Cotaţia Aerostar a decolat, la anunţul că F-16 aterizează la Bacău

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 31 august 2017

Cotaţia Aerostar a decolat, la anunţul că F-16 aterizează la Bacău

Actualizare > Lockheed Martin: "Nu a existat intenţia semnării unui acord în cadrul discuţiilor avute miercuri la guvern"

Grupul american Lockheed Martin, unul dintre cei mai mari jucători pe piaţa mondială a echipamentelor militare (Aerospace & Defense), a precizat miercuri seară că, în cadrul discuţiilor purtate cu reprezentanţii guvernului de la Bucureşti, nu a existat intenţia semnării unui acord.

Vicepreşedintele pentru Europa al Lockheed Martin, Jonathan Hoyle, a declarat, într-o poziţie oficială transmisă News.ro: "În cadrul întâlnirii de astăzi (miercuri, n.r.), Lockheed Martin, în calitate de partener strategic pentru programul naţional şi NATO de modernizare a apărării, a discutat cu guvernul român, despre cum va căuta în mod activ să promoveze industria şi mediul academic din România, prin implicarea în activităţi comune, care ar putea include localizarea şi susţinerea echipamentelor de apărare, parteneriate de cercetare universitare şi proiecte comunitare. Nu a existat intenţia semnării unui acord în cadrul discuţiilor avute astăzi".

..........

Acţiunile "Aerostar" Bacău (ARS) au săltat cu 14,84%, ieri, la 4,41 lei/unitate, în contextul apariţiei ştirii că societatea băcăuană se va ocupa de repararea avioanelor F-16 achiziţionate din Statele Unite.

De altfel, companiile aeronautice au avut cotaţii în creştere în ultima perioadă, pe fondul rezultatelor raportate, dar şi al informaţiilor despre programul de înzestrare a Armatei.

Titlurile ARS au o apreciere de 34,86%, de la începutul anului.

Ţara noastră va avea un centru de mentenanţă la Aerostar Bacău pentru întreţinerea şi repararea avioanelor F-16, potrivit agenţiei News.ro, citată de HotNews.

România a încheiat un contract pentru cumpărarea a 16 astfel de avioane de luptă, iar ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu, a spus că s-ar mai dori achiziţionarea altor 36 în următorii ani.

Ministrul Apărării şi şefi ai structurilor militare implicate în procesul de achiziţie de tehnică militară s-au întâlnit, marţi, cu o delegaţie a Lockheed Martin, companie americană specializată în cercetarea, dezvoltarea, producţia şi integrarea tehnologiilor avansate din domeniul militar, care a venit cu propuneri de colaborare cu industria naţională de apărare, potrivit Ministerului Apărării Naţionale (MApN).

Conform sursei citate, reprezentanţii companiei americane au prezentat oportunităţile de cooperare industrială şi propuneri de colaborare cu industria naţională de apărare, iar partea română a detaliat cele opt programe esenţiale de înzestrare ale Armatei României, dar şi alte intenţii privind dezvoltarea de noi tehnologii militare în România.

Planul de înzestrare a Armatei României 2017 - 2026 a fost aprobat, în 1 august, în şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), astfel că pentru realizarea celor opt Programe de înzestrare sunt necesare fonduri multianuale planificate în valoare de 9,8 miliarde euro.

Ieri, premierul Mihai Tudose a semnat un acord cu Jonathan Hoyle, vicepreşedinte al Lockheed Martin, pentru transferul de tehnologie la cele mai înalte standarde pentru avioanele F16, au declarat surse oficiale, transmite News.ro.

Guvernul a confirmat că premierul Mihai Tudose a avut ieri o întâlnire cu o delegaţie a "Lockheed Martin", discuţiile vizând oportunităţile de cooperare în domeniul industriei de apărare.

Potrivit Executivului, reprezentanţii companiei americane au subliniat dezideratul "Lockheed Martin" de a se poziţiona ca partener strategic al ţării noastre în domeniul apărării, discuţiile cu partea română urmând să continue la nivelul ministerelor de resort.

Obiectul principal de activitate al Aerostar este fabricarea de aeronave şi nave spaţiale, domeniul principal de activitate fiind producţia. Principalele linii de afaceri ale Aerostar sunt fabricaţia de produse de aviaţie, mentenanţă avioane comerciale şi sisteme aero şi terestre pentru apărare, producţie şi integrări.

Compania a obţinut un profit net de 25,2 milioane lei, în primul semestru al anului în curs, cu 27% mai mic decât aceeaşi perioadă a anului trecut, când s-a situat la valoarea de 34,6 milioane lei.

Cifra de afaceri a Aerostar s-a ridicat, în primele şase luni din 2017, la 162,706 milioane de lei, în scădere cu circa 4%, faţă de perioada ianuarie - iunie 2016.

Aerostar este deţinută, în proporţie de 71,2% de "Iarom" SA, iar SIF Moldova are o participaţie de 15%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb