CexN PSD a aprobat astăzi candidaturile pentru funcţiile de conducere din partid

V.D
Politică / 9 martie 2018

CexN PSD a aprobat astăzi candidaturile pentru funcţiile de conducere din partid

ACTIUALIZARE 15:35 Ecaterina Andronescu, întrebată dacă şi-ar putea retrage candidatura: "Mai e timp pentru asta; nu negociez nimic"

Vicepreşedintele PSD Ecaterina Andronescu a fost întrebată, vineri, după CExN, dacă mâine şi-ar putea retrage candidatura la funcţia de preşedinte executiv, ea evitând să ofere un răspuns tranşant.

Senatoarea a precizat că îşi pregăteşte discursul pentru congres, care va fi unul constructiv, nu pentru susţinerea candidaturii.

Într-o declaraţie susţinută la ieşirea de la CExN PSD, Ecaterina Andronescu a precizat: "Vreau să le mulţumesc colegilor care au votat, vreau să le mulţumesc colegilor din teritoriu care ne-au trimis mesaje de suţinere şi sper ca mâine să avem un Congres cât se poate de natural şi de normal, să dezbatem proiectele pe care le avem pentru ţară şi pentru oamenii care au aşteptări de la noi. Vreau să vă mai spun că niciodată nu am alergat după funcţii, ci m-am străduit cu ceea ce simt eu, cu ceea ce pot eu să aduc o constribuţie, în aşa fel încât să fie un pic mai bine pentru toţi".

Referitor la competiţia cu Viorica Dăncilă pentru postul de preşedinte executiv, Andronescu a afirmat: "N-am discutat (n.r. - cu Viorica Dăncilă), dar competiţia este o competiţie şi unul câştigă mai multe voturi, altul câştigă mai puţine, nu cred că se pune problema ca vreuna dintre noi să plece din partid".

Întrebată dacă îşi va retrage candidatura în favoarea lui Nicu Bănicioiu, parlamentarul a oferit un răspuns evaziv: "Mai e timp. Mai este timp pentru lucrul acesta".

În ceea ce priveşte sprijinul acordat de Liviu Dragnea, Andronescu a negat că ar exita o susţinere fermă: "Astăzi n-a spus că n-aş avea susţinerea domniei sale, n-a declarat în mod expres lucrul acesta. Contez pe votul colegilor care mă cunosc de 22 de ani. Nu este judeţ din această ţară în care să nu fi fost în diferitele campanii, cu diferitele misiuni pe care le-am avut, inclusiv pe linie de învăţământ, deci nu cred că sunt o persoană necunoscută faţă de care colegii care vin să voteze nu au suficiente date încât votul să-l dea în cunoştinţă de cauză".

La finalul intervenţiei, Ecaterina Andronescu a mulţumit presei pentru susţinerea acordată: "Vă mulţumesc dumneavoastră, presei, pentru susţinerea din aceste zile. A contat enorm. Nu numai pentru mine, ci în egală măsură şi pentru colegii mei (...) şi cred că această susţinere a fost nu neapărat pentru unul dintre noi, ci pentru starea de normalitate în care orice formaţiune politică trebuie să se raporteze atunci când îşi asumă responsabilităţi pentru această ţară".

-------

Actualizare 13:30 Dragnea: "Cei care şi-au exprimat dorinţa să candideze la Congresul PSD vor fi trecuţi pe buletinele de vot"

La ieşirea de la CExN PSD, preşedintele PSD, Liviu Dragnea a anunţat că toate cadidaturile pentru funcţiile de conducere din partid au fost acceptate.

Într-o scurtă conferinţă organizată la ieşirea de la reuniunea CExN PSD, preşedintele partidului, Liviu Dragnea, a declarat: "Astăzi au fost câteva hotărâri adoptate în Comitetul Executiv Naţional al PSD. Am propus colegilor mei să se aprobe şi candidaturile care nu îndeplineau toate condiţiile, pentru cei patru colegi, respectiv doamna Andronescu, domnul Bănicioiu, amândoi pentru funcţia de preşedinte executiv, domnul Cătălin Rădulescu, pentru funcţia de vicepreşedinte pe regiunea Sud, şi domnul Codrin Ştefănescu, pentru funcţia de secretar general. Deci avem 24 de candidaţi aprobaţi. Toţi cei care şi-au exprimat dorinţa să candideze vor fi trecuţi pe buletinele de vot".

Comitetul Executiv al PSD a validat, astăzi, toate candidaturile depuse pentru funcţiile de conducere din partid, care vor fi alese la Congresul extraordinar de sâmbătă, au declarat anterior surse din partid. Astfel, pentru postul de preşedinte executiv sunt trei candidaţi - Viorica Dăncilă, Ecaterina Andronescu şi Nicolae Bănicioiu, iar pentru cel de secretar general candidează Marian Neacşu şi Codrin Ştefănescu.

Conform aceloraşi surse, toate candidaturile au fost validate, deşi Ecaterina Andronescu, Nicolae Bănicioiu, Codrin Ştefănescu şi Cătălin Rădulescu nu au dosarele complete. Toate candidaturile au fost validate cu unanimitate, cu excepţia celei a lui Rădulescu. Totodată, Daniel Florea şi-a retras candidatura la funcţia de vicepreşedinte pentru Regiunea Bucureşti-Ilfov, au precizat aceleaşi surse.

-------

Actualizare 11:30 Liviu Dragnea: "Voi propune în CEx să validăm şi un dosar gol, să nu luăm şansa unor mari personalităţi să ajungă în conducerea PSD"

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, astăzi, înaintea şedinţei CExN al PSD, care a început la această oră, că va propune în cadrul reuniunii validarea tuturor candidaturilor, pentru a nu lua şansa "unor mari personalităţi să ajungă în conducerea PSD".

Întrebat dacă astăzi vor fi validate toate candidaturile pentru congres, Dragnea a răspuns: "N-am de unde să ştiu ce va face CEx, care e o structură democratică, dar o să încerc să-i conving pe colegii mei să le aprobe. Am înţeles că unul dintre candidaţi nu are nici măcar declaraţia de candidat, e doar un dosar. Dacă e cazul, aprobăm şi un dosar gol, ca să nu mai fie..."

Referitor la regula ca toţi candidaţii să deţină declaraţia, Liviu Dragnea a explicat: "Eu propun. Eu m-am abţinut când s-a votat această condiţie, care a fost considerată de toţi colegii noştri o condiţie minimală, dar pentru a nu fi discuţii o să încerc să-i conving ca toată lumea să candideze, să nu luăm şansa unor mari personalităţi să ajungă în conducerea PSD".

În ceea ce priveşte candidatura Vioricăi Dăncilă, preşedintele PSD a afirmat: "Doamna Dăncilă, împreună cu celelalte nouă doamne din Biroul Permanent Naţional, sunt sigur că vor aduce mai mult echilibru şi mai multă armonie în BPN (...) Zece doamne vor fi în BPN - dacă va fi aleasă doamna Dăncilă, pe care eu o susţin, preşedinte executiv, opt vicepreşedinţi şi preşedinta la Femei".

(D.I.)

-------

Comitetul Executiv al PSD discută şi validează astăzi, de la ora 11:00, candidaturile pentru funcţiile de conducere din partid, 24 de social - democraţi fiind interesaţi de o astel de funcţie.

Potrivit listei oficiale, pentru funcţia de preşedinte executiv şi-au depus candidaturile Ecaterina Andronescu, Nicolae Bănicioiu şi Viorica Dăncilă.

Pentru postul de preşedinte executiv sunt trei candidaţi - Viorica Dăncilă, Ecaterina Andronescu şi Nicolae Bănicioiu, iar pentru cel de secretar general candidează Marian Neacşu şi Codrin Ştefănescu.

De asemenea, pentru funcţia de secretar general şi-au depus candidatura Marian Neaşcu şi Codrin Ştefănescu.

Pentru funcţiile de vicepreşedinţi, pentru Regiunea Bucureşti - Ilfov sunt candidaţi Gabriela Firea, Robert Negoiţă şi Daniel Florea, iar pentru Regiunea Sud-Vest Lia Olguţa Vasilescu şi Paul Stănescu.

În Regiunea Muntenia candidează pentru funcţia de vicepreşedinţi Roxana Mânzatu, Adrian Ţuţuianu, Şerban Valeca şi Cătălin Rădulescu.

În Regiunea de Sud - Est candidează Lucreţia Roşca şi Marian Oprişan, în timp ce în Nord - Est sunt Carmen Dan şi Gabriel Vlase.

Pentru partea Nord - Vest sunt susţinuţi Doina Pană şi Gabriel Zetea, în Vest Natalia Intotero şi Mihai Fifor, iar în Regiunea Transilvania - Centru sunt Roxana Mânzatu, Bogdan Trif.

Decizia finală va fi luată prin vot la Congresul din 10 martie.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Bursa, de ce ne-ati schimbat culoarea trandafirilor?.

    Remediati, altfel va actionam in judecata. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb