ZIARUL BURSA

04 august 2008
Ediţia din 15.08.2024

Lupta pentru îndreptăţire

Cristian PîrvulescuEditorial / 4 august 2008

Cristian Pîrvulescu

Partidele şi politicienii încearcă - în a douăsprezecea oră şi cu disperarea celor ce trebuie măcar la final să-şi justifice locul în fruntea comunităţii şi rolul în societate - să convingă o naţiune dezamăgită de blocarea reformei şi dezorientată de lipsa de coerenţă şi direcţie.

Roşiile vopsite

Roşiile vopsite

Cătălin DeacuCompanii / 4 august 2008

Culmea importurilor: să aduci roşii din străinătate şi să pretinzi că-s româneşti!

Acţionarul majoritar al "Automecanica" Mediaş nu mai vrea "squeeze out"

Ana SăbiescuCompanii / 4 august 2008

Acţionarul majoritar al "Automecanica" Mediaş, Ştirban Nick, a renunţat să îşi mai exercite dreptul privind iniţierea procedurii de retragere a acţionarilor minoritari (procedura de "squeeze out"), după ce Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare impusese un evaluator independent pentru stabilirea preţului corect al acţiunilor.

Dolarul - maximul ultimei luni

Alina VasiescuInternaţional / 4 august 2008

Dolarul s-a apreciat vineri, pe pieţele externe, înregistrând cursul maxim din ultima lună în raport cu euro, după ce guvernul de la Washington a publicat raportul privind situaţia de pe piaţa americană a muncii.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

Profitul "Total" a crescut cu 39%

Alina VasiescuInternaţional / 4 august 2008

"Total" SA, a treia companie petrolieră din Europa, res­pectiv cea mai mare rafinărie de ţiţei de pe continent, anunţă o creştere de 39% a profitului său în trimestrul al doilea, datorită preţurilor mari de pe piaţa de profil.

Schimbări în conducerea "Carpatcement Holding"

Alina Toma VerehaCompanii / 4 august 2008 /

Conducerea "Carpatcement Holding" a anunţat, vineri, că numeşte în funcţia de director general al sucursalei Bicaz pe domnul Ioan Zeicu, aflat, până în acest moment, în funcţia de director general al sucursalei din Fieni.

Fonduri europene pentru staţiunea Şugaş Băi

Fonduri europene pentru staţiunea Şugaş Băi

A.G.R.Companii / 4 august 2008

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a aprobat, la finele săptămânii trecute, participarea la Programul Operaţional Regional (POR) 2007 - 2013 cu un proiect ce vizează dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii turistice a staţiunii Şugaş Băi, aflată...

Investitorii germani ar mai alege ţara noastră ca amplasament

Investitorii germani ar mai alege ţara noastră ca amplasament

Nataşa NegruCompanii / 4 august 2008 /

Majoritatea investitorilor germani prezenţi în ţara noas­tră (79,5%)) ar alege tot ţara noastră ca amplasament inves­tiţional, în cazul în care ar fi în poziţia unei alegeri, se arată în studiul realizat de Camera de Comerţ şi Industrie...

Casa Regală cere Clăbucetul înapoi

O.V.Companii / 4 august 2008 /

Avocaţii Casei Regale au cerut Instituţiei Prefectului Braşov să medieze dosarul privind retrocedarea celor 23 de hectare care au fost acordate de instanţă unui braşovean, suprafaţa făcând parte din terenul forestier care îi revenea Regelui Mihai.

Subvenţii fiscale pentru reducerea inflaţiei

Ovidiu Vrânceanu, BraşovCompanii / 4 august 2008 /

Creşterea salariului minim pe economie de la 500 la 540 de lei este justificată, deoarece preţurile bunurilor de primă necesitate s-au majorat substanţial în ultima perioadă, ne-a declarat domnul Gheorghe Ialomiţianu, directorul adjunct al...

Mai puţini pomi fructiferi în 2008

Mai puţini pomi fructiferi în 2008

Nataşa NegruMaterii Prime / 4 august 2008 /

Suprafaţa cultivată cu pomi fructiferi în 2008 a scăzut faţă de 2007, în special în judeţele Tulcea şi Ialomiţa, potrivit datelor oferite de Direcţiile pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) din judeţele menţionate.

Vânzările "Help Net" au crescut cu 40% în primul semestru

Vânzările "Help Net" au crescut cu 40% în primul semestru

Cornelia AngelescuCompanii / 4 august 2008 /

Cifra de afaceri a "Help Net Farma" SA a înregistrat o creştere de 40% în primul semestru al anului 2008, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2007, până la 32 de milioane de euro, din 68 de milioane de euro bugetate pentru întregul an.

CNVM explică conceptul de "piaţă reglementată"

CNVM explică conceptul de "piaţă reglementată"

Ana SăbiescuPiaţa de Capital / 4 august 2008 /

Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) a răs­puns afirmaţiilor referitoare la retrogradarea emitenţilor de pe piaţa Rasdaq pe o piaţă nereglementată, apărute în presă, şi a explicat de ce nu a aprobat piaţa Rasdaq-STAR.

Rulaj cu 51% mai mare în luna iulie la Sibex

Ştefania CiocîrlanPiaţa de Capital / 4 august 2008 /

Numărul contractelor futures şi options încheiate în luna iulie la Bursa din Sibiu a crescut cu 51% faţă de rulajul din luna iunie, fiind de 357.714, potrivit unui comunicat transmis, vineri, de reprezentanţii Sibex.

La SIF2, BCR e başca

Mihai Iordache Piaţa de Capital / 4 august 2008 /

Toată lumea ştie că piaţa bursieră din România este la pământ, dar cele cinci SIF-uri deţin recordul scăderilor, dacă nu forăm adânc, pentru a des­coperi vreo exotică pe Rasdaq, care să fi scăzut mai mult. Când nu ai ce face, te apuci de cine...

Moara lui Morar

Gheorghe PipereaPolitică / 4 august 2008

Observ că, în ultimele zile, Direcţia Naţională Anticorupţie şi, în special, şeful vremelnic al acestei instituţii, sunt din nou în centrul atenţiei opiniei publice.

Director din Primăria Capitalei, cercetat disciplinar

A.G.R.Politică / 4 august 2008

Comisia de disciplină a Primăriei Capitalei a dispus, vineri, cercetarea activităţii directorului Radu Ancuţa, oficialul care a coordonat activitatea Departamentului de Integrare Europeană şi organizarea circuitului automobilistic de formula 3 al...

Râcă în PNŢCD

C.D.Politică / 4 august 2008

Fostul preşedinte al PNŢCD sector 1, Nicolae Ionescu, a fost desemnat, cu 111 voturi pentru şi unul împotrivă, în funcţia de preşedinte al Organizaţiei PNŢCD Bucureşti.

Carpatcement Holding Announces Management Changes

F.A.English Section / 4 august 2008

Carpatcement Holding, one of the three cement producers operating on the Romanian market, has announced the appointment of Ioan Zeicu as General Manager of the Bicaz Subsidiary. Previously, Zeicu occupied the same position at the Fieni Subsidiary...

Mineral Aggregates Quarry Up for Tender In Prahova

F.A.English Section / 4 august 2008

The Local Council of Secaria, Prahova County, is organizing a tender on 20 August to grant the concession of a plot of land measuring approximately 40 hectares. The purpose of the tender is to identify an investor to build a quarry to extract...

Oradea Profit, Down Nearly 30% In H1

F.A.English Section / 4 august 2008

UAMT - Oradea has reported a net profit of 118,050 RON at the end of the first half of the year, down by 29.32% year-on-year. The turnover amounted to 26.35 million RON, down by 31.41% from the 38.42 million RON reported in the first half of...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo