ZIARUL BURSA

20 martie 2018
Ediţia din 15.08.2024
Statuia lui Eliahu, în Catedrala Saint Elias, Aleppo, Syria.

Unde îţi este îngerul, domnule Eugen Rădulescu?

MAKEBănci-Asigurări / 20 martie 2018

MAKE

Unii spun că textul are un înger, care se pogoară să-i lumineze cititorului înţelesurile.

Ei spun că îngerul se numeşte Eliahu.

Dar alţii îi contrazic şi spun că nu se numeşte Eliahu, ci Maghid.

Aceştia din urmă contestă că îngerul preexistă citirii textului, ci afirmă că Maghid prinde fiinţă la momentul adâncirii în lectură.

Indiferent că îngerul textului s-ar numi Eliahu sau Maghid (deşi numele sunt importante, pentru că antrenează concepţii extrem de diferite des­pre atitudinea faţă de text), reţin de aici că, în cursul citirii unui text, nu sunt implicate doar două persoane - autorul şi cititorul - ci trei (cel puţin), caz în care a treia persoană, ca entitate celestă, care pogoară sau se iveşte, Eliahu sau Maghid, ghidează cititorul către sine şi lume, girând divin sau social în­ţelesurile textului.

Vreau să spun că, pentru ca să înţelegi un text, nu este de ajuns să cunoşti literele alfabetului şi nu este de ajuns să ştii ce înseamnă cuvintele, şi că, în anumite condiţii, nu contează cât de bun este textul, dacă cititorii lui sunt limitaţi doar la cunoaşterea literelor şi a cuvintelor, dar nu se lasă îndrumaţi de îngerul textului, dezamăgind.

"Cemacon" confirmă litigiul iniţiat de Dan Paul, dar susţine că nu are detalii

"Cemacon" confirmă litigiul iniţiat de Dan Paul, dar susţine că nu are detalii

Adina ArdeleanuCompanii / 20 martie 2018

Producătorul de cărămizi "Cemacon" (CEON) a transmis, ieri, Bursei de Valori Bucureşti, că a luat la cunoştinţă despre dosarul iniţiat de Dan Paul, înregistrat, vineri, la Tribunalul specializat Cluj, însă a precizat că nu deţine detalii legate de acest proces, întrucât nu a primit vreo notificare sau citaţie în în acest sens.

Anchetă la Facebook, pentru scurgeri de date către firma care l-a ajutat pe Trump să devină preşedinte

Anchetă la Facebook, pentru scurgeri de date către firma care l-a ajutat pe Trump să devină preşedinte

V.R.Internaţional / 20 martie 2018

Compania americană Facebook Inc., care deţine reţeaua de socializare cu acelaşi nume, investighează dacă un angajat al său, Joseph Chancellor, a ştiut despre scurgerea de date privind un număr de 50 de milioane de persoane către Cambridge Analytica, firma de publicitate care l-a ajutat pe pre­şedintele Donald Trump să câştige alegerile prezidenţiale din 2016.

Statul decide dacă îşi exercită dreptul de preferinţă pentru Şantierul Daewoo Mangalia

ÎN AGA ŞANTIERULUI NAVAL 2 MAI, Statul decide dacă îşi exercită dreptul de preferinţă pentru Şantierul Daewoo Mangalia

A.A.Companii / 20 martie 2018

Actualizare 14:10 Sindicatul Liberal Navalistul anunţă proteste legate de modul de gestionare a situaţiei în care se regăseşte Şantierul Naval Mangalia

Sindicatul Liberal Navalistul anunţă începerea protestelor faţă de modul în care ultimele guverne au gestionat situaţia companiei Daewoo Mangalia Heavy Industries (DMHI), se arată într-un comunicat al Blocului Naţional Sindical, remis astăzi Redacţiei.

-------------

Ministerul Economiei a solicitat "Şantierului Naval 2 Mai" Mangalia (simbol bursier STNM) să completeze ordinea de zi a Adunării Generale din 30 martie cu un punct privind exercitarea dreptului de preferinţă cu privire la achiziţia pachetului de acţiuni deţinut de Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) la societatea Daewoo Mangalia Heavy Industries (DMHI), potrivit unui raport transmis, ieri, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Calificare "indirectă", scandal direct pentru oficialii autohtoni

Calificare "indirectă", scandal direct pentru oficialii autohtoni

D.N.Sport / 20 martie 2018

Echipa naţională de rugby a ţării noastre a obţinut pentru a opta oară consecutiv calificarea la Cupa Mondială, când nimeni nu se mai aştepta să se întâmple acest lucru."Stejarii" au avut parte de o surpriză uluitoare, în ciuda tuturor pronosticurilor Belgia a învins Spania şi graţie jocului rezultatelor tricolorii au prins în ultima clipă locul doi care asigură calificarea directă.

"Standard Chartered", amendată cu 4 milioane de dolari în Singapore

PENTRU BREŞE ÎN APLICAREA NORMELOR DE COMBATERE A SPĂLĂRII BANILOR "Standard Chartered", amendată cu 4 milioane de dolari în Singapore

Alina VasiescuInternaţional / 20 martie 2018

Autoritatea Monetară din Singapore (MAS) a aplicat sancţiuni de 5,2 milioane de dolari singaporezi (3,95 milioane de dolari SUA) la filiala locală a băncii britanice "Standard Chartered" Plc ("Standard Chartered Bank Singapore" - SCBS) şi de 1,2 milioane de dolari fondului "Standard Chartered Trust Singapore" Ltd. (SCTS) pentru breşe în aplicarea normelor de combatere a spălării banilor şi finanţării terorismului.

Ambasadori cu voie de la Partid

Cătălin AvramescuEditorial / 20 martie 2018

Cătălin Avramescu

Zilele trecute, secretarul-general al Partidului, infractorul Liviu Nicolae Dragnea, a cerut imperativ o evaluare a tuturor ambasadorilor. În opinia deputatului din Teleorman, unii dintre aceştia nu fac nimic şi ar trebui rechemaţi.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER- 20 Martie 2018

MACRO NEWSLETTER- 20 Martie 2018

Internaţional / 20 martie 2018

Preţurile de consum din zona euro şi-au temperat creşterea anuală în februarie 2018, până la 1,1%, de la 1,3% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,2%, după un declin de 0,9% în luna anterioară.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo