CHIAR DACĂ VA VINDE PARCUL EOLIAN, Zmelik: "CEZ nu va ieşi de pe piaţa energetică din România"

Ziarul BURSA #Companii #Energie / 10 septembrie 2014

Zmelik: "CEZ nu va ieşi de pe piaţa energetică din România"

Grupul ceh CEZ îşi va consolida operaţiunile în România şi nu va ieşi de pe piaţa noastră, chiar dacă va reuşi să vândă parcurile eoliene din Dobrogea, a declarat şeful CEZ România, Martin Zmelik. Compania nu este interesată de achiziţii sau de participarea la proiecte energetice mari derulate de Guvern, a precizat domnia sa, citat de Mediafax.

"Nicio clipă planul nostru nu a fost să ieşim de pe piaţă din România, chiar dacă se concretiza vânzarea parcului. Pentru moment ne consolidăm operaţiunile. Nu avem în plan achiziţii şi nici nu ne interesează să participăm la proiectul privind construirea nucleare de la Cernavodă", a subliniat Martin Zmelik.

Directorul diviziei internaţionale a CEZ, Tomas Pleskac, a declarat, în aprilie, că grupul este dispus să vândă integral parcurile eoliene din România, de la Fântânele şi Cogealac, dacă va primi o ofertă bună pentru acesta.

Şeful CEZ România a ţinut să menţioneze: "Ne concentrăm pe partea de distribuţie, pe energia regenerabilă şi pe eficientă energetică. Acesta este viitorul. Suntem foarte mulţumiţi de piaţa de distribuţie de aici. În România, activitatea de distribuţie ne aduce cele mai bune rezultate. Priorităţile de investiţii în zona de distribuţie sunt siguranţa şi calitatea reţelei şi pierderile din reţele".

Introducerea de noi taxe de către Guvern ar "complica semnificativ" decizia companiilor de a investi în România, în condiţiile în care presiunea pe costuri este intensă, a mai spus Matin Zmelik.

"Consumul scade, există încă o cerere semnificativă pentru investiţii şi tehnologie nouă şi mai bună, deci avem de-a face cu o presiune a costurilor destul de intensă. În plus, mai este şi presiunea asupra preţului la consumatorul final. În aceste condiţii, alte taxe ar complica semnificativ decizia de a investi, în ce direcţie şi pe ce termen, şi ar deveni o complicaţie operatională majoră", a subliniat domnul Zmelik.

Una dintre taxele noi introduse în acest an de Guvern este impozitul pe construcţii speciale. Taxa se aplică pentru construcţiile care nu intrau în sfera de impozitare, cum ar fi stâlpi, rampe, platforme betonate, altele decât imobilele pentru producţie sau birouri, care erau deja impozitate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5156
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2830
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8940
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.6995

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb