CEO-ul Enel, Francesco Starace, este noul preşedinte al EURELECTRIC

A.I.
Companii / 19 iunie 2017

CEO-ul Enel, Francesco Starace, este noul preşedinte al EURELECTRIC

Francesco Starace, CEO şi General Manager al Enel, a fost desemnat preşedinte al Uniunii Europene a industriei de electricitate EURELECTRIC, cu un mandat de doi ani, de către consiliul de administraţie al asociaţiei, în timpul Adunării Anuale desfăşurată în Estoril, Portugalia, potrivit unui comunicat de presă al Enel.

Francesco Starace a afirmat: "Este o mare onoare să fiu noul preşedinte al EURELECTRIC, o asociaţie care oferă sectorului de electricitate european un rol de lider în tranziţia energetică aflată în plină desfăşurare (...) Sectorul energetic traversează o perioadă de transformare fără precedent, ca rezultat al inovaţiei tehnologice, al descentralizării şi trecerii către o economie mai verde. În calitate de Preşedinte al EURELECTRIC, vreau să asigur implicarea tuturor factorilor decizionali din domeniul energetic în poziţionarea industriei electricităţii ca motor principal al politicilor europene în ceea ce priveşte abordarea provocărilor majore ale tranziţiei energetice".

EURELECTRIC reprezintă interesele comune ale industriei de energie electrică la nivel paneuropean, având misiunea de a contribui la dezvoltarea şi competitivitatea acesteia, furnizând o reprezentare eficientă în domeniul relaţiilor publice şi promovând rolul unui mix energetic cu emisii reduse de carbon în dezvoltarea societăţii europene. Asociaţia include 3,500 de companii din Europa cu o cifră de afaceri totală de 200 miliarde de euro şi acoperă toate problemele majore care afectează acest sector, de la producţia de energie electrică şi pieţele de energie la reţele de distribuţie, clienţi, precum şi problemele de mediu şi sustenabilitate.

Potrivit comunicatului, mandatul de doi ani al lui Francesco Starace în calitate de preşedinte EURELECTRIC se va concentra pe trei priorităţi: schimbarea mentalităţii prin încoporarea sustenabilităţii în procesul decizional industrial, transformarea sectorului electricităţii într-unul mai agil şi proactiv, precum şi implicarea tuturor părţilor interesate în tranziţia energetică; îmbrăţişarea viitorului prin accelerarea electrificării şi crearea unor modele de business intersectoriale; transformarea prezentului prin completarea integrării energiei regenerabile şi dezvoltarea unor soluţii sustenabile şi incluzive pentru portofoliul actual de active, bazate pe carbon.

Aceste priorităţi vor oferi sectorului european de electricitate uneltele necesare pentru a conduce tranziţia energetică.

În linie cu priorităţile EURELECTRIC, digitalizarea şi concentrarea pe client sunt doi dintre pilonii principali ai planului strategic Enel pentru 2017-2019. Enel va investi 4,7 miliarde euro în următorii trei ani pentru a digitaliza portofoliul de active, operaţiuni şi procese şi pentru a îmbunătăţi conectivitatea. Grupul va aduce îmbunătăţiri şi serviciului de relaţii cu clienţii pentru a păstra şi extinde baza de aproape 66 milioane clienţi finali, cu obiectivul de a atinge o contribuţie la EBITDA de 3 miliarde de euro în 2019. În plus, în jur de 90% din suma de 12,4 miliarde euro prevăzută pentru cheltuieli de capital în proiecte noi pentru perioada 2017-2019 reprezintă investiţii în sectorul energiilor regenerabile şi în reţele. Grupul este, de asemenea, dedicat eliminării complete a amprentei de carbon în producţia de energie până în 2050 şi setează obiective clare pentru a contribui la patru din Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale ONU (SGD 4- educaţie de calitate, SDG 7 - energie curată şi la preţuri accesibile, SDG 8 - muncă decentă şi creştere economică, SDG 13 - acţiune climatică).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9711
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4799
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2926
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8959
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4717

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb