Ceva tot a făcut sau a zis

Dan Nicolaie
Ziarul BURSA #Omul sf(M)inteste locul / 9 februarie 2022

Ceva tot a făcut sau a zis
Dan Nicolaie

Poate a făcut şi ministrul ceva? O parte dintre cei care îl acuză zic că a făcut, alţii, tot acuzatori, sunt supăraţi că nu a făcut, dar nu despre piaţa energiei este vorba aici, nici despre ministru, ci despre publicul care este convins că omul, în general, poate fi adus pe calea dreaptă doar cu palma, pumnul, măciuca. Cum o mare parte din acest public are şi drept de vot, trebuia să apară şi politicianul care să vorbească pe limba lui. Un înfăptuitor de dreptate pe loc, judecător şi călău la pachet, care nu se cramponează de reguli, regulamente, legi, doar constată şi aplică. Povestea nu este nouă, nici măcar George Simion nu este foarte nou. Vestea cu adevărat proastă e că, în ciuda paşilor făcuţi pe calea civilizaţiei, sunt încă foarte mulţi oameni care cred în astfel de rezolvări spontane şi care, indiferent de întâmplare, au în bagaj şi o replică legată de victimă: o fi făcut şi el/ea ceva. Traian Băsescu, după ce şi-a justificat în acest mod agresiunea faţă de un copil a mai câştigat un mandat de preşedinte, aşa că se poate. Iar diferenţa între un copil fugit seara de acasă şi un ministru care gestionează o situaţie îngrijorătoare este enormă, chiar şi în ochii celor mai puţin "degrabă vărsători de sânge". Nu există viol comentat la TV sau pe marginea drumului să nu apară cineva care să îi găsească o parte majoră din vină victimei (că e uşuratică, că umblă prea mult, că se îmbracă prea dezbrăcat...) şi o scuză agresorului (era băut, supărat, bărbat...).

Politicieni, jurnalişti, analişti, oportunişti condamnă vehement incidentul din Parlament şi pe agresor. Corect, dar foarte rar vezi un deget îndreptat către galeria de aprobatori ai actelor de violenţă, oameni pentru care civilizaţia este doar o spoială inutilă, care doar încurcă aplicarea legilor junglei. Apropo de junglă. Urbană. După doi ani de stări de urgenţă/alertă/asediu, în care am fost încurajaţi să ne izolăm de rude/prieteni/colegi în case/bordeie/gropi suntem informaţi că din martie/aprilie/mai putem ieşi din nou, despletiţi şi liberi pe străzi. Studiile indică o creştere a nervozităţii, aşa că trebuie să avem grijă, oricât de atenţi am fi, ceva tot vom face sau vom zice, iar cei dispuşi să ne aducă rapid pe calea dreaptă par să se găsească la tot pasul. Mai ales că au şi galerie!

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Involutia speciei, o realitate a secolului XXI.

    Romania si Romanii,nu reusesc sa se ridice la nivelul perioadei si ariei geografice in care traim.

    Din acest motiv tara balteste in mizerie si certuri de mahala.Poporul nu este receptiv la civilizatie si opteaza cu usurinta la zvonuri diversioniste.care intocsica mintille celor fara prea multa carte.Pt. f. multi,scoala,cartea educatia,bunul simt ,cinstea sunt respinse ,dar asimilate cu bucurie minciuna,,hotia,lenea,badarani a etc.

    Institutiile fanion:scoala,biserica,justiti a si politicienii,nu-si fac treaba. 

    Episodul cu Băsescu nu-și avea locul.O mizerie ordinară a lui Patriciu, trecută prin Antena 3 nu devine adevăr! Sau " ceva tot a facut !" valabil și pentru d- voastră ?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb