DUPĂ CE A ANUNŢAT CĂ INVESTEŞTE JUMĂTATE DE MILIARD DE EURO ÎN TRANSFORMAREA FABRICII DE LA NOI Philip Morris a lansat primul magazin IQOS din Bucureşti

RAMONA RADU
Ziarul BURSA #Companii / 31 august 2017

Philip Morris a lansat primul magazin IQOS din Bucureşti

Branislav Bibic: "Cota de piaţă pentru IQOS este de 1%, în marile oraşe"

Bibic, Philip Morris România: "Până la finalul anului vom comercializa IQOS în peste 30 de pieţe"

Producătorul de ţigarete Philip Morris International (PMI) a investit circa trei miliarde de dolari în activităţile de cercetare şi dezvoltare dedicate producţiei de alternative pentru ţigaretele clasice, a reiterat, ieri, Branislav Bibic, director general în cadrul Philip Morris România. Compania a pus pe piaţă dispozitivul electronic IQOS, care încălzeşte, fără să ardă, tutunul din rezervele specifice, denumite "heets".

În cadrul evenimentului de lansare a magazinului IQOS din Afi Palace Cotroceni, Branislav Bibic a menţionat că procesul de trecere la noile alternative pentru fumat este unul pe care grupul PMI îl are în vedere de aproximativ zece ani. Domnia sa a menţionat că, până la finele anului în curs, IQOS va fi comercializat pe mai mult de 30 de pieţe, la nivel global.

Magazinul din Afi este primul deschis de PMI în Bucureşti, alte două locaţii similare fiind lansate anterior în Cluj şi Constanţa. Magazinele IQOS de la noi au evoluat "neaşteptat de bine", subliniază domnul Bibic, precizând că luna viitoare va fi inaugurată o nouă locaţie.

Domnul Branislav Bibic a afirmat: "Zilnic, la nivel global, mii de oameni aleg IQOS în locul ţigărilor obişnuite. În marile oraşe, cota de piaţă, pentru această nouă categorie de produse, este de aproximativ 1%".

Domnia sa a precizat: "Noi ne dorim ca, în viitor, să renunţăm la producţia de ţigarete convenţionale şi să se treacă, cu totul, la alternativele fără fum, dar este dificil să spunem cât de repede se va întâmpla acest lucru".

Conform declaraţiilor domniei sale, compania lucrează şi la alte tehnologii de acest tip.

IQOS nu presupun arderea tutunului, ci încălzirea acestuia, producând mai puţin fum şi mai puţină cenuşă, fiind mult mai puţin nocive decât cele convenţionale, afirmă sursele citate.

Potrivit reprezentanţilor Philip Morris, procesul de trecere de la ţigaretele convenţionale la alternativele fără fum va fi realizat, de la ţară la ţară, în funcţie de cererea din zona respectivă.

Compania a anunţat, recent, că investeşte 490 de milioane de euro în transformarea fabricii de ţigări din Otopeni într-o unitate de producţie a heets-urilor. Reprezentanţii PMI au precizat că investiţia de la Otopeni presupune crearea de circa 300 de noi locuri de muncă, iar procesul de retehnologizare a fabricii din ţara noastră va fi încheiat până în 2020.

Conform surselor citate, produsele care urmează să fie fabricate la Otopeni vor fi exportate în statele unde Philip Morris International comercializează IQOS.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Mai putin fum si mai putin toxic?

    Dar cum suna "fara fum si delic toxic"? 

    Ai constiinta curata cand stii ca lucrezi ptr "cineva" care imbolnaveste si omoara oamenii cu buna stiinta? Cred ca banii in acest segment n-au miros. Doamne iarta-i ca nu stiu ce fac !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb