CEMACON obţine certificarea EPD

A.D.
Companii / 22 octombrie

CEMACON, producător de blocuri ceramice din România, a făcut un pas important spre sustenabilitate şi a obţinut Declaraţia de Mediu (EPD). Această certificare reprezintă un standard internaţional de evaluare a impactului ecologic şi include compania în grupul marilor producători europeni responsabili.

Potrivit unui comunicat al companiei, declaraţia de Mediu este un certificat de tip III ce detaliază şi cuantifică impactul ecologic al produselor pe parcursul întregului lor ciclu de viaţă. Conform standardelor internaţionale ISO 14040, EPD facilitează compararea produselor cu funcţii similare, promovând astfel transparenţa în industrie.

Compania se mândreşte cu cele mai scăzute emisii din ţară pentru producţia de blocuri ceramice şi se situează sub media europeană la emisiile pentru producţia de cărămidă aparentă.

CEMACON a modernizat constant procesele de producţie prin soluţii prietenoase cu mediul, reducând costurile şi amprenta de carbon. Anul trecut, compania a implementat o centrală

fotovoltaică de peste 1 MWh. Energia generată de parcul fotovoltaic, împreună cu cea de la centrala de cogenerare implementată de companie în 2021, acoperă necesarul de electricitate al parcului industrial CEMACON Recea, estimându-se şi o reducere de aproximativ 3000 tone CO2/an, echivalentul emisiilor anuale a 1000 de case. În plus, în procesul de producţie, compania utilizează materii prime naturale şi reintegrează diverse deşeuri precum zaţul de cafea şi rumeguşul, contribuind astfel la diminuarea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Prin toate aceste iniţiative, CEMACON se aliniază cu alte companii din sectorul producţiei care pun accent pe practicile sustenabile, demonstrând că este posibil să se atingă obiective economice fără a compromite integritatea mediului. Această abordare care pune în centru transparenţa ecologică este esenţială, având în vedere că tot mai mulţi consumatori îşi îndreaptă atenţia către produse durabile.

CEMACON este o companie cu capital românesc, deţinută de Pavăl Holding şi face parte din grupul Dedeman, iar în 2023 a primit certificarea "Best Managed Companies".

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

25 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9732
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5955
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3022
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9656
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.8823

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ccib.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
fleetconference.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb