CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 27 MARTIE - 3 APRILIE Salt de 23,05% pentru Bitcoin

MIHAI GONGOROI
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 5 aprilie 2019

Salt de 23,05% pentru Bitcoin

Moneda digitală Bitcoin a marcat o creştere de 23,05%, în intervalul 27 martie - 3 aprilie, depăşind pragul de 5.000 de dolari, într-o mişcare neaşteptată de apreciere care a adus cotaţia BTC la cel mai ridicat nivel din luna noiembrie 2018 încoace, potrivit datelor furnizate de investing.com, care replică preţurile exchange-ului Bitfinex.

Este o evoluţie care se datorează îndeosebi şedinţei de tranzacţionare din data de 2 aprilie, când cotaţia Bitcoin a marcat un salt de 17,4%, cea mai mare creştere dintr-o singură zi pentru cotaţia monedei virtuale din aprilie 2018 şi până în prezent.

Potrivit Reuters, avansul Bitcoin a apărut pe fondul unui ordin de circa 100 milioane de dolari introdus pe platformele Coinbase şi Kraken din Statele Unite, respectiv Bitstamp din Luxemburg.

Oliver von Landsberg-Sadie, director general al firmei de criptomonede BCB Group, notat pentru sursa citată: "A fost un singur ordin, ges-tionat algoritmic pe trei platforme".

De asemenea, aprecierea Bitcoin a generat creşteri şi pentru cotaţia altor monede virtuale, Ripple şi Ethereum, cele mai mari criptomonede după Bitcoin în funcţie de valoarea de piaţă, înregistrând aprecieri de 12,38%, respectiv 15,42%, potrivit investing.com.

Totuşi, ieri, în jurul orei 17:20, în comparaţie cu Bitcoin, care-şi continua avansul într-un ritm moderat în comparaţie cu creşterile din trecut, Ripple marca un picaj de 6,91%, iar Ethereum de 5,32%.

Cotaţia Bitcoin a urcat peste pragul de 5.300 de dolari, în şedinţa din 3 aprilie, dar raliul nu reuşit să continue astfel încât să testeze retragerea Fibonacci de 61,8%, situată la circa 5.750 de dolari, conform newsbtc.com.

La finalul lunii noiembrie a anului trecut, cotaţia criptovalutei a scăzut sub 5.000 de dolari pentru prima dată în ultimele treisprezece luni, preţul monedei virtuale continuându-şi deprecierea în decembrie, sub pragul de 3.500 de dolari.

Conform site-ului "coinmarketcap.com", ieri, în jurul orei 17:30, valoarea de piaţă a criptomonedei era de 88,8 miliarde de dolari, în timp ce potrivit CoinDesk Price Index (indice ce reprezintă o medie a preţurilor criptomonedei la principalele burse din lume), criptovaluta se tranzacţiona în apropierea nivelului de circa 5.030 de dolari.

Trecând la activele tradiţionale, la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), topul randamentelor, în perioada 27 martie - 3 aprilie, a fost condus de acţiunile Zentiva (SCD), care şi-au continuat avansul, marcând un salt de 29,48%, în raport cu moneda euro.

Pe poziţia secundă s-au regăsit titlurile STK Emergent (STK), care au înregistrat o creştere de 4,62%, în perioada menţionată, în timp ce acţiunile Patria Bank (PBK) completează topul celor mai rentabili emitenţi, cu o apreciere de 4,12%, în perioada analizată.

Indicele BET, al celor mai lichide şaisprezece titluri de la bursa locală, a înregistrat un avans de 0,51%, în raport cu moneda unică europeană, în timp ce BET-XT, compus din cele mai tranzacţionate 25 de acţiuni de la BVB, a raportat o creştere de 0,4%.

Din cadrul ambelor coşuri de acţiuni, cel mai bun randament a fost avut de titlurile distribuitorului de energie Electrica (EL), care afişează o creştere de 2,8%.

Indicele BET-FI, al celor cinci SIF-uri plus Fondul Proprietatea (FP), a marcat cel mai bun comportament din cadrul celor trei coşuri de acţiuni analizate în această rubrică, cu un avans de 0,6%, în perioada 27 martie - 3 martie. Totodată, acţiunile FP, care afişează o apreciere de 2,51%, reprezintă titlurile cu cea mai bună performanţă din cadrul acestui coş de acţiuni.

Topul fondurilor de investiţii, în intervalul 26 martie - 2 aprilie, este condus de titlurile Active Dinamic, care au urcat cu 2,03%.

Pe poziţia secundă în acest clasament s-a clasat BT Index Austria ATX, cu o apreciere de 1,79%, în timp ce titlurile OTP Expert, care au urcat cu 1,34%, completează topul fondurilor de investiţii.

Cotaţia aurului şi-a accentuat deprecierea, coborând 1,72%, iar cursul monedei naţionale, în raport cu cea europeană, a crescut, în intervalul 27 martie - 3 aprilie, cu 0,07%.

Depozitele bancare în euro au avut o rentabilitate de 0,01%, în perioada avută în vedere, în timp ce depozitele în lei ar fi adus un câştig de 0,1%.

Precizări:

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Indicii Bursei de Valori Bucureşti sunt calculaţi pe baza cotaţiilor de închidere, în timp ce în cazul acţiunilor, în calcul este folosit preţul mediu. Piaţa AeRO nu este avută în vedere. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic. Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb