Cele mai multe companii nu ţin pas cu schimbările de pe piaţa muncii

A.D.
Miscellanea / 5 noiembrie 2024

Cele mai multe companii nu ţin pas cu schimbările de pe piaţa muncii

Succesul organizaţiilor din România depinde în mare măsură de adaptarea liderilor la cerinţele în permanentă schimbare din piaţa muncii (81%). Cu toate acestea, mai mult de jumătate dintre organizaţii (57%) spun că nu sunt pregătite în acest sens, conform rezultatelor Deloitte 2024 Global Human Capital Trends pentru România.

Potrivit unui comunicat primit la redacţie, principalele bariere care frânează iniţiativele legate de pregătirea liderilor pentru schimbările din piaţa muncii sunt legate de dificultatea de a prioritiza acest subiect, din cauza multiplelor schimbări şi a celorlalte priorităţi ale organizaţiei (37%), de înţelegerea insuficientă a problemei şi a riscurilor şi oportunităţilor pe care le implică (36%) sau de alte constrângeri interne (32%).

Succesul organizaţiilor din România mai depinde de căutarea unor modalităţi mai bune de evaluare a performanţei şi valorii angajaţilor, dincolo de productivitatea tradiţională (77%), mai arată studiul, însă companiile se confruntă cu obstacole precum constrângerile interne (41%), înţelegerea insuficientă a problemei şi a riscurilor şi oportunităţilor asociate (37%) şi lipsa implicării liderilor (32%).

Un alt aspect important pentru succesul organizaţiilor identificat de studiu este regândirea modului de lucru, a locului de desfăşurare a activităţii şi a forţei de muncă, în concordanţă cu evoluţiile tehnologice (67%). Progresul în această direcţie este însă îngreunat de provocări similare - înţelegerea insuficientă a problemei şi a riscurilor şi oportunităţilor asociate (40%), lipsa implicării liderilor (36%) şi constrângerile interne (31%).

Totodată, participanţii la studiu consideră că, pentru succesul unei companii, este foarte important ca imaginaţia şi curiozitatea angajaţilor să ţină pasul cu inovaţia tehnologică (68%). Însă doar 38% dintre participanţi spun că angajatorii lor sunt în stadii avansate de abordare a acestui aspect, iar principala barieră este înţelegerea insuficientă a problemei şi a riscurilor şi oportunităţilor asociate.

Pe termen mediu, factorii care vor influenţa cel mai mult succesul organizaţiilor din România sunt încrederea şi transparenţa în relaţia dintre angajaţi şi organizaţie (26%), regândirea modului de lucru, a locului de desfăşurare a activităţii şi a forţei de muncă în concordanţă cu evoluţiile tehnologice (14%) şi impactul pe care interacţiunea cu organizaţia îl are asupra fiecărui om (13%).

"Rezultatele studiului indică faptul că angajatorii din România trebuie să acorde o atenţie tot mai mare schimbărilor din piaţa muncii, prezente şi viitoare, şi să ia măsuri concrete pentru abordarea lor cu succes.

Şi, în contextul evoluţiilor exponenţiale din domeniul tehnologiei, care creează incertitudine în rândul angajaţilor, unul dintre aspectele urgente este cel legat de asigurarea sustenabilităţii capitalului uman, care presupune, în linii mari, ca fiecare om să rămână cu un beneficiu în urma interacţiunii de orice natură cu organizaţia în cauză. Aproape trei sferturi dintre participanţii români la sondaj susţin că acest aspect este foarte important pentru succesul companiei din care fac parte, însă doar 6% îl abordează cu succes, iar 42% fac progrese reale în această direcţie. Aşadar, pe termen mediu cel puţin, capitalul uman va rămâne în centrul preocupărilor angajatorilor din România, în special în sensul stimulării imaginaţiei şi curiozităţii umane pentru a ţine pasul cu inovaţiile tehnologice", a declarat Raluca Bontaş, Partener, Deloitte România.

În plus, 66% dintre organizaţii consideră că este foarte important ca departamentele de resurse umane să treacă de la funcţia operaţională la o abordare interdepartamentală, însă şi în acest caz principala barieră constă în înţelegerea insuficientă a problemei şi a riscurilor şi oportunităţilor asociate (38%).

Raportul Deloitte 2024 Global Human Capital Trends pentru România a fost efectuat în rândul a peste 450 de lideri de business şi de resurse umane din diferite industrii, printre care servicii financiare, produse de consum şi energie şi resurse, din organizaţii de diverse mărimi, inclusiv companii mari, cu până la 10.000 de angajaţi.

Deloitte furnizează la nivel global servicii de audit, consultanţă fiscală şi juridică, consultanţă, consultanţă financiară şi managementul riscului către aproximativ 90% din companiile prezente în topul Fortune Global 500Ÿ şi către mii de companii din sectorul privat.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9765
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8238
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2821
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8800
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.2344

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb