PENTRU BREŞE ÎN APLICAREA NORMELOR DE COMBATERE A SPĂLĂRII BANILOR "Standard Chartered", amendată cu 4 milioane de dolari în Singapore

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 20 martie 2018

"Standard Chartered", amendată cu 4 milioane de dolari în Singapore

Autoritatea Monetară din Singapore (MAS) a aplicat sancţiuni de 5,2 milioane de dolari singaporezi (3,95 milioane de dolari SUA) la filiala locală a băncii britanice "Standard Chartered" Plc ("Standard Chartered Bank Singapore" - SCBS) şi de 1,2 milioane de dolari fondului "Standard Chartered Trust Singapore" Ltd. (SCTS) pentru breşe în aplicarea normelor de combatere a spălării banilor şi finanţării terorismului.

Într-o declaraţie emisă ieri, MAS a anunţat că aceste breşe s-au produs atunci când conturile clienţilor SCBS au fost transferate de la "Standard Chartered Trust Guernsey" către SCTS, în intervalul decembrie 2015 -ianuarie 2016.

Conform MAS, "momentul transferurilor a ridicat următoarea întrebare: Clienţii încearcă să evite obligaţiile de raportare?". Autoritatea a subliniat: "SCBS şi SCTS nu au evaluat în mod adecvat factorul de risc şi, de asemenea, nu au depus în timp util rapoartele privind tranzacţiile suspecte".

Ong Chong Tee, directorul general adjunct al MAS, a menţionat ieri, citat de asiaone.com: "Solicităm instituţiilor financiare să evalueze în mod adecvat riscurile de spălare a banilor atunci când decid să accepte clienţi. De asemenea, acestea ar trebui să aibă sisteme şi procese corespunzătoare de monitorizare a tranzacţiilor cu clienţii".

La rândul său, "Standard Chartered" a precizat: "Regretăm că am acţionat sub propriile noastre standarde în procesul de reducere a riscurilor, care implică unii clienţi ce ar fi încercat să evite obligaţiile de raportare în conformitate cu Standardul Comun de Raportare, prin transferarea propriilor lor deţineri, între decembrie 2015 şi ianuarie 2016. Dar, este important că acum facem investiţiile necesare ca să ne asigurăm că nu se va repeta acest lucru".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb