CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 25 IULIE-1 AUGUST Creşterea acţiunilor Turbomecanica, datorată rezultatelor financiare

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 3 august 2017

Creşterea acţiunilor Turbomecanica, datorată rezultatelor financiare
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Înregistrând o apreciere de 7,36% în ultima săptămână (perioada 25 iulie-1 august), raportată la moneda euro, acţiunile companiei Turbomecanica (TBM) repezintă, din nou, titlurile cu cea mai bună evoluţie din indicele extins, BET-XT.

    Domnul Dragoş Mesaroş, director de tranzacţionare în cadrul societăţii de brokeraj "Goldring", vede creşterea acţiunilor TBM din ultima perioadă ca fiind urmarea unui cumul de factori fundamentali şi tehnici.

    Analistul de la Goldring ne-a explicat: "Preţul acţiunilor companiei a fost influenţat de publicarea rezultatelor financiare bune pentru primul semestru (n.r. pe data de 25 iulie). A existat o apreciere importantă înaintea acestui moment, de 6,05%, pe 21 iulie, în contextul unui volum de circa 850.000 de acţiuni, peste medie, după care rulajul a început să scadă. Pe data de 25 iulie, când s-au anunţat rezultatele, preţul a crescut cu 1,83%, fiind transferate 2,17 milioane de titluri. Apoi, a urmat o perioadă de patru zile în care acţiunea s-a tranzacţionat lateral, ulterior cotaţia începând din nou să crească.

    Încă înainte de anunţarea situaţiei financiare semestriale, indicatorul MACD (n.r. media mobilă de convergenţă/divergenţă - indicator tehnic ce arată relaţia dintre două medii mobile, numite linia MACD şi linia de semnal) a dat semnal de cumpărare (n.r. indicaţia de cumpărare apare atunci când linia MACD o intersectează de jos în sus pe cea de semnal). Şi alţi indicatori tehnici importanţi au livrat semnale de achiziţie înainte de publicarea rezultatelor societăţii Turbomecanica".

    În primul trimestru din 2017, compania a înregistrat un profit net de 6,83 milioane de lei, în creştere cu 65% faţă de perioada similară a anului 2016. Veniturile din exploatare s-au situat, în prima jumătate a anului, la nivelul de 46,54 milioane lei, cu 36,16% mai mari faţă de aceeaşi perioadă din anul precedent, în timp ce cheltuielile din exploatare au crescut cu 26,55% până la nivelul de 39,1 milioane de euro.

    Valoarea activelor totale a scăzut de la 116,74 milioane lei în primul semestru din anul trecut, la 113,46 milioane lei, pentru acelaşi interval de timp din 2017, în timp ce datoriile totale s-au diminuat, de la 70,44 de milioane lei în primele şase luni din 2016, la 64,25 de milioane lei în prima jumătate a anului curent.

    Ponderea titlurilor TBM în indicele extins, care a scăzut cu 0,44%, în perioada 25 iulie-1 august, este de doar 0,09%.

    Indicele BET-FI, al celor cinci SIF-uri plus Fondul Proprietatea, a crescut cu 0,4% în intervalul 25 iulie-1 august, raportat la moneda euro, reprezentând singurul indice dintre cei analizaţi care a urcat, în perioada menţionată.

    Din cadrul indicelui societăţilor de investiţii financiare, cea mai bună evoluţie au avut-o acţiunile SIF Banat Crişana (SIF1), al căror preţ s-a apreciat cu 0,94%, în intervalul de timp analizat.

    Pe data de 1 august, cotaţia SIF1 a scăzut cu 0,74%, fiind transferate 115.922 de acţiuni, sub media celor 20 de zile anterioare, de aproximativ 450.000 de unităţi.

    Ponderea titlurilor SIF1 în BET-FI este de 17,54%.

    Indicele BET, al celor mai lichide treisprezece companii listate la BVB s-a depreciat, în perioada 25 iulie-1 august, cu 0,44%, în raport cu moneda euro.

    Cea mai bună evoluţie din componenţa principalului coş de acţiuni al pieţei autohtone a fost înregistrată, în continuare, de acţiunile Nuclearelectrica (SNN), preţul acestora crescând cu 4,33%.

    Pe data de 1 august, titlurile SNN au urcat cu 0,14%, fiind transferate 36.910 de acţiuni, peste media celor 20 de zile anterioare, de circa 23.730 de unităţi.

    Clasamentul celor mai rentabile acţiuni de la BVB este condus, de acţiunile

    Rompetrol Well Services (PTR) ce au urcat cu 11,55%, raportat la moneda euro, în intervalul de timp 25 iulie-1 august.

    Cea mai mare apreciere din perioada de timp analizată a fost înregistrată pe data de 27 iulie, când cotaţia PTR a urcat cu 10,8%, pe fondul informaţiei potrivit căreia tranzacţia dintre NC KazMunayGas (KMG) şi China Energy Company Limited (CEFC) a primit aprobarea autorităţilor din ţara noastră.

    Marţi, 1 august, preţul titlurilor PTR a scăzut cu 1,37%, pe fondul unui rulaj de 6.100 de unităţi.

    Locul al doilea în topul randamentelor de la BVB a revenit acţiunilor Rompetrol Rafinare (RRC), care au urcat cu 10,41% , iar poziţia a treia a fost ocupată de titlurile Turism Felix (TUFE), a căror apreciere a fost de 9,84%, în perioada menţionată.

    Clasamentul fondurilor de investiţii, în perioada 24-31 iulie, este condus de titlurile FDI Audas Piscador, cu o apreciere de 3,09%.

    Pe locul al doilea, în acest top, s-a situat BT Index Austria ATX, ce a înregistrat o creştere de 1,58%, în timp ce poziţia a treia a fost ocupată de titlurile Active Dinamic, care au urcat cu 0,8%.

    Cel mai bun randament la depozite bancare, în intervalul 25 iulie-1 august, a fost pentru cele în lei, de 0,13%, la Bancpost.

    Depozitele în euro au avut un randament de 0,02%.

    Cotaţia aurului a scăzut cu 0,16%, iar cursul monedei naţionale în raport cu euro s-a apreciat cu 0,09%, în intervalul de timp menţionat.

    Preţul criptomonedei Bitcoin, raportat la moneda euro, a crescut cu 4,25%, în perioada 25 iulie-1 august.

    Marţi, 1 august, s-a încheiat în mod oficial, prin minarea primului bloc de Bitcoin cash, procesul de împărţire a monedei în două - Bitcoin şi noul Bitcoin cash.

    Noul "Bitcoin Cash" este o variantă alternativă, promovată de o minoritate de dezvoltatori, care doreau fluidizarea tranzacţiilor.

    Conform CoinDesk Price Index (indice ce reprezintă o medie a preţurilor criptomonedei la principalele burse din lume), ieri, în jurul orei 10:00, criptovaluta se tranzacţiona în apropierea nivelului de 2.320 de euro (aproximativ 10.576 lei, la cursul de schimb de miercuri, de 4,5586 lei, pentru un euro).

    Tot ieri, la ora menţionată, capitalizarea de piaţă a criptomonedei era de aproape 37,84 miliarde de euro, potrivit site-ului "coinmarketcap.com".

    Precizare:

    Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa AeRO nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic. Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

    Cotaţii Internaţionale

    vezi aici mai multe cotaţii

    Bursa Construcţiilor

    www.constructiibursa.ro

    Comanda carte
    danescu.ro
    arsc.ro
    Stiri Locale

    Curs valutar BNR

    16 Aug. 2024
    Euro (EUR)Euro4.9754
    Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
    Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
    Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
    Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

    convertor valutar

    »=
    ?

    mai multe cotaţii valutare

    Cotaţii Emitenţi BVB
    Cotaţii fonduri mutuale
    Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
    hipo.ro
    hipo.ro
    energyexpo.ro
    roenergy.eu
    rommedica.ro
    prow.ro
    aiiro.ro
    oaer.ro
    Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
    The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
    BURSA
    BURSA
    Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
    The Kingdom of God on Earth
    Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
    Carte - The crisis solution terminus a quo
    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb