CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 24-31 IULIE Acţiunile "Vrancart" Vrancea - creştere de aproape 15%

A.S.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 4 august 2015

Acţiunile "Vrancart" Vrancea - creştere de aproape 15%

Acţiunile "Vrancart" Vrancea (VNC) s-au apreciat cu 14,65%, în perioada 24-31 iulie, reprezentând cel mai bun plasament de la Bursa de Valori Bucureşti, raportat la moneda euro.

Vrancart, care are ca obiect de activitate producerea şi comercializarea de carton, ambalaje din carton ondulat, hârtii pentru fabricarea cartonului ondulat în diverse sortimente, hârtii igienico-sanitare şi tuburi din hârtie, a anunţat, la jumătatea lunii iulie, că a finalizat achiziţia a 100% din firma Giant Prodimpex SRL Ungheni.

Anul trecut, Vrancart a înregistrat o cifră de afaceri de peste 197 milioane de lei şi un profit de aproape 19 milioane de lei. SIF Banat-Crişana este acţionar majoritar la Vrancart Vrancea, cu circa 74,7% din acţiuni.

În topul creşterilor, pe locul doi se situează Rompetrol Rafinare (RRC) cu 12,1%. Creşterea acţiunilor Rompetrol Rafinare (RRC) a fost alimentată, potrivit brokerilor, de anunţul strategiei de privatizare, prin care statul intenţionează să-şi reducă participaţia în acţionariat de la 44% la 18%.

Guvernul a aprobat recent strategia de privatizare a societăţii, la peste doi ani de când statul român şi The Rompetrol au semnat un memorandum pentru vânzarea participaţiei statului la RRC. Actul normativ stabileşte vânzarea, la licitaţie cu strigare, a unui pachet de 11.775.349.451 acţiuni, reprezentând 26,6959% din capitalul social al Rompetrol Rafinare S.A. Constanţa (RRC).

Pe locul trei, în topul creşterilor la BVB, s-au situat Romcarbon Buzău, cu o creştere de 8,09%. Compania acţionează în principal în domeniul procesării maselor plastice, deservind cu precădere sectorul alimentar şi pe cel agricol prin ambalajele din plastic pe care le produce. În ultimii 3 ani, societatea a deschis o nouă direcţie de dezvoltare în domeniul reciclării maselor plastice şi a producţiei de materii prime şi compounduri virgine şi reciclate.

În prezent, Romcarbon produce şi comercializează ambalaje din polipropilenă (rafie), fiind lider pe piaţa din România de saci mici din polipropilenă. De asemenea, Romcarbon este primul producător român de folie coextrusă în 3 straturi de dimensiuni mari, cuprinse între 2 - 12 m lăţime. Compania produce şi caserole din polistiren expandat şi catering, fiind utilizate pentru ambalarea cărnii şi preparatelor din carne, fructelor, legumelor, produselor de panificaţie, produselor tip fast food şi catering.

De asemenea, Romcarbon este unul dintre primii producători de filtre auto din România şi unicul producător de echipamente de protecţie a căilor respiratorii din România.

Principalii acţionari ai ROCE sunt Living Plastic Industry SRL - 32,8%, JOYFUL RIVER LIMITED loc. NICOSIA - 20.5%, Romanian Opportunities Fund- 14.2443%.

Compania Romcarbon acţionează în industria verde prin participaţiile deţinute în cadrul societăţilor Greenfiber, GreenTech şi GreenWeee. Societatea a înfiinţat şi societatea EcoPack Management SA, autorizata în scopul preluării responsabilităţilor ce revin operatorilor economici care introduc ambalaje pe piaţă.

În perioada 24-31 iulie, indicele BET, al celor mai lichide zece societăţi, s-a apreciat cu 1,24%, indicele BET-FI cu 0,9%, iar indicele extins BET XT - cu 1,28%.

Cea mai bună acţiune din BET - în perioada 24-31 iulie, a fost BRD Groupe Societe Generale cu o creştere de 3,68%, iar din BET - FI - SIF Banat -Crişana a crescut cu 2,35%.

Pe segmentul fondurilor, titlurile FDI Audas Piscator au crescut cu 1,94%, Certinvest Short Fund, care mizează pe scădere, s-a mărit cu 1,75%, iar "BT Maxim" - cu 1,46%.

Depozitele bancare ar fi avut cele mai bune randamente la Millenium Bank, atât în cazul plasamentelor în lei, cât şi al celor în euro.

Aurul a scăzut cu 0,46%, în intervalul analizat, în timp ce leul s-a apreciat uşor faţă de moneda unică (0,35%).

Precizare:

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor.

Piaţa Rasdaq nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic.

Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. prietenii stiu de ce

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb