ZIARUL BURSA

31 august 2017
ANPC a verificat 7 bănci şi a dat amenzi de aproape 300.000 de lei

RĂZBOIUL DINTRE BĂNCI ŞI GUVERN, CU ARMELE PE MASĂ ANPC a verificat 7 bănci şi a dat amenzi de aproape 300.000 de lei

Bănci-Asigurări / 31 august 2017

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a amendat cu circa 300.000 de lei mai multe bănci pentru încălcarea legii, în urma efectuării unor verificări la un număr de 17 instituţii financiare, după cum reiese dintr-un document obţinut de ziarul BURSA. Conform surselor noastre, controlul s-a desfăşurat pe o perioadă de mai multe luni, inclusiv în prima parte a anului în curs, băncile primind avertismente şi amenzi şi fiind obligate să-şi remedieze deficienţele constatate.

Deţinerile statului la 27 de companii vor trece la Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii

PROIECTUL DE ÎNFIINŢARE A FSDI - LA AVIZARE, ÎN MINISTERE Deţinerile statului la 27 de companii vor trece la Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii

EMILIA OLESCUMacroeconomie / 31 august 2017

Actualizare 09:52 Ministerul Finanţelor Publice a lansat aseară în dezbatere proiectul pentru înfiinţarea FSDI, pe care l-a publicat pe propriul site.

-------------

Un număr de 27 de companii urmează să treacă din portofoliul statului în cel al Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI), după înfiinţarea acestei noi structuri.

Cotaţia Aerostar a decolat, la anunţul că F-16 aterizează la Bacău

Cotaţia Aerostar a decolat, la anunţul că F-16 aterizează la Bacău

ADINA ARDELEANUPiaţa de Capital / 31 august 2017

Actualizare > Lockheed Martin: "Nu a existat intenţia semnării unui acord în cadrul discuţiilor avute miercuri la guvern"

Grupul american Lockheed Martin, unul dintre cei mai mari jucători pe piaţa mondială a echipamentelor militare (Aerospace & Defense), a precizat miercuri seară că, în cadrul discuţiilor purtate cu reprezentanţii guvernului de la Bucureşti, nu a existat intenţia semnării unui acord.

........

Acţiunile "Aerostar" Bacău (ARS) au săltat cu 14,84%, ieri, la 4,41 lei/unitate, în contextul apariţiei ştirii că societatea băcăuană se va ocupa de repararea avioanelor F-16 achiziţionate din Statele Unite.

De altfel, companiile aeronautice au avut cotaţii în creştere în ultima perioadă, pe fondul rezultatelor raportate, dar şi al informaţiilor despre programul de înzestrare a Armatei.

"Plafonarea preţurilor energiei electrice - imposibilă într-o piaţă totalmente bursieră"

NICULAE HAVRILEŢ, DESPRE CREŞTERILE PREŢULUI ELECTRICITĂŢII: "Plafonarea preţurilor energiei electrice - imposibilă într-o piaţă totalmente bursieră"

E.O.Companii / 31 august 2017

Actualizare 15:11 PATRES: "Am sesizat potenţiale disfunţionalităţi în Regulamentul privind pieţele centralizate anonime de certificate verzi"

Organizaţia Patronală a Producătorilor de Energie din Surse Regenerabile din România (PATRES) precizează că a sesizat potenţiale disfunţionalităţi în Regulamentul privind pieţele centralizate anonime de certificate verzi, funcţionale din sepetembrie, din perspectiva mai ales a producătorilor mici de E-SRE, potrivit unui comunicat de presă.

-------

Plafonarea preţurilor electricităţii este imposibilă într-o piaţă totalmente bursieră, consideră Nicolae Havrileţ, preşedintele Autorităţii Naţionale din domeniul Energiei Electrice (ANRE).

Guvernul adoptă creşteri de taxe, dar uită de scăderi

UPDATE Guvernul adoptă creşteri de taxe, dar uită de scăderi

ADINA ARDELEANUMacroeconomie / 31 august 2017

Actualizare 14:56 FIC: "Plata defalcată a TVA nu este o bună strategie de combatere a evaziunii fiscale"

Consiliului Investitorilor Străini (FIC) este de părere că plata defalcată a TVA nu este o bună strategie de combatere a evaziunii fiscale, pe termen lung, potrivit unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Actualizare 12:40 UNTRR solicită Guvernului să nu majoreze acciza la carburanţi

Actualizare 12:33 Raluca Turcan: "Scumpirea carburanţilor va genera noi creşteri de preţuri"

------------

Guvernul a adoptat, ieri, reintroducerea supraaccizei la carburanţi, prin ordonanţă de urgenţă, dar a făcut uitată propunerea de eliminare a impozitului pe dividend, în prezent de 5%.

"Nu permiteţi distrugerea Roşiei Montane"

ASOCIAŢIA ALBURNUS MAIOR CERE PREMIERULUI TUDOSE: "Nu permiteţi distrugerea Roşiei Montane"

Companii / 31 august 2017

Reprezentanţii campaniei "Salvaţi Roşia Montană" au cerut, ieri, de urgenţă premierului Tudose să nu permită distrugerea Roşiei Montane prin încheierea arbitrajului cu firma canadiană Gabriel Resources, arătând că un compromis între cele două părţi ar avea valoare de lege pentru România şi ar putea duce la retragerea dosarului de nominalizare în lista UNESCO şi acordarea de avize pentru începerea minei, se arată într-un comunicat al Asociaţiei Alburnus Maior.

Cea mai mare bancă privată din Rusia, preluată de Banca Centrală

Cea mai mare bancă privată din Rusia, preluată de Banca Centrală

Internaţional / 31 august 2017

Banca Centrală a Rusiei a lansat marţi una dintre cele mai mari operaţiuni de salvare a unei instituţii bancare din istoria sa, anunţând că va prelua banca privată Otkritie, care în ultimele luni a fost afectată de o diminuare dramatică a depozitelor ca urmare a îngrijorărilor cu privire la calitatea portofoliului său, informează Reuters.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

OPINII Nici constructorii nu agreează "TVA split"

IRINA FORGO, DIRECTOR PRO GRAME FPSCCompanii / 31 august 2017

Proiectul de Ordonanţă privind plata defalcată a TVA, prin care Ministerul Finanţelor Publice urmează să introducă obligativitatea contribuabililor plătitori de TVA ca, de la 1 ianuarie 2018, să plătească şi să încaseze TVA în conturi distincte...

Lukoil vrea să vândă traderul elveţian Litasco

Companii / 31 august 2017

Compania petrolieră rusească Lukoil analizează posibilitatea vânzării diviziei sale elveţiene Litasco, din cauză că noile sancţiuni impuse Rusiei de SUA vor îngreuna capacitatea acestui trader de energie cu sediul la Geneva de a strânge noi...

MACRO NEWSLETTER 31 August 2017

MACRO NEWSLETTER 31 August 2017

Internaţional / 31 august 2017

Preţul mediu al locuinţelor din primele 20 de zone metropolitane din SUA şi-a menţinut creşterea anuală la 5,7% în iunie 2017, pe fondul unei creşteri lunare de 0,7%, după un avans de 0,9% în luna precedentă.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo