Centru de nouă milioane de euro pentru deşeuri industriale

A.G.R.
Ziarul BURSA #Materii Prime / 4 august 2008

Centru de nouă milioane de euro pentru deşeuri industriale

Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului (ANPM) a decis emiterea acordului de mediu pentru Centrul de Gos­podărire Deşeuri Industriale (CGDI), aflat în proprietatea societăţii "Ecological Center" Năvodari. Aici, vor fi depozitate deşeuri industriale în vederea valorificării sau depozitării definitive pentru protecţia mediului. CGDI este o investiţie de nouă milioane de euro, care va fi realizată în zona industrială a oraşului Năvodari. Termenul de finalizare a lucrărilor este 1 iulie 2010.

Potrivit documentului publicat pe site-ul ANPM, decizia este motivată prin faptul că proiectul de investiţii este prevăzut în Planul Naţional de Ges­tionare a Deşeurilor, este o iniţiativă unică la nivel zonal, care va asigura eliminarea deşeurilor industriale generate la nivel local, judeţean şi regional, fără a afecta componentele mediului înconjurător şi sănătatea populaţiei. CGDI este amplasat în aria industrială, departe de zonele locuite, de cursurile de apă şi de zonele protejate.

Conform Agerpres, societatea "Ecological Center" Năvodari şi firma italiană "Estro Ingegneria" au propus crearea acestui centru în vederea îmbunătăţirii practicilor de ges­tionare a deşeurilor şi a calităţii factorilor de mediu, destinat îmbunătăţirii practicilor actuale de management al deşeurilor. Proiectul CGDI presupune construirea unei instalaţii de inertizare a deşeurilor solide şi nămoluri în matrice de fixare cu lianţi, cu o capacitate de 40 de tone/oră şi 400 de tone/zi, precum şi a unui depozit de deşeuri nepericuloase, cu o capacitate zilnică de 600 de tone.

Suprafaţa totală a amplasamentului este de circa 30 de hectare iar durata de exploatare preconizată este de 20 de ani. Cantitatea de deşeuri ce va fi introdusă în depozit se ridică la 274.200 de tone anual. În apropierea stabilimentului unde va fi ridicat Centrul, nu se află zone locuite sau centre comerciale. Cele mai apropiate localităţi sunt Năvodari (1,5 km în direcţia est - sud-est), Lumina (la 3 km în direcţia sud - vest), Mamaia (la 3 km), Ovidiu (la 6 km în direcţia sud - vest) şi Constanţa (la 20 km, în direcţia sud). Zonele cu valoare arheologică sau localităţile cu monumente istorice sunt situate la o distanţă mai mare de 50 km.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb