CGMB va aproba achiziţionarea pachetului de acţiuni de la ELCEN pentru fuziunea cu RADET

A.C.
Politică / 30 iunie 2017

Gabriela Firea

Gabriela Firea

  • document ataşat Hotărârea Primăriei Capitalei privind acordul de principiu pentru achiziţionarea pachetului de acţiuni ELCEN
    apasă aici pentru a descărca.

    Primarul general, Gabriela Firea, a anunţat că va pune pe ordinea de zi suplimentară a şedinţei de Consiliul General al Municipiului Bucureşti proiectul prin care CGMB îşi dă acordul de principiu pentru achiziţionarea de către municipalitate a pachetului de acţiuni de la ELCEN pentru fuziunea cu RADET.

    Gabriela Firea, primarul general, a declarat: "Este o şedinţă extrem de importantă, chiar istorică. Aseară colegii noştri v-au transmis că pe ordinea de zi avem un proiect aşteptat de ani de zile de bucureşteni, proiect care va asigura continuitatea serviciului de termoficare, să avem apă caldă şi căldură în Bucureşti. Este primul pas spre fuziunea dintre ELCEN şi RADET. Noul guvern va putea emite o hotărâre prin care Primăria Capitalei să poată achiziţiona de la Ministerul Energiei pachetul integral de acţiuni de la ELCEN. Este vorba de 155 milioane de euro. Suma va fi plătită pe loc. Este un preţ bun, suportabil pentru municipalitate. Prin această măsură fuziune RADET - ELCEN se va crea o entitate nouă, puternică, care va pune capăt unui serviciu de proastă calitate şi scump".

    Printre participanţii la şedinţă se află şi Ministrul Energiei.

    Toma Petcu a precizat : "Sunt dezamăgit de votul pe care l-aţi dat (n.r. nu s-a votat în unanimitate), vorbim de un proiect foarte important pentru Bucureşti, care a fost rostogolit între două instituţii, PMB şi Ministerul Economiei. Pentru prima dată există un consens pe acest subiect. Consensul este dat de necesitatea şi oportunitatea acestui proiect. Dacă cel târziu până în septembrie nu va fi realizat, cred că este ultimul an în care avem posibilitatea să furnizăm în condiţii de calitate energie termică pentru populaţie. Pe ultima sesiune de finanţare, prin POR, doar primăriile pot accesa fonduri de modernizare a reţelelor termice. Dacă nu începem să scriem proiecte pe o societate care nu are probleme financiare, nu ştiu ce se va întâmplă. Prezenţa mea este dată de urgenţă şi oportunitatea că acest proiect să fie adoptat azi, iar această societate să fie înfiinţată în termen cât mai scurt pentru a se accesa finanţări pe POR, pentru modernizarea reţelelor. Ministerul Energiei a scris Ministerului de Finanţe şi Ministerului de Justiţie despre acest proiect de hotărâre. Singurq soluţie pe care ne-au indicat-o cele două instituţii este cea de vânzare a acţiunilor".

    Cotaţii Internaţionale

    vezi aici mai multe cotaţii

    Bursa Construcţiilor

    www.constructiibursa.ro

    Comanda carte
    danescu.ro
    arsc.ro
    Stiri Locale

    Curs valutar BNR

    16 Aug. 2024
    Euro (EUR)Euro4.9754
    Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
    Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
    Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
    Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

    convertor valutar

    »=
    ?

    mai multe cotaţii valutare

    Cotaţii Emitenţi BVB
    Cotaţii fonduri mutuale
    Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
    hipo.ro
    hipo.ro
    energyexpo.ro
    roenergy.eu
    rommedica.ro
    prow.ro
    aiiro.ro
    oaer.ro
    Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
    The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
    BURSA
    BURSA
    Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
    The Kingdom of God on Earth
    Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
    Carte - The crisis solution terminus a quo
    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb