CHEP România a devenit partener al Delaco, intrând pe piaţa serviciilor logistice din industria lactatelor

Andrei Stan
Companii / 1 februarie 2016

CHEP România îşi anunţă intrarea pe piaţa serviciilor logistice din industria lactatelor, ca partener al Delaco, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Astfel, furnizorul de soluţii logistice va prelua administrarea operaţiunilor cu paleţi, aferente activităţii de distribuţie, prin implementarea serviciului de reutilizare prin închiriere a paleţilor.

"Delaco devine, astfel, primul jucător de pe piaţa lactatelor care demarează un proces de eficientizare a lanţului logistic, prin conversia la sistemul de pooling oferit de CHEP", se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, principalele avantaje ale externalizării operaţiunilor de gestiune a paleţilor sunt reducerea costurilor şi a riscurilor operaţionale, scurtarea timpului de livrare şi îmbunătăţirea disponibilităţii la raft a produselor - zone prioritare atât pentru producători, cât şi pentru marile lanţuri de magazine. De asemenea, prin sistemul de pooling, companiile sunt scutite de a declara către autorităţi ambalajele introduse pe piaţă, precum şi de plata taxelor de mediu aferente.

"Apreciem încrederea Delaco în sistemul CHEP - acesta este un prim pas important pentru noi, pe o piaţă complexă şi competitivă," a declarat Gabriel Andronescu, country general manager, CHEP România. "Pentru a putea să explicăm şi în practică virtuţile modelului colaborativ, care înseamnă reutilizare prin închiriere a paleţilor şi costuri de transport, depozitare şi distribuţie partajate între companiile dintr-un lanţ logistic, este esenţial să lucrăm, în primul rând, cu liderii la nivel de sector", a adăugat Andronescu.

"Analizele realizate de noi în alte sectoare ale pieţei bunurilor de larg consum au arătat că standardizarea, eficientizarea şi externalizarea riscurilor din Supply Chain sunt direct corelate cu dezvoltarea companiilor şi creşterea nivelului de competitivitate. Sunt beneficii pe care ne bucurăm că le putem extinde, în continuare, şi la alte companii din această categorie", a mai precizat Gabriel Andronescu.

Potrivit comunicatului, sistemul de pooling este unul sustenabil, cu beneficii pentru mediu. În esenţă, colaborarea în lanţul logistic contribuie la eficienţă în transport, prin reducerea distanţelor şi a kilometrilor parcurşi fără încărcătură, ceea ce se reflectă în reducerea semnificativă a emisiilor de CO2. Totodată, calitatea materialelor componente şi întreţinerea lotului de paleţi permit o durată de viaţă a echipamentelor CHEP cu mult peste cea a paleţilor generici. Aceasta reduce presiunea asupra resurselor de lemn prin utilizarea unui necesar lemnos minim, care, la finalul unui ciclu de folosire îndelungat, este în totalitate reciclat.

CHEP este lider mondial în servicii de reutilizare prin închiriere a paleţilor şi containerelor, deservind numeroase dintre cele mai mari companii din lume în domenii precum bunuri de larg consum, produse proaspete, băuturi şi automobile.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb