CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 28 IUNIE-5 IULIE Teraplast, cea mai rentabilă acţiune de la BVB

A.I.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 7 iulie 2017

Teraplast, cea mai rentabilă acţiune de la BVB

Cu o apreciere de 10,82% în perioada 28 iunie-5 iulie, raportată la moneda euro, acţiunile producătorului de materiale pentru piaţa construcţiilor şi instalaţiilor Teraplast Bistriţa (TRP), au reprezentat titlurile cu cea mai bună rentabilitate de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), în perioada de timp menţionată.

Potrivit comunicatului publicat pe site-ul bursei pe data de 3 iulie, compania anunţa înregistrarea la Oficiul Registrului Comerţului a transmiterii părţilor sociale aferente participaţiei de 50% din Depaco, companie achiziţionată de Teraplast.

În aceeaşi zi, preţul acţiunilor TRP a crescut cu 2,89%, pentru ca în ziua următoare cotaţia să se aprecieze cu 5,94%. Totuşi, aceste creşteri s-au înregistrat pe rulaje relativ reduse, situate în jurul nivelului de 85.000 de titluri, sub media celor 20 de zile anterioare, de peste 180.000 de unităţi.

Anterior, pe 28 iunie, compania anunţa că TeraSteel, parte a grupului Teraplast, estimează o creştere cu peste 23% a business-ului în anul 2017, la 154,9 milioane de lei, mizând pe un profit net de 11 milioane de lei.

În aceeaşi zi, cotaţia acţiunii TRP a crescut cu 1,88%, pe fondul unui rulaj de 98.143 de titluri, inferior mediei celor 20 de zile anterioare, de peste 160.000 de unităţi.

Din punct de vedere tehnic, titlurile TRP se găsesc pe un trend ascendent, atât pe termen scurt cât şi pe termen mediu, preţul situându-se deasupra mediei mobile simple de 20 de zile, care se află deasupra mediei mobile simple de 50 de zile (media mobilă reprezintă un instrument tehnic de identificare a trendului).

Cel mai mare acţionar al Teraplast este omul de afaceri Dorel Goia, cu 46,77% din acţiuni, în timp ce fondul KJK Fund II din Luxemburg are o participaţie de 10,03%.

Locul al doilea în topul randamentelor a revenit acţiunilor Erste Group Bank (EBS), care au crescut cu 7,05%, în perioada menţionată, în timp ce poziţia a treia a fost ocupată de titlurile Electrocontact (ECT), ce au urcat cu 6,69%.

Indicele BET-FI, al celor cinci SIF-uri plus Fondul Proprietatea, a crescut cu 0,08% în perioada 28 iunie-5 iulie, reprezentând singurului indice, dintre cei analizaţi, care s-a apreciat în perioada de timp menţionată.

Din cadrul acestuia, cea mai bună evoluţie au avut-o acţiunile Fondul Proprietatea (FP), al căror preţ a crescut cu 0,49%, în perioada menţionată, raportat la moneda euro.

Pe data de 5 iulie, acţiunile FP au crescut cu 2,10%, pe fondul unui rulaj de 4.732.050 de titluri, sub media celor 20 de zile anterioare de aproximativ 6.700.000 de unităţi.

Ponderea titlurilor FP în indicele BET-FI, este de 29,97%.

Indicele BET, al celor mai lichide treisprezece societăţi listate la BVB a scăzut, în perioada 28 iunie-5 iulie, cu 0,98%, raportat la moneda euro.

Cel mai bun randament din cadrul indicelui reprezentativ al pieţei locale de acţiuni au avut-o, în intervalul de timp menţionat, acţiunile Nuclearelectrica (SNN), care s-au apreciat cu 3,95%.

Pe data de 4 iulie, preţul acţiunilor producătorului de energie nucleară a crescut cu 2,93%, cea mai mare apreciere din perioada menţionată, pe fondul unui rulaj de 28.512 titluri, sub media celor 20 de zile anterioare de peste 51.500 de unităţi.

Miercuri, 5 iulie, cotaţia SNN a urcat cu 1,05%, în contextul în care s-au transferat 10.185 de titluri.

Astfel, aprecierea preţului acţiunilor s-a făcut pe fondul unui rulaj relativ redus.

Ponderea titlurilor SNN în indicele BET este de 1,14%.

Indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de companii de la BVB, s-a depreciat cu 1,11%, în perioada 28 iunie-5 iulie, raportat la moneda euro.

Din cadrul acestuia, cea mai bună evoluţie în intervalul de timp analizat, au avut-o acţiunile TRP.

Ponderea companiei în indicele BET-XT este de 0,51%.

Clasamentul fondurilor de investiţii, în perioada 26 iunie-4 iulie, este condus de titlurile BT Index Austria ATX, cu o apreciere de 1,41%.

Pe locul al doilea, în acest top, s-a situat FDI Audas Piscador, ce a înregistrat o creştere de 0,43%, în timp ce poziţia a treia a fost ocupată de titlurile OTP Dollar Bond, care s-au depreciat cu 0,06%.

Cel mai bun randament la depozite bancare, în intervalul 28 iunie-5 iulie, a fost pentru cele în euro, de 0,02%, la Bancpost.

Depozitele în lei au avut un randament negativ, de 0,63%.

Cotaţia aurului s-a depreciat cu 2,25%, iar moneda naţională a scăzut cu 0,66% faţă de euro, în intervalul de timp menţionat.

Cotaţia monedei digitale Bitcoin a crescut cu 2,62%, în perioada 28 iunie-5 iulie.

Ieri, în jurul orei 13:20, criptovaluta se tranzacţiona în apropierea nivelului de 2.308 de euro (aproximativ 10.587 lei, la cursul de schimb de miercuri, de 4,5869 lei, pentru un euro), potrivit CoinDesk Price Index (indice ce reprezintă o medie a preţurilor criptomonedei la principalele burse din lume).

Conform site-ului "coinmarketcap.com", ieri, la ora menţionată, capitalizarea de piaţă a criptomonedei era de aproximativ 37,56 miliarde de euro.

Precizare:

Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa AeRO nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic. Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb