"Cemacon" confirmă litigiul iniţiat de Dan Paul, dar susţine că nu are detalii

Adina Ardeleanu
Ziarul BURSA #Companii / 20 martie 2018

"Cemacon" confirmă litigiul iniţiat de Dan Paul, dar susţine că nu are detalii

Societatea a precizat că nu a primit, până la data de 19.03.2018, o citaţie sau o comunicare a cererii de chemare în judecată

Dan Paul spune că a notificat compania, încă din 13 martie, prin avocat

Producătorul de cărămizi "Cemacon" (CEON) a transmis, ieri, Bursei de Valori Bucureşti, că a luat la cunoştinţă despre dosarul iniţiat de Dan Paul, înregistrat, vineri, la Tribunalul specializat Cluj, însă a precizat că nu deţine detalii legate de acest proces, întrucât nu a primit vreo notificare sau citaţie în în acest sens.

Ziarul BURSA a relatat, ieri, că Dan Paul, preşedintele Asociaţiei Brokerilor, a dat în judecată, în calitate de acţionar, compania "Cemacon" (CEON), pentru constatarea nulităţii deciziei acţionarilor, din 24 martie 2014, privind reducerea capitalului social, şi a actelor subsecvente.

"Cemacon" a transmis, ieri: "La data de 19.03.2018, ca urmare a verificării portalului instanţelor de judecată, societatea Cemacon SA a luat la cu­noştinţă despre dosarul nr. 257/1285/2018, înregistrat la Tribunalul specializat Cluj, în data de vineri, 16.03.2018.

Societatea doreşte să precizeze că nu deţine alte informaţii cu privire la dosar şi obiectul acestuia, deoarece nu a primit până la data de 19.03.2018 o citaţie sau o comunicare a cererii de chemare în judecată, urmând ca, la data la care va deţine mai multe informaţii cu privire la acest dosar, să informeze investitorii şi instituţiile pieţei de capital".

În schimb, Dan Paul ne-a declarat că a notificat societatea, prin avocat, cu privire la procesul intentat, prin e-mail şi fax, pe data de 13 martie. Domnia sa a precizat că numerele de fax ale companiei nu au funcţionat, returnând o eroare.

Măsura de reducere a capitalului social al "Cemacon" de la 26.287.248,6 lei la 525.796 lei a făcut parte din procesul de restructurare a companiei, în urma căruia fondul Business Capital For Romania Opportunity Fund Cooperatief U.A. (BOF), deţinut de Erste Bank (83,33%) şi Florin Pogonaru, a intrat în acţionariatul Cemacon, cu un pachet de 33%, după preluarea unor credite ale companiei de la BCR.

În solicitarea către instanţă, Dan Paul arată că decizia AGA din martie 2014 a fost luată cu încălcarea flagrantă a dispoziţiilor imperative ale Legii Societăţilor Comerciale 31/1990 şi, practic, pune sub semnul întrebării întreaga restructurare de la Cemacon.

Dan Paul invocă faptul că nu au existat o convocare şi o decizie AGA, anterioară diminuării capitalului Cemacon, cu privire la dizolvarea societăţii, aşa cum prevede Articolul 153^4 din Legea Societăţilor Comerciale 31/1990.

De asemenea, domnia sa susţine că situaţiile financiare ale Cemacon nu au făcut dovada condiţiei din art. 153^24 referitoare la diminuarea activului net sub jumătate din capitalul social, întrucât nu erau adoptate conform legii.

De asemenea, mai specifică acţionarul, prin hotărârea AGA de aprobare a reducerii capitalului social nu se prevede încorporarea primelor de rezervă, anterior reducerii capitalului social, deşi din situaţiile financiare din 2013 (neadoptate) rezultă că Cemacon ar fi avut rezerve în cuantum de 26.477.035 lei, iar acestea ar fi trebuit folosite, conform legii.

În noiembrie 2013, "Cemacon", acţionarii săi majoritari şi Banca Comercială Română au semnat un acord de principiu privind restructurarea pachetului de credite de aproximativ 30 milioane de euro. La finalul lui 2013, banca a cesionat 12 milioane de euro din creditul societăţii către Business Capital For Romania Opportunity Fund Cooperatief U.A. (BOF), cu sediul în Olanda, fond la care banca avea o participaţie de 83,33%, care ulterior a fost transferată către Erste Bank, restul fiind în posesia omului de afaceri Florin Pogonaru.

În iulie 2015, fondul Business Capital for Romania Opportunity Fund a intrat în acţionariatul producătorului de cărămizi "Cemacon", după ce şi-a convertit în titluri creanţa de 12 milioane de euro.

Creditele neperformante de 16,5 milioane de euro ale companiilor "Cemacon" şi "Ambient" au fost cedate de BCR către BOF pe 2 euro.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Halal secretariat

    Dl. Dan Paul a notificat prin fax dar nu are confirmarea de primire pentru ca a aparut pe undeva o eroare.

    Pe bune?

    Asta se numeste "notificare"? 

    1. Dupa cum scrie in articol, a notificat si pe email. In plus, Cemacon spune ca nu stie despre ce e dosarul, dar pe portalul instantelor scrie clar ca se refera la anulare decizie aga

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb