CExN al PSD a decis ca partidul să aibă un candidat propriu la prezidenţiale

T.E.
Politică / 15 iulie 2019

Viorica Dăncilă (Sursa foto: Twitter)

Viorica Dăncilă (Sursa foto: Twitter)

Actualizare Senatorul Nicolae Moga a fost validat, astăzi, de Comitetul Executiv Naţional al PSD pentru funcţia de ministru al Afacerilor Interne, iar Mihai Fifor - pentru funcţia de vicepremier pe parteneriate strategice, a anunţat, la finalul reuniunii, preşedintele PSD, Viorica Dăncilă.

Totodată, conducerea social-democrată a luat act de propunerea ALDE de înlocuire a lui Teodor Meleşcanu cu Ramona Mănescu în funcţia de ministru al Afacerilor Externe, a menţionat premierul.

"Am spus colegilor din CEx că avem două portofolii de vicepremier pentru care trebuie să facem nominalizări: cel pe probleme economice şi cel pe parteneriate strategice, că încă şase ministere le-am făcut o evaluare şi am propus CExN schimbarea ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan, cu senatorul Nicolae Moga de la Constanţa. Am luat act de dorinţa de a schimba pe domnul Teodor Meleşcanu cu Ramona Mănescu ca şi ministru al Afacerilor Externe şi am propus pentru funcţia de vicepremier pe parteneriate strategice pe domnul Mihai Fifor, având în vedere că ne aflăm la finalul interimatului legat de acest portofoliu", a declarat Dăncilă.

Premierul a menţionat că interimatul pentru portofoliul de vicepremier pe probleme economice se încheie la jumătatea lunii august.

"Vom avea o nouă discuţie legată de acest portofoliu şi, bineînţeles, de ministerele pe care le vom evalua în continuare", a adăugat liderul PSD.

----

Actualizare Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, a anunţat, astăzi, după şedinţa Comitetului Executiv, că s-a votat ca formaţiuna să aibă candidat propriu la alegerile prezidenţiale, fiind respinsă varianta susţinerii lui Călin Popescu-Tăriceanu.

"Am supus atenţiei Comitetului Executiv Naţional varianta susţinerii unui candidat din afara partidului, varianta susţinerii unui candidat ALDE, respectiv domnul Călin Popescu Tăriceanu, şi modul în care putem acţiona pentru a avea una rezultate cât mai bun la alegerile prezidenţiale. În urma votului Comitetului Executiv Naţional are reieşit faptul că PSD îşi doreşte un candidat propriu, că îşi doreşte să fie susţinut de ALDE şi Pro România şi vom avea discuţii cu cele două formaţiuni politice în acest sens", a declarat premierul.

----

Comitetul Executiv Naţional al Partidului Social Democrat (PSD) se reuneşte, astăzi, la ora 12, la Palatul Parlamentului.

Potrivit preşedintelui PSD, premierul Viorica Dăncilă, în şedinţa CExN va fi decisă formula remanierii guvernamentale.

"S-a lucrat la evaluarea miniştrilor în această săptămână. Nu am terminat această evaluare. Luni, în Comitetul Executiv Naţional, vom vorbi despre o remaniere. Am făcut evaluarea pe opt ministere. După ce o să prezint această evaluare în CEx, vom hotărî împreună ce miniştri sunt remaniaţi şi ce miniştri nu sunt, bineînţeles, la propunerea primului-ministru", a declarat Dăncilă sâmbătă, la Călăraşi.

Premierul nu a spus care sunt miniştrii vizaţi de remaniere şi nici numărul acestora, precizând că decizia va fi una politică.

"Voi continua evaluarea, nu pot să vă dau acum un număr de ministere, poate sunt ministere unde colegii spun că nu e nevoie de remaniere, eu voi propune, dar decizia va fi politică", a susţinut Viorica Dăncilă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb