Cel mai periculos grup infracţional: grupul Coldea

Sorin Rosca Stanescu
Politică / 24 aprilie

Sorin Rosca Stanescu

Direcţia Naţională Anticorupţie a declanşat în acest moment o mare şi, în definitiv, extrem de periculoasă anchetă. Pentru că în vizor se află nimeni altul decât generalul cu patru stele Florian Coldea, preşedintele statului subteran din România. El este plasat în epicentrul unei caracatiţe de crimă organizată, care s-ar putea dovedi uriaşă. Este pusă lupa, dacă va fi pusă cu adevărat, atenţie, pe oameni care au reprezentat şi reprezintă instituţiile de forţă din România, ridicaţi la înalte grade militare şi care au fost finanţaţi şi susţinuţi de statul român pentru a garanta că legea şi ordinea sunt de neatacat. Şi tocmai ei s-au comportat ca nişte veritabili interlopi, ca nişte cămătari şi, profitând de poziţia lor, au dat peste cap puterile constituţionale ale statului, în scopul de a se îmbogăţi.

Ceea ce s-a întâmplat începând din momentul în care Traian Băsescu l-a promovat pe Florian Coldea în poziţia de director executiv al Serviciului Român de Informaţii este de domeniul science-fictionului. Florian Coldea este fostul ofiţer de la antitero al Serviciului Român de Informaţii trimis în numele statului român cu o valiză de bani, pentru a-i răscumpăra pe ziariştii făcuţi ostatici de o organizaţie teroristă prin complicitatea lui Omar Hayssam, astăzi aflat în detenţie. S-a întors triumfător cu ostaticii. Toţi au fost întâmpinaţi la aeroport de însuşi preşedintele României, care s-a bătut cu cărămida în piept pentru că, în calitate de şef al celulei de criză pe care a creat-o la Cotroceni, a reuşit să-i elibereze pe jurnalişti. Ulterior, procurorul general al statului, anchetând acest caz fără precedent, a descoperit că o parte din bani, mai mult de o treime, dispăruseră pur şi simplu. Florian Coldea nu îi predase teroriştilor. Şi a demarat în acest sens o anchetă. Circumstanţele în care s-au derulat lucrurile începând din acel moment sunt cu totul şi cu totul neobişnuite şi merită a fi devoalate, pentru că au legătură cu situaţia în care ne aflăm acum.

Ciprian Nastasiu, şeful de atunci al Parchetului, s-a temut - şi pe drept cuvânt - pentru viaţa şi cariera lui. Pentru că devenise evident că Florian Coldea era un om de încredere al preşedintelui României şi existau indicii temeinice cum că Traian Băsescu ştia de circumstanţele în care s-a volatilizat o sumă uriaşă de bani. În aceste condiţii, el s-a adresat Ambasadei Statelor Unite, cu intenţia de a devoala în beneficiul partenerului strategic informaţii importante privind reţeaua teroristă, care îi răpise pe jurnalişti şi legăturile acesteia cu personaje politice importante de la Bucureşti. Întâmplarea face că la acea dată eram în relaţii relativ apropiate cu persoane din ambasadă. Una dintre acestea m-a informat asupra neobişnuitei solicitări făcute de procurorul general. Am fost la rândul meu surprins, dar m-am pronunţat fără ezitare în sensul că acesta ar trebui primit la ambasadă la cel mai înalt nivel. Evenimentul a avut loc. Procurorul Nastasiu nu a oferit foarte multe detalii la ambasadă, ci doar câteva de tip exploziv, şi a solicitat să i se permită să ia contact cu Departamentul de Justiţie al Statelor Unite, întrucât situaţia era extrem de gravă. Am încurajat de îndată acest demers. Şi astfel procurorul Nastasiu s-a deplasat în Statele Unite, unde a luat contact cu Departamentul de Justiţie, dar şi cu alte câteva structuri ale serviciilor secrete de la Washington interesate în combaterea terorismului. A fost supus unor şedinţe de debriefing, care au fost filmate şi care au totalizate zeci de ore de discuţii. Nastasiu a adăugat şi alte dosare aproape la fel de sensibile aflate în acel moment în ancheta sa. Am avut posibilitatea, care mi s-a oferit nu la Bucureşti, ci la Varşovia, de a viziona o parte dintre aceste senzaţionale înregistrări, cu condiţia de a nu devoala pentru început nimic. Şi m-am ţinut de cuvânt.

Traian Băsescu, aflat într-o situaţie unică în istoria României, suspendat din poziţia de preşedinte pentru nenumărate abuzuri interne, a fost în mod miraculos salvat chiar de către americani şi a avut posibilitatea să candideze pentru un nou mandat. Exasperat de toată această situaţie, procurorul Nastasiu, care între timp demisionase, împreună cu un român stabilit în America, domnul Gaetan, ginerele unei senatoare de la Washington, a luat decizia riscantă de a publica o carte în care unul dintre principalele capitole se referă la sustragerea de către tandemul Coldea-Băsescu a unei părţi consistente din răscumpărare. Această carte a apărut şi despre ea s-a vorbit în viteză pe diverse posturi de televiziune, dar efectul scontat nu s-a mai produs, întrucât operaţiunea era tardivă, iar atenţia opiniei publice era concentrată asupra rezultatului alegerilor.

Dar ceea ce s-a întâmplat ulterior este şi mai uluitor. Traian Băsescu a continuat să fie protejat de autorităţile de la Washington, care în mod evident au obţinut o serie de lucruri importante la schimb, iar Florian Coldea a devenit un apropiat colaborator al serviciilor secrete din Statele Unite. Şi nu numai. El a fost decorat, la fel ca şi Laura Codruţa Kovesi, de către statul francez. Devenind astfel practic invulnerabil. Şi construind aşa-numitul stat paralel, transformat ulterior în stat subteran, prin acapararea şi subordonarea unor părţi importante din procuratură, din justiţie, din Executiv, din Parlament, din organizaţiile civice şi cele de presă. Într-un târziu, după ce statului român i-au fost provocate pe această cale imense daune şi traumatisme, Florian Coldea, dar nu şi soţia şi colaboratorii săi, a fost scos din SRI, dar a continuat să acţioneze din umbră, utilizând din plin toate pârghiile la care a avut acces. Iar un scandal de mari proporţii, după dezvăluirile legate de prezenţa sa la Dubai, a fost detonat zilele trecute printr-una dintre cele mai puternice dezvăluiri de presă din ultimii ani, făcută de troica Cozmin Guşă, Liviu Alexa şi Anca Alexandrescu, în rol de vârf de lance. Ce s-a aflat? Că acest general în rezervă al statului român, împreună cu un alt general, provenit tot de la SRI, Dumitru Dumbravă, cel care şi-a falsificat doctoratul şi a avut rolul de a subordona justiţia, în scopul eliminării unor adversari politici şi protejării unor politicieni şi oameni de afaceri apropiaţi, în parteneriat cu avocatul Doru Trăilă, dar şi cu Valeriu Stoica, fost preşedinte PNL, au constituit un grup criminal organizat, prin care oameni de afaceri au fost şantajaţi - s-a întâmplat chiar în zilele noastre - pentru a fi extorcaţi de bani. Primul caz răsunător care a ieşit la iveală este al oului de afaceri Cătălin Hideg, căruia i s-a dresat un dosar penal, care a fost condamnat la ani grei de închisoare, dar căruia i s-a promis că scapă cu faţa curată la apel, dacă livrează grupului infracţional 600.000 de euro. Disperat, acest om s-a adresat, luând-o pe urmele lui Nastasiu, Ambasadei Statelor Unite. Care ce credeţi că a făcut? L-a dat în primire generalului Florian Coldea. În aceste circumstanţe, victima s-a dus la DNA în speranţa că i se va face dreptate şi a predat, atenţie, toate înregistrările audio care probează şantajul la care a fost supus.

Acesta este vârful icebergului unui scandal uriaş, asupra căruia voi reveni.

Opinia Cititorului ( 13 )

  1. Statele Unite este lupul in blana de oaie - saraca Miorita.

    Infricosator cat de mult ne asemanam cu Ucraina. 

    1. Decat cu mujicii ... na raul cel mai mic, cum ne-am invatat!

      Banii au fost impartiti intre Coldea si Basescu, se stie ... Cat timp au fost folositori Americii (niste slugi ca Iohannis) ambii au fost protejati de sistem. Cum n-au mai fost folositori au fost chemati la bara cu dosare.

      Înseamnă că va urma cândva și Iohannis?

      Intai sa-l vedem pe Basescu,sa ajunga unde ii este locul,apoi si pe ceilalti tradatori!Ma intreb insa,cine sa faca dreptate?Tot ceea ce noua ni se par a fi niste acte de dreptate sunt de fapt doar niste polite de platit ,niste acte de razbunare!Nu ca indivizii in cauza n-ar merita dar.....

    Asa e cand cainii de paza, in loc sa se bata cu lupii, se aliaza cu ei si se infrupta din turma. Hai sa nu mai fim o turma si sa judecam cu capetele noastre. Altfel, nu cred ca vom sfarsi bine.

    1. Era și o fabula/gluma, că după ce au terminat turrma, lupii l-au mâncat și pe câinele de pază :)

    Tot timpul România este tâlhărită de trădătorii naționali abjecți …

    Unii sefi ai serviciilor secrete, in loc sa apere tara isi fura proprii cetateni in favoarea celor de afara. Acum ne mai miram ca primesc medalii din Franta, SUA sau de pe mai stiu eu unde? Suntem campioni mondiali la tradare si ne mai si miram ca ne merge prost.

    1. gravitate... scuze

    ...

    ...

    Trecand peste bombasticul stirii nu inteleg care e totusi roulul lui Coldea... Doar pentru ca sta la spritzuri cu Dumbrava si ca are numarul de telefon a unor judecatori, de aici rezulta implicarea?

    Se stie de la fugarul Daniel Dragomir ca Coldea ar fi avut niste discutii mai aprinse cu "partenerul strategic" inainte de a fi debarcat din onorabila insittutie, parand ca nu-si intelege rolul desi singur a consimtit la "colaborare pe linie parteneriala".  

    Cu ce l-au avut la mana americanii pe Coldea ? Cu banii aia din povestea cu eliberarea ziaristilor. Americanii stiu foarte bine ce bani s-au dat si cati s-au bagat in buzunar la rascumpararea ziaristilor si i-au aratat pisica lu Coldea cat timp au avut nevoie de el.  

    Faptul ca acum apare si o carte de fictiune pe aceasta tema nu e deloc intamplator dar poate fi si un joc de glezne facut pentru a tine un om in lesa.  

    Cam toti colaboratorii partenerului strategic au ramas cu un gust amar in cerul gurii considerant ca nu au primit tot ce credeau ei ca li se cuvine in urma colaborarii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb