Centrul de Diagnosticare a Cancerului cu ajutorul PET-CT-ului, inaugurat la Galaţi

ANA FELEA
Miscellanea / 14 aprilie 2022

Centrul de Diagnosticare a Cancerului cu ajutorul PET-CT-ului, inaugurat la Galaţi

Consiliul Judeţean Galaţi a inaugurat astăzi Centrul de Diagnosticare a Cancerului cu ajutorul PET-CT-ului, amenajat în incinita Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă "Sf. Apostol Andrei". Este vorba despre un echipament medical ultraperformant care foloseşte cea mai avansată tehnică de investigaţie a cancerului din cadrul Medicinei Nucleare. Investiţia, care a presupus achiziţionarea echipamentului şi amenajarea spaţiului, a fost realizată de către Consiliul Judeţean Galaţi din bugetul propriu, valoarea fiind de 8.449.000 de lei.

"Este un moment unic pentru medicina gălăţeană, care vine după câţiva ani de muncă şi pregătire. Este o nouă investiţie importantă pe care o facem pentru oameni, pentru sănătatea lor. În urmă cu 5-6 ani am început să implementăm un plan de luptă cu această teribilă maladie şi am spus că vom transforma Galaţiul într-unul din cele mai puternice centre naţionale de diagnosticare şi tratare a cancerului. Practic, astăzi, suntem singurul centru din regiune şi unul dintre puţinele din ţară care au un PET-CT, un echipament ultraperformant care poate descoperi cancerul în stadii incipiente, localizează precis celulele tumorale, stadializează gravitatea bolii, monitorizează eficienţa tratamentului oncologic şi depistează recidivele. Cu cât această boală este descoperită mai repede, cu atât cresc şansele de vindecare. În plus, pentru pacienţi această procedură este gratuită. În acest moment, Galaţiul are două acceleratoare liniare de particule pentru tratarea cancerului şi un sistem ultramodern de diagnosticare a acestei boli. Primul accelerator are aproape 30.000 de şedinţe realizate, iar cel de-al doilea accelerator a fost deja montat şi se află în procedură de autorizare la CNCAN", a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Există un întreg protocol pentru programarea pacientului la astfel de investigaţii, iar înainte de realizarea procedurii pacientul va primi un set de indicaţii pe care va trebui să le urmeze. Examinarea cu ajutorul PET-CT-ului este indicată în majoritatea tipurilor de cancer, inclusiv tumorile agresive pot fi diagnosticate şi monitorizate prin această metodă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb