Primăria Braşov a obţinut 1,8 milioane de euro fonduri europene pentru construirea unui nou drum forestier

OVIDIU VRÂNCEANU
Ziarul BURSA #Companii #Fonduri Europene / 31 august 2017

Primăria Braşov a obţinut 1,8 milioane de euro fonduri europene pentru construirea unui nou drum forestier

Primăria Braşov a obţinut finanţare nerambursabilă pentru reabilitarea a patru drumuri forestiere şi construcţia unuia nou, care va face legătura între Şchei şi Valea Cetăţii. Proiectul Primăriei Braşov s-a clasat pe locul şase din 63 de proiecte aprobate. "Proiectul a fost depus în luna aprilie şi săptămâna trecută am primit notificarea privind selectarea cererii de finanţare. Este primul proiect depus şi aprobat din noul ciclu bugetar european, cu o valoare eligibilă de 1,469 milioane de euro şi o finanţare nerambursabilă de 100%. Mă bucur că suntem pe locul al şaselea în raportul de selecţie, cu 70,49 de puncte, dintr-un total de 63 de proiecte aprobate şi că am adus încă o finanţare nerambursabilă la Braşov. Avem la dispoziţie şase luni pentru întocmirea documentaţiei în vederea semnării contractului, apoi vom semna contractul şi vom derula acest proiect", a declarat primarul George Scripcaru.

Proiectul va duce la reabilitarea şi dezvoltarea reţelei de drumuri forestiere din fondul forestier al Primăriei Braşov, pe o lungime totală de 20,64 km, dintre care 11 kilometri reprezintă construcţia unui drum nou. Lucrările de reabilitare vizează drumurile forestiere Baer (3,167 km), Pârâul Cailor (2,631 km) şi Roşca (2,6 km) - aflate pe teritoriul administrativ al Municipiului Săcele, însă în fondul forestier al Municipiului Braşov şi în administrarea Regiei Publice Locale a Pădurilor Kronstadt, precum şi drumul forestier Valea Căldării (1,243 km), aflat pe teritoriul comunei Cristian, însă tot în fondul forestier administrat de RPLP Kronstadt. De asemenea, va fi construit un drum de legătură între Şchei (Pietrele lui Solomon) şi Răcădău (Valea Cetăţii), cu lungimea totală de 11 km.

Lucrările propuse vor avea în vedere proiectarea drumurilor la parametrii de funcţionalitate necesari unui drum forestier, conform Normativului Departamental PD 003-11 privind proiectarea drumurilor forestiere pentru circulaţia autovehiculelor precum şi a Ghidului de bune practici pentru planificarea, proiectarea şi construcţia drumurilor forestiere.

Proiectul îşi propune să contribuie la implementarea cerinţelor UE referitoare la sectorul forestier, deoarece o zona forestieră inaccesibilă scoate din circuitul economic resurse lemnoase şi nelemnoase apreciabile, stânjeneşte şi chiar blochează executarea unor lucrări de silvicultură, creează un potenţial de risc ecologic ridicat, limitează turismul şi dezvoltarea economică a zonei.

Deoarece accesibilitatea reprezintă una din condiţiile de bază pentru gospodărirea şi gestionarea eficientă a pădurilor, traseul fiind încadrat în fondul forestier proprietate a Primăriei Municipiului Braşov, obiectul de investiţie se justifică, în principal, prin accesibilizarea fondului forestier deţinut de Municipiul Braşov, în vederea asigurării continuităţii tratamentelor silviculturale şi lucrărilor de îngrijire a arboretelor, cât şi a recoltării de produse de masă lemnoasă din arboretele ce gravitează la drum.

Drumurile vor căuta să rezolve necesităţile de accesibilitate ale bazinetelor deservite, pe întreaga durată a anului. Va fi propusă varianta constructivă optimă, ce va asigura siguranţă în exploatare, cu un efort investiţional minim, raportat la natura terenului străbătut, precum şi o întreţinere uşoară după darea în exploatare. Drumurile forestiere servesc şi la accesul în caz de incendii, deoarece zonele în care sunt amplasate drumurile forestiere sunt zone foarte mult frecventate de turişti.

Proiectul poartă denumirea "Investiţii pentru dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii silvice în fondul forestier proprietatea publică a Municipiului Braşov" şi este finanţat din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală, prin Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale - Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale. Valoarea totală a proiectului (inclusiv TVA) este de 1,8 milioane euro, din care valoarea eligibilă, finanţată nerambursabil integral, este de 1,469 milioane euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb