Cetăţean polonez, arestat pentru posibile legături cu un plan de asasinare a lui Volodimir Zelenski

S.B.
Internaţional / 19 aprilie

Cetăţean polonez, arestat pentru posibile legături cu un plan de asasinare a lui Volodimir Zelenski

Un cetăţean polonez a fost arestat şi acuzat de susţinerea unui presupus plan rusesc de asasinare a preşedintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, conform autorităţilor din Polonia şi Ucraina, informează CNN.

Potrivit sursei citate, acesta a fost acuzat de "pregătirea de a acţiona în baza informaţiilor dintr-o ţară străină împotriva intereselor Republicii Poloneze", o infracţiune care poate fi pedepsită cu până la opt ani de închisoare, dacă este găsit vinovat, conform procurorilor.

Autorităţile poloneze susţin că bărbatul, numit "Pawe³ K", a fost însărcinat "să ajute, printre altele, în planificarea de către serviciile speciale ruseşti a unui posibil atac asupra vieţii şefului unui stat străin - preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski", conform unui comunicat al Procuraturii.

De asemenea, procurorii au declarat că bărbatul a fost de acord să furnizeze informaţii spionilor ruşi despre securitatea de la aeroportul Rzeszow-Jasionka, din sud-estul Poloniei, la aproximativ 100 de kilometri de graniţa cu Ucraina. Conform acestora, este cunoscut faptul că Zelenski foloseşte acest aeroport atunci când pleacă în călătorii în străinătate, deoarece este unul dintre cele mai apropiate aeroporturi de graniţa ucraineană.

Potrivit CNN, aeroportul este folosit adesea pentru primirea de ajutore militar şi bunuri civile din SUA şi din Europa, deoarece spaţiul aerian al Ucrainei rămâne închis pentru zborurile non-militare.

Autorităţile ucrainene au declarat că au descoperit complotul şi au predat probe-cheie autorităţilor poloneze, care au ulterior reţinut acuzatul pe teritoriul polonez.

Procurorii polonezi au declarat că bărbatul a intrat în contact cu mai mulţi cetăţeni ruşi "implicaţi direct în războiul din Ucraina", însă nu a fost clar din declaraţiile oficiale dacă el a furnizat vreo informaţie sau dacă le-a colectat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb