Chelu vrea un milion de lei din bani europeni pentru "Galfinband" Galaţi

Ştefania Ciocîrlan
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 2 septembrie 2009

Chelu vrea un milion de lei din bani europeni pentru "Galfinband" Galaţi

Cu rezultate sub aşteptări în primele luni ale anului, comenzi puţine şi rare, uşi trântite ostentativ în nas de către bănci, facturi neîncasate şi păsuite la rândul lor de furnizori, companiile speră să supravieţuiască recesiunii. Ca să nu îşi piardă totuşi clienţii, firmele ar vrea să investească, să ofere produse mai bune, mai ieftine, însă zgomotul uşii de la bancă le retează planurile.

Soluţia ar fi accesarea fondurilor europene nerambursabile, însă mulţi se sperie de birocraţia stufoasă şi nu se încumetă să aplice.

Pe unii, însă, teama de a ieşi pe tuşă îi împinge înainte.

Producătorul de benzi laminate "Galfinband" Galaţi, controlat de mai multe societăţi din acţionariatul cărora face parte şi omul de afaceri Cătălin Chelu, vrea să atragă peste un milion de lei ( aproximativ 240.000 de euro) din banii europeni alocaţi fondurilor structurale. Suma reprezintă aproape jumătate din banii de care compania are nevoie ca să finalizeze cel mai nou proiect de investiţii.

"În vederea asigurării resurselor financiare necesare, am depus un proiect de investiţii în cadrul Programului Operaţional Sectorial "Creşterea Competitivităţii Economice" cu finanţare nerambursabilă din fonduri structurale. Banii vor fi folosiţi pentru realizarea unei noi capacităţi de producţie", a explicat, pentru ziarul BURSA, domnul Daniel Stadoleanu, directorul general al societăţii. Valoarea proiectului în cauză se ridică la aproximativ 460.000 de euro (1,93 milioane de lei).

Conducerea companiei aşteaptă cu sufletul la gură un răspuns de la instituţia care evaluează proiectul, în condiţiile în care multe din speranţele societăţii să îşi crească vânzările sunt strâns legate de darea în folosinţă a noii facilităţi de producţie.

"Cererea de finanţare din fonduri nerambursabile şi proiectul depus sunt, în prezent, în curs de evaluare la autoritatea de management. Un răspuns pozitiv într-un timp cât mai scurt pentru realizarea investiţiei are implicaţii semnificative în creşterea performanţelor firmei", a adăugat domnul Stalodeanu.

Declaraţia directorului general vine în contextul în care compania a trecut pe pierdere în primele şase luni ale anului, după ce, în primul semestru din 2008, înregistrase un profit net de 88.337 lei. Astfel, la 30 iunie, anul acesta, "Galfinband" a raportat pierderi de 435.639 lei, mai mari decât aşteptările conducerii care estimase la începutul anului un minus de 370.905 lei. În acelaşi timp, cifra de afaceri a societăţii s-a diminuat cu peste 40%, la 11,42 milioane de lei, deşi administratorii bugetaseră o scădere a afacerilor de aproape 17,5%, la 16,44 milioane de lei.

Situaţia companiei pare să se fi redresat, însă, în ultimele luni, datorită unor contracte încheiate recent.

"Rezultatele obţinute de firmă în primul semestru din 2009 se înscriu în trendul actual al pieţei specifice pentru produsele Galfinband, precum şi al economiei româneşti. Contractele semnate în perioada ultimelor luni cu diverşi beneficiari din domeniile petrochimie, producţie de energie electrică şi metalurgie pentru realizarea unor proiecte de automatizare şi modernizare a proceselor industriale, constituie premise reale pentru îmbunătăţirea indicatorilor firmei în al doilea semestru din 2009", consideră directorul general al companiei.

"Galfinband" mizează şi pe implementarea a două proiecte în valoare totală de aproape 1,2 milioane de euro, cofinanţate parţial de la bugetul de stat, în cadrul Programului Inovare 2008.

Compania este listată pe piaţa Rasdaq, sub simbolul GALF, având o valoare de piaţă de 13,64 milioane de lei, potrivit preţului de 15,1 lei/acţiune, înregistrat în şedinţa bursieră de vinerea trecută. Conform ultimelor raportări bursiere, "Pneu Service" Galaţi împreună cu "Vulturul" Comarnic şi "Fricom" Galaţi controlează 17,05% din companie. Din acţionariatul societăţii mai fac parte societăţile "Siderman" şi "Altur"

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb