CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 4-11 IULIE Apreciere de 8,43% pentru titlurile "Banca Transilvania"

A. I.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 13 iulie 2017

Apreciere de 8,43% pentru titlurile "Banca Transilvania"

Acţiunile TEL pe trend ascendent pe termen scurt

Cu o apreciere de 8,43%, raportată la moneda euro, în perioada 4-11 iulie, acţiunile Banca Transilvania (TLV), au reprezentat titlurile cu cea mai bună evoluţie din cadrul indicelui BET, al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), în intervalul de timp menţionat.

Pe data de 11 iulie, ultima zi luată în considerare, preţul titlurilor societăţii bancare s-a apreciat cu 2,11%, pe fondul unui rulaj de aproximativ 2,93 milioane de titluri, puţin peste media celor 20 de zile anterioare, de 2,73 milioane de unităţi.

Pe lângă aceasta, cu excepţia zilei de 7 iulie când preţul TLV crescut cu 0,89%, pe fondul unui rulaj de 4,71 milioane de titluri, toate celelate aprecieri ale preţului, din perioada menţionată, au avut loc pe fondul unui volum inferior mediei menţionate.

Din punct de vedere tehnic, acţiunile societăţii bancare se află pe un trend ascendent pe termen scurt, preţul situându-se deasupra mediei mobile simple de 20 de zile (media mobilă reprezintă un instrument tehnic de identificare a trendului, cea de 20 de zile indicând trendul pe termen scurt).

Preţul de 3 lei/acţiune reprezintă o rezistenţă importantă pentru cotaţia TLV (rezistenţa reprezintă un nivel sau o zonă de preţ ce reprezintă o posibilă barieră în faţa creşterii acestuia).

Ieri, banca a anunşat că data de 27 iulie 2017 reprezintă Data de Fixare a Preţului pe Acţiune, în vederea realizării conversiei obligaţiunilor în acţiuni.

Ponderea titlurilor TLV în indicele BET, care a crescut cu 3,13% în perioada 4-11 iulie, este de 21,28%, cea mai mare dintre toate componentele acestuia.

Indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de companii de la BVB, s-a apreciat cu 2,8%, în perioada 4-11 iulie, raportat la moneda euro.

Ca şi în cazul BET, cea mai bună evoluţie din cadrul indicelui extins, au avut-o acţiunile TLV.

Ponderea companiei în BET-XT este de 15,97%.

Indicele BET-FI, al celor cinci SIF-uri plus Fondul Proprietatea, a crescut cu 1,39% în perioada 4-11 iulie, reprezentând, din nou, indicele cu cea mai scăzută rentabilitate de la BVB, dintre cei analizaţi, în perioada de timp menţionată.

Din cadrul indicelui societăţilor de investiţii financiare, cea mai bună evoluţie au avut-o acţiunile SIF Muntenia (SIF4), al căror preţ a crescut cu 4,26%, în perioada analizată, raportat la moneda euro.

Pe data de 11 iulie, cotaţia titlurilor SIF4 a urcat cu 1,22% , în contextul în care s-a înregistrat un rulaj de 81.364 de acţiuni, inferior mediei celor 20 de zile anterioare de peste 134.400 de unităţi.

De altfel, în toată perioada menţionată, aprecierea titlurilor SIF4 a avut loc pe fondul unui rulaj redus, sub media celor 20 de zile anterioare.

Ponderea titlurilor SIF4 în indicele BET-FI, este de 10,78%.

Cu o apreciere de 26,19% în intervalul de timp 4-11 iulie, acţiunile Oltchim (OLT) au reprezentat, din nou, valorile mobiliare cu cea mai mare rentabilitate de la BVB, raportată la moneda europeană, în perioada menţionată.

Marţi, 11 iulie, preţul acţiunilor OLT a crescut cu 8,61%, pe fondul unui transfer de 536.423 de titluri, de peste 20 de ori mai mare faţă de media celor 20 de zile anterioare.

Locul al doilea în topul randamentelor a revenit acţiunilor Cemacon (CEON), care au urcat cu 10,1%, în perioada menţionată, în timp ce poziţia a treia a fost ocupată de titlurile Mecanică Fină (MECE), a căror apreciere a fost de 9,8%.

Clasamentul fondurilor de investiţii, în perioada 3-10 iulie, este condus de titlurile ETF-BET Tradeville, cu o apreciere de 4,56%.

Pe locul al doilea, în acest top, s-a situat BT Index Romania ROTX, ce a înregistrat o creştere de 3,99%, în timp ce poziţia a treia a fost ocupată de titlurile Certinvest BET Index, care s-au apreciat cu 3,63%.

Cel mai bun randament la depozite bancare, în intervalul 4-11 iulie, a fost, pentru cele în lei, de 0,28%, la Bancpost.

Depozitele în euro au avut un randament de doar 0,02%.

Cotaţia aurului s-a depreciat cu 1,52%, iar moneda naţională a crescut cu 0,24% faţă de euro, în intervalul de timp menţionat.

Preţul monedei digitale Bitcoin a scăzut cu 11,83%, în perioada 4-11 iulie.

Ieri, în jurul orei 9:15, criptovaluta se tranzacţiona în apropierea nivelului de 2.037 de euro (aproximativ 9.3128 lei, la cursul de schimb de marţi, de 4,568 lei, pentru un euro), potrivit CoinDesk Price Index (indice ce reprezintă o medie a preţurilor criptomonedei la principalele burse din lume).

Conform site-ului "coinmarketcap.com", ieri, la ora menţionată, capitalizarea de piaţă a criptomonedei era de aproximativ 33,4 miliarde de euro.

Precizare:

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa AeRO nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic. Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Observ ca, de o vreme, in "Cel mai bun plasament" se vorbeste despre ce pondere are nu stiu ce societate, in nu stiu ce indice. Si un pic de analiza tehnica, slabuta.

    Eu cred ca articolul ar trebui sa ofere cateva informatii despre companii.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb