Chevron, interesat de afaceri în domeniul gazelor de şist în România şi Polonia

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 23 martie 2011

Chevron, interesat de afaceri în domeniul gazelor de şist în România şi Polonia

Grupul Chevron este interesat de afaceri în România şi Polonia în domeniul gazelor de şist, o sursă neconvenţională de gaze cu potenţial ridicat de dezvoltare, potrivit vicepreşedintelui grupului american, John Gass.

Conduceea Chevron, a doua mare companie petrolieră americană în funcţie de capitalizarea de piaţă, după Exxon Mobil, anticipea-ză o creştere dinamică a cererii de gaze, potrivit Mediafax. Grupul deţine în România un perimetru de explorare/exploatare Bârlad, cumpărat în toam-na anului trecut de la firma Regal Petroleum, cu 25 milioane dolari, fără taxe.

Recent, Chevron a anunţat că intenţionează să intensifice activităţile de exploatare prin metode neconvenţionale a rezervelor de petrol şi gaze din Statele Unite şi alte regiuni şi să majoreze producţia cu 1% în acest an.

Chevron şi Rosneft ar putea renunţa la exploatarea ţiţeiului din Marea Neagră

Cea mai mare companie petrolieră din Rusia, Rosneft, şi compania Chevron ar putea renunţa la parteneriatul lor în vederea explorării depozitului Val Shatskogo, aflat în apele teritoriale ruseşti ale Mării Negre, dacă nu vor reuşi să ajungă la un acord privind termenii cooperării, potrivit RIA Novosti. Chevron se află în stadiul final al cercetării preliminare geologice şi cel mai probabil va anunţa că acel zăcământ nu conţine rezerve comerciale de petrol. Reprezentanţii Rosneft şi Chevron au refuzat să comenteze informaţiile, informează Agerpres.

"Rosneft" insistă ca societatea mixtă să fie înregistrată în Rusia, în timp ce Chevron nu este de acord. "Există o serie de probleme care, împreună cu datele privind rezervele din zăcământ, ar putea determina Chevron să se retragă din proiect", potrivit RIA Novosti.

În iunie 2010, Rosneft şi Chevron au acceptat să lucrez la proiectul explorării depozitului Val Shatskogo, semnând un acord preliminar în prezenţa premierului rus Vladimir Pu-tin. Chevron s-a angajat să investească un miliard de dolari în cercetarea preliminară geologică. O decizie finală va fi luată în 26 martie la Moscova.

Gazele obţinute din şisturi, mai dificil de exploatat decât cele din zăcămintele clasice, sunt o sursă neconvenţională de gaze şi o soluţie pentru reducerea dependenţei de livrările din Rusia şi ţările din Golful Persic. Analiştii apreciază că gazele neconvenţionale reprezintă oportunităţi atractive de investiţii în sectorul energetic, având un potenţial ridicat de dezvoltare.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Chevron, v-a prelua in curand la Armax Gaz Medias cel putin 15% din actiuni aceasta avand o perspectiva uriasa de viitor si terenuri in exploatare cu potential de pana la 3 milioane de m.cubi de gaze.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb