Centrala nucleară ucraineană Zaporojie a pierdut din nou conexiunea la ultima linie electrică rămasă

F.D.
Internaţional / 18 octombrie 2022

Centrala nucleară ucraineană Zaporojie a pierdut din nou conexiunea la ultima linie electrică rămasă

Centrala nucleară ucraineană Zaporojie a pierdut din nou conexiunea la ultima linie electrică rămasă, a declarat directorul general al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), informează Radio Europa Liberă, conform News.ro.

Rafael Grossi a precizat într-o declaraţie că, în ciuda pierderii conectivităţii, centrala primeşte energie electrică de la reţea printr-un sistem de rezervă.

O echipă de experţi ai AIEA prezentă la centrală a fost informată de către membrii personalului de exploatare că linia a fost deconectată în jurul orei locale 4 dimineaţa, a precizat Grossi.

Experţii AIEA au raportat că centrala primea electricitate externă prin intermediul postului de comutaţie al unei centrale termice din apropiere, în cadrul unui sistem de rezervă, a fost restabilită săptămâna trecută, a precizat Grossi.

Deşi cele şase reactoare ale centralei sunt oprite de săptămâni întregi, acestea au nevoie de o alimentare constantă cu energie electrică pentru a menţine răcirea reactoarelor şi alte funcţii esenţiale de siguranţă necesare pentru a preveni o topire.

Operatorul nuclear naţional ucrainean Enerhoatom a declarat că cauza pierderii conexiunii la 17 octombrie a fost bombardarea unei substaţii situate la distanţă de centrală.

Enerhoatom a precizat că Rusia vizează acum toate substaţiile care alimentează centralele nucleare ucrainene cu energie electrică.

Nu a existat niciun comentariu din partea companiei ruseşti de stat pentru energie nucleară cu privire la această acuzaţie.

A fost a treia oară când conexiunea centralei Zaporizhzhya la această linie electrică a fost pierdută în ultimele 10 zile, a declarat Grossi în comunicat, adăugând că acest lucru subliniază "situaţia fragilă a centralei din punct de vedere energetic în timpul actualului conflict militar din Ucraina".

Grossi a făcut presiuni pentru stabilirea unei zone de siguranţă şi securitate în jurul centralei şi s-a întâlnit săptămâna trecută cu preşedintele rus Vladimir Putin la Moscova şi, ulterior, cu preşedintele ucrainean Volodymyr Zelenskiy la Kiev, ca parte a efortului său.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. iar s au bombardat rusii din gresala!

    1. Nu e din greseala, asa a zis seful

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb