Construcţia Unităţilor 3 şi 4 de la Cernavodă ar putea costa trei şi nu patru miliarde euro, cât estimase Guvernul în luna iunie, a declarat, vineri, directorul de afaceri corporatiste al "CEZ România", Adrian Borotea. "CEZ" speră să încheie negocierile cu statul român până în 30 noiembrie, data alegerilor parlamentare, însă acest lucru depinde şi de ceilalţi investitori.
În cazul în care statul român nu îşi respectă obligaţiile, şi-ar putea dilua participaţia, potrivit persoanelor apropiate negocierilor. Potrivit NewsIn, s-a agreat, de asemenea, că statul român nu poate lua singur o decizie la aspectele importante. Potrivit Hotărârii de Guvern, negocierile au ca termen de finalizare prima jumătate a lunii decembrie.
Nuclearelectrica şi Ministerul Economiei şi Finanţelor (MEF) au reluat, pe 27 august, negocierile cu cei şase investitori pentru construirea reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă, după ce Guvernul a decis să deţină minim 51% din capitalul social al companiei de proiect.
Reprezentanţi ai MEF au precizat la începutul lunii iulie că începerea construcţiei propriu-zise a reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă va demara un an mai târziu, în 2010 şi lucrările vor fi încheiate în 2015. Procesul de negociere cu cei şase investitori interesaţi, ArcelorMittal, CEZ, Electrabel, Enel, Iberdrola şi RWE Power, a început la 4 decembrie 2007. Compania de Proiect, ce urmează să fie constituită, va finaliza, va pune în funcţiune şi va exploata Unităţile 3 şi 4 de la Centrala nucleară de la Cernavodă.