionale

    vezi aici mai multe cotaţii

    Bursa Construcţiilor

    www.constructiibursa.ro

    Comanda carte
    veolia.ro
    Apanova
    digi.ro
    aages.ro
    danescu.ro
    librarie.net
    Mozart
    Schlumberger
    arsc.ro
    Stiri Locale

    Curs valutar BNR

    21 Noi. 2024
    Euro (EUR)Euro4.9766
    Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
    Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
    Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
    Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

    convertor valutar

    »=
    ?

    mai multe cotaţii valutare

    Cotaţii Emitenţi BVB
    Cotaţii fonduri mutuale
    Mirosul Crăciunului
    Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
    petreceriperfecte.ro
    targuldeturism.ro
    Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
    The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
    BURSA
    BURSA
    Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
    The Kingdom of God on Earth
    Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
    Carte - The crisis solution terminus a quo
    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb