Centru de pregătire în chirurgia non-invazivă

GEORGE MARINESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 23 ianuarie 2020

Centru de pregătire în chirurgia non-invazivă

Academia Orsi, din Belgia, se află în tratative cu două institute de cercetare din Bucureşti şi va deschide în curând în Capitală un centru satelit de pregătire pentru medicii care activează în chirurgia non-invazivă practicată prin intermediul roboţilor, a afirmat, ieri, în cadrul unei întâlniri cu reprezentanţi ai presei din ţara noastră, Alex Mottrie, directorul Academiei.

Mottrie a precizat: "După ce medicii vor fi pregătiţi, guvernul dumneavoastră poate să investească într-un centru asemănător celui de aici. Totul depinde de cât doreşte guvernul să plătească pentru a avea extra-beneficii. Un robot nu este ieftin - costă în jur de 2 milioane de euro, la care se adaugă mentenanţa anuală de 10% din valoarea iniţială a aparatului. Chirurgia robotică reprezintă deja prezentul, nu doar viitorul. Implicarea guvernului dumneavoastră în privinţa finanţării chirurgiei robotice non-invazive sau minim invazive este esenţială cu privire la nivelul costurilor ulterioare pe care ar trebui să le suporte sistemul de sănătate şi pacienţii. O folosire pe scară largă a chirurgiei asistată robotic ar nduce la o reducere cu peste 50% a complicaţiilor care pot interveni în timpul unei operaţii clasice, ceea ce va duce la scăderea considerabilă a costurilor pentru sistemul public de sănătate şi pentru pacienţi".

Directorul Acadamiei Orsi susţine că realizarea unui astfel de centru reprezintă o investiţie importantă.

Alex Mottrie a spus: "Este costisitor să construieşti un astfel de centru medical de excelenţă în chirurgie robotică. Este foarte important să convingi companiile din domeniu să investească în astfel de centre de pregătire. În activitatea noastră nu este importantă concurenţa între medici şi spitale, ci colaborarea. La fel este şi în cazul atragerii de fonduri pentru un astfel de centru. Avem atât fonduri publice, europene, cât şi fonduri private, ultimele oferite prin granturi private de companiile din domeniu. Este mai bine să ne unim forţele la nivel european, decât să lucrăm separat. De aceea, în centrul nostru se pregătesc atât medici din Belgia cât şi din celelalte ţări ale Europei, printre care se numără şi cei din România".

Cu motto-ul "Chirurgie pentru mâine", Academia Orsi şi-a propus să atingă excelenţa în chirurgie şi să dezvolte tehnologii care să conducă la practici cât mai puţin invazive şi cu rezultate remarcabile.

Campusul academiei şi-a deschis porţile în data de 18 septembrie 2018, când a avut loc inaugurarea oficială a noilor facilităţi. Academia Orsi dispune de patru clustere şi şase laboratoare de pregătire complet echipate. Două clustere sunt dedicate pregătirii în domeniul chirurgiei robotice, celelalte sunt configurate pentru antrenament în tehnici minim invazive.

Academia beneficiaza de o sală care poate găzdui un auditoriu de până la 120 persoane, care pot participa la conferinţe sau viziona transmisiuni în direct ale intervenţiilor chirurgicale din întreaga lume şi care pot participa la discuţii şi dezbateri în timp real.

Sălile de operaţie sunt complet echipate şi sunt potrivite pentru echipe de 10 până la 30 persoane. Pregătirea viitorilor medici chirurgi se face pe animale care provin din ferma din apropiere a Universităţii Veterinare din Gent.

Alex Mottrie a mai spus: "Corpul uman nu este un modul ideal pentru pregătirea viitorilor medici chirurgi şi de aceea folosim animale şi păsări. În pregătire se parcurg mai multe etape: teoretică, simularea cu un robot, laboratorul uscat, laboratorul umed, pregătirea pe cadavre de animale, transmisiuni live ale unor operaţii realizate prin intermediul roboţilor şi etapa non-technical skills. Chirurgia mai puţin agresivă, mai puţin complicată şi cu mai puţine daune pentru pacient reprezintă obiectivul nostru".

Centrul de pregătire a fost extins şi modernizat cu sprijinul a 5,9 milioane euro din Fondul European pentru Dezvoltare Regională (FEDR).

Academia Orsi are propria sa platformă de e-learning, centralizând cele mai bune conţinuturi educaţionale existente şi făcând-o accesibilă pentru utilizatorii aprobaţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb