"Cemacon" Zalău va investi 27 de milioane euro pentru o nouă linie de producţie

N.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 22 iunie 2009

Producătorul de cărămizi Cemacon Zalău va aloca suma de 27 de milioane de euro pentru o nouă linie de producţie, care se va termina în 2010, prima tranşă a investiţiei, de 4,5 milioane de euro, fiind finalizată în primul trimestru al acestui an, au declarat reprezentanţii companiei, citaţi de NewsIn.

"În primele trei luni ale acestui an a fost investită suma de 4,5 milioane de euro, din cele 18 milioane de euro alocate investiţiei în 2009, pentru linia nouă de producţie de blocuri ceramice. Linia va fi finalizată în cursul anului viitor, valoarea totală a investiţiei pentru aceasta fiind de 27 milioane de euro", a declarat directorul de vânzări şi calitate al Cemacon Zalău, Butka Coloman.

Potrivit reprezentantului companiei, linia care va fi finalizată anul viitor va avea o capacitate de producţie de 750 de tone pe zi, iar tranşa de 18 milioane de euro alocată lucărilor pentru linia de producţie este singura investiţie planificată în acest an.

Suma totală a investiţiilor Cemacon Zalău a fost, anul trecut, de circa 5,6 milioane euro, cheltuită pentru inaugurarea unei linii de preparare a materiilor prime. În plus, capacitatea de producţie aferentă anului 2008 a fost de 245.000 metri cubi pe an şi a fost destinată exclusiv pieţei interne.

De asemenea, Butka Coloman a adăugat că, în primele trei trimestre ale anului trecut, cererea de cărămidă a depăşit capacitatea de producţie a companiei, în timp ce în ultimul trimestru al lui 2008 cererea a scăzut, fiind de aproximativ 90% din capacitatea de producţie. El a mai spus că, din cauza contextului economic actual, producătorul a închis una dintre liniile de producţie ale fabricii.

"Efectele crizei financiare s-au resimţit şi la nivelul companiei noastre, din această cauză am fost nevoiţi să închidem o linie veche cu o capacitate de producţie de 100.000 mc/an. De asemenea, estimăm o scădere a preţului mediu al unui metru cub de cărămidă în trimestrul al II-lea al acestui an cu până la 4%", a mai spus Coloman.

Directorul de vânzări al Cemacon Zalău a menţionat că preţul mediu pentru metrul cub de cărămidă a crescut în primul trimestru al anului curent cu 6,8% faţă de perioada similară a anului trecut.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb