CENTURĂ DE SIGURANŢĂ SUB PODUL GRANT George Copos îşi pune "Rapidul" la adăpost

CĂTĂLIN DEACU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 15 martie 2010

...îşi mănâncă buzele...

...îşi mănâncă buzele...

Problemele financiare cu care se confruntă societatea FC Rapid SA l-au determinat pe patronul George Copos să-şi protejeze echipa de o posibilă lichidare a companiei.

Dreptul de joc în competiţiile interne şi internaţionale al echipei de fotbal va fi transferat, cu titlu gratuit, de la actuala societate pe acţiuni la "Asociaţia Fotbal Club Rapid", în cazul în care societatea va intra în lichidare, potrivit unor modificări operate în actul constitutiv, care au fost publicate, săptămâna trecută, în Monitorul Oficial.

Ion Taban, preşedintele "Fotbal Club Rapid" SA, susţine că modificarea operată de acţionari are ca scop acordarea unui drept de preemţiune Asociaţiei în cazul în care societatate pe acţiuni intră în procedura de dizolvare.

Hotărârea acţionarilor prevede, într-adevăr, şi că, în cazul dizolvării voluntare, Asociaţia Fotbal Club Rapid Bucureşti va avea un drept de preferinţă pentru dobândirea dreptului de utilizare exclusivă şi nelimitată a însemnelor, emblemei/siglei şi a oricăror mărci deţinute cu orice titlu de societatea pe acţiuni. Dar, pe deasupra, dacă lichidarea societăţii se produce din alt motiv decât voinţa acţionarilor, echipa de fotbal poate juca în continuare, prin transferul ei de la societatea lichidată, la asociaţie.

Ion Taban ne-a declarat: "Această modificare nu reprezintă o centură de siguranţă, cum spuneţi dumneavoastră, ci este o completare a actului constitutiv. Subliniez că nu se pune problema lichidării societăţii pe acţiuni şi nici a dizolvării voluntare a acesteia".

Dumitru Dragomir, preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, s-a arătat surprins de hotărârea acţionarilor de la "Fotbal Club Rapid", declarându-ne: "Nu ştiam de aceste modificări. Nu m-au anunţat că au făcut aşa ceva. Probabil prin acest demers vor să scape de datorii".

George Copos nu a putut fi contactat pentru a detalia situaţia financiară a clubului şi pentru a comenta modificarea operată în actul constitutiv al societăţii..

Societatea care deţine clubul de fotbal de sub Podul Grant figurează cu datorii de 10,5 milioane de lei la stat, pentru care Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) susţine că a început executarea silită încă de anul trecut.

Mai multe firme private au solicitat anul trecut deschiderea procedurii de insolvenţă a societăţii Fotbal Club Rapid, pentru anumite datorii, însă litigiile au fost stinse ulterior, favorabil pentru club.

Una dintre firme, Elite Events SRL, a obţinut, în 29 septembrie 2009, chiar deschiderea procedurii de insolvenţă.

Este, probabil, ca tocmai această decizie a Tribunalului Bucureşti, din septembrie, să-l fi determinat pe George Copos să modifice actul constitutiv ca să-şi protejeze echipa de fotbal, astfel încât să poată participa în continuare la competiţiile oficiale, în cazul în care procedura de insolvenţă ar fi devenit irevocabilă.

FC Rapid SA a câştigat recursul la Curtea de Apel, iar, pe 12 ianuarie 2010, judecătorul sindic de la Tribunalul Bucureşti a hotărât închiderea procedurii de insolvenţă.

Asociaţia Fotbal Club Rapid, cea care ar urma să preia echipa în cazul lichidării societăţii, a fost înfiinţată, acum opt ani, de către George Copos, iar printre membrii fondatori este şi Ministerul Transporturilor, proprietarul stadionului Giuleşti.

Prin Consiliul Director al Asociaţiei au mai trecut şi actualul selecţioner, Răzvan Lucescu, impresarul Ioan Becali, precum şi controversatul Mihai Nicolaiciuc.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb