Cercetătorii vor să se ofere ca ostatici ca să atragă atenţia asupra problemelor lor

Răzvan Scărlătescu
Ziarul BURSA #Politică / 8 iulie 2005

Sindicaliştii din cercetare solicită transferul Autorităţii Naţionale pentru Cercetare din subordinea Ministerului Educaţiei şi Cercetării în coordonarea Primului Ministru.

În cadrul mitingului de protest organizat ieri în faţa Palatului Cotroceni, domnul Radu Minea preşedintele Federaţiei Sindicatelor Lucrătorilor din Cercetare-Proiectare din România acuză Ministerul Educaţiei pentru deturnarea de fonduri destinate cercetării către sistemul de învăţămînt universitar "într-un mod absolut clientelar". Domnia sa subliniază că statutul de cercetător nu are nimic în comun cu sistemul de învăţămînt superior.

Liderul sindical denunţă situaţia cercetării româneşti privind neplata salariilor, lipsa dotărilor, clădiri ce sînt "gata să cadă".

Sindicaliştii mai cer şi refacerea bugetului prevăzut pentru cercetare, efectuarea unei anchete privind alocarea a 1.300 de miliarde de lei vechi pentru un program considerat inexistent, acordarea înlesnirilor la plata obligaţiilor fiscale restante către bugetul de stat ale unităţilor de cercetare-dezvoltare-proiectare.

Membrii de sindicat sînt nemulţumiţi de modul în care cererile lor au fost întîmpinate de către Preşedinţie, deoarece un dialog direct cu Traian Băsescu nu a fost posibil.

Sindicaliştii din cercetare vor continua să facă demersuri în justiţie pentru suspendarea unor acte normative. Domnul Radu Minea afirmă că în situaţia în care solicitările nu le vor fi soluţionate, vor continua cu protestele.

Liderul de sindicat doreşte să organizeze în semn de protest un grup de cercetători care să se ofere drept ostatici teroriştilor, în speranţa că astfel preşedintele le va acorda atenţie, "poate angajăm nişte terorişti să ne ia ostatici".

Confederaţia Sindicatelor Democratice din România (CSDR) reprezentată de "Federaţia Sindicatelor Lucrătorilor din Cercetare-Proiectare din România" a anunţat că este solidară cu acţiunile sindicale declanşate şi revendicările formulate de sindicaliştii din cercetare.

"Împreună cu alţi cercetători voluntari vom face un grup, ne vom oferi teroriştilor ca ostatici, poate atunci se implică preşedintele pentru că ar aduce mai multă imagine [...] poate angajăm nişte terorişti să ne ia ostatici".

(Radu Minea, reprezentantul sindicaliştilor din cercetare)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb