Chainalysis: Bitcoin, la 36.000 de dolari până în vara lui 2022

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 31 aug. - 1 sep. 2021

Chainalysis: Bitcoin, la 36.000 de dolari până în vara lui 2022

Philip Gradwell, economist-şef la Chainalysis, platformă de date blockchain, a lansat zece previziuni pentru Bitcoin, conform institutionalinvestor.com, iar acestea sunt:

1. Bitcoin se va menţine la un preţ de 36.000 de dolari, existând dovezi bazate pe date că investitorii sunt dispuşi să cumpere şi să deţină această monedă cripto la valoarea de 36.000 de dolari. De aceea, aşteptările arată că acest nivel de preţ se va menţine până în vara anului 2022.

2. Vom vedea eforturi solide pentru standardizarea investiţiilor în Bitcoin. Valurile iniţiale de investitori instituţionali care au cumpărat Bitcoin au fost dispuse să tolereze numeroasele disfuncţionalităţi şi riscuri din domeniu, dar următoarea tranşă de potenţiali investitori vrea să vadă aceste probleme remediate. Anul viitor vom asista la o muncă serioasă în industria criptomonedelor pentru realizarea standardelor, a unor criterii mature pentru Bitcoin.

3. Problema ESG (guvernanţa de mediu, socială şi corporativă) va fi abordată, poate chiar rezolvată. În condiţiile în care tot mai mulţi investitori mari cer măsuri, industria criptomonedelor va furniza o mulţime de date despre impactul energetic şi climatic al minării de criptomonede şi vor fi luate decizii pentru a reduce această amprentă. Industria de profil va lansa drumul spre soluţionarea problemelor ESG şi acest lucru ar trebui să crească încrederea investitorilor.

4. Mai multe reglementări: probabil că acestea vor privi iniţial aşa-numitele stablecoins şi finanţele descentralizate. Vom avea o mulţime de perimetre reglementate, iar procesul de reglementare va veni cu compromisuri. O adoptare extinsă a cripromonedelor va duce la o cerere mai mare, respectiv la preţuri mai mari pe piaţa de profil.

5. Lichiditatea va creşte. Pe măsură ce mai mulţi investitori instituţionali cumpără şi vând cantităţi mari de criptomonede la intervale mai scurte de timp - spre deosebire de investitorii de retail care tind să cumpere şi să deţină monede digitale pe termen lung - va creşte lichiditatea, ceea ce va fi un semn major al unei pieţe mai mature.

6. Bitcoin şi Ethereum vor continua să domine în plasamentele investitorilor instituţionali, iar păstrarea lor are un sens strategic într-o perioadă incertă şi inflaţionistă ce va urma.

7. Utilizarea frauduloasă va scădea, cel puţin din anumite puncte de vedere. Utilizările ilegale ale criptomonedelor vor scădea ca procent în totalul tranzacţiilor, deşi vor creşte în termeni absoluţi odată cu o adoptare extinsă a monedelor cripto. Eforturile de reducere a infracţionalităţii au dat deja rezultate tangibile. De exemplu, activitatea frauduloasă semnificativă şi spălarea banilor care se petreceau pe piaţa Bitcoin pot fi acum urmărite şi depistate de programele de combatere a spălării banilor. În viitor, autorităţile de reglementare şi forţele de implementare vor continua să aibă o abordare mai consistentă.

8. Scepticii care se tem de prăbuşirea catastrofală a criptomonedelor vor continua să scadă, ca număr. A existat o schimbare de perspectivă în ultimii câţiva ani, deoarece criptomonedele au trecut de la o industrie mică în 2017 la o industrie globală în 2020, iar acum au infrastructura critică de care au nevoie ca să fie o clasă de active matură. În numai trei ani, industria de profil a realizat structuri corporative adecvate, a aflat cum să execute tranzacţii la scară largă, a rezolvat problemele de custodie, astfel încât investitorii să îşi poată stoca activele în siguranţă, iar sistemele au fost adoptate de către băncile mari. Toate aceste realizări, precum şi faptul că industria a efectuat unele teste majore de stres în 2021, oferă multor foşti sceptici încredere că segmentul criptomonedelor va fi unul durabil.

9. Investitorii vor dezvolta o înţelegere mai profundă a fundamentelor care conduc piaţa cripto. La fel ca în cazul claselor de active tradiţionale, investitorii vor lua în calcul aceste elemente fundamentale în deciziile de investiţii şi se vor baza mai puţin pe măsurarea impulsului pieţei pe termen scurt.

10. Creşterea trebuie să reflecte standardele de maturizare. Este posibil ca investitorii instituţionali să nu mai considere creşterea haotică rapidă a criptomonedelor din 2017 până în 2020 drept o caracteristică descalificatoare, dar o repetare a acesteia în orice domeniu ar putea face să dispară confortul lor. O altă perioadă de creştere rapidă, haotică, ar putea avea consecinţe negative mari pentru industria criptomonedelor şi ar reduce semnificativ lichiditatea de pe piaţă, iar industria este conştientă de acest lucru. Dacă vom asista la o creştere rapidă suplimentară, aceasta va trebui explicată într-un mod foarte clar investitorilor instituţionali.

Eurex, piaţa europeană de produse derivate deţinută de Deutsche Börse AG (operatorul Bursei de Valori din Frankfurt), va lansa, în 13 septembrie, un produs derivat pe Bitcoin ETN (exchange-traded note - titlu de valoare tranzacţionat pe bursă, similar bondurilor, care este un titlu de datorie nesecuritizat, emis de o instituţie). Acesta va fi primul produs legat de Bitcoin lansat pe o piaţă reglementată a instrumentelor financiare derivate din Europa. Contractul, care va oferi acces la preţul Bitcoin într-un mediu reglementat în totalitate, va fi tranzacţionat în euro şi livrat fizic în ETN-uri Bitcoin.

ETN-ul Bitcoin va fi echivalent cu 1/1000 dintr-un Bitcoin la lansare, fiind complet susţinut şi răscumpărat în Bitcoin.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb