CHIAR DE ZIUA SA Toate legile bancare ale lui Zamfir au trecut de deputaţii din comisii

E.O.
Bănci-Asigurări / 10 martie 2020

Toate legile bancare ale lui Zamfir au trecut de deputaţii din comisii

Actualizare - Urmează votul plenului.

---

Actualizare - 16:50 - Şedinţa comună a comisiilor Juridică, de Buget şi Industrii s-a încheiat.

---

Actualizare - 16:48 - Şi ultima iniţiativă a fost adoptată, cu 21 de voturi "pentru" şi 16 "împotrivă".

---

Actualizare - 16:36 - Pe parcursul dezbaterilor, reprezentanţii sistemului bancar nu au fost lăsaţi să îşi spună punctul de vedere

---

Actualizare - 16:26 - Încep discuţiile pe legea retractului litigios.

---

Actualizare - 16:18 - Proiectul de lege pentru plafonarea dobânzilor a primit raport favorabil, cu 25 de voturi "pentru" şi 17 "împotrivă".

---

Actualizare - 15:59 - "Sunt situaţii foarte grave în piaţă. Au fost credite la care dobanda a ajuns la 21450% - este dobanda aplicată unui debitor când nu era o lege care să limiteze această dobandă penalizatoare", a precizat Daniel Zamfir făcând referire la un caz din piaţa IFN-urilor. În opinia domniei sale, o lege a plafonării dobânzilor va încuraja creditarea, nu o va descuraja.

---

Actualizare - 15:53 - A început dezbaterea pe legea privind plafonarea dobânzilor.

---

Actualizare - 15:49 - A fost adoptat raport favorabil şi pentru proiectul privind executările silite, cu 33 de voturi "pentru", 17 "împotrivă" şi două "abţineri".

---

Actualizare - 15:23 - După ce fusese acceptată prezenţa lor la discuţii, câţiva zeci de debitori nu au mai fost lăsaţi să intre, după ce Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a interzis accesul invitaţilor în Parlament.

---

Actualizare - 15:09 - Avocatul Gheorghe Piperea, care a redactat, împreună cu Daniel Zamfir, textele de lege, a fost pus în situaţia să se ridice de la masa dezbaterilor şi să asiste la discuţii din sală, din cauză că nu este parlamentar.

---

Actualizare - 05:08 - Până acum, deputaţii USR şi PNL au votat împotriva propunerilor lui Zamfir.

---

Actualizare - 05:05 - Şedinţa continuă pe un ton nervos, parlamentarii vorbesc în acelaşi timp şi se contrazic pe marginea amendamentelor aduse initiaţivei ce priveşte executările silite.

---

Actualizare - 14:56 - Daniel Zamfir: "Nu putem scoate oamenii din case abuziv".

---

Actualizare - 14:54 - S-a trecut la dezbaterea proiectului referitor la executarea silită a locuinţelor.

---

Actualizare - 14:52 - Raportul de adoptare a iniţiativei legislative privind riscul valutar (legea conversiei) a fost votat cu 29 de voturi "pentru" şi 21 "împotrivă".

---

Actualizare - 14:42 - Se votează proiectul privind riscul de credit, pe articole.

---

Actualizare - 14:37 - Discuţiile din comisii s-au aprins. Nu au voie la cuvant decat iniţiatorul proiectelor de lege şi membrii comisiilor de specialitate, fapt care îi deranjează pe unii dintre cei prezenţi în sală.

---

Actualizare - 14:22 - Zamfir: "Sunt instanţe care, în ultima perioadă, au decis conversia creditelor la cursul istoric".

"Sunt foarte multe ţări în care debitorii, deşi au avut probleme cu creditele în CHF, nu au fost ruinaţi, ca la noi. Cred că este momentul să le facem şi lor dreptate cu această lege", a adăugat senatorul Zamfir.

---

Actualizare - 14:10 - Au început dezbaterile, este luată în discuţie iniţiativa legislativă care priveşte riscul valutar.

La discuţii sunt prezenţi atât parlamentarii din comisii, cât şi reprezentanţii sectorului bancar şi din Banca Naţională a României. De asemenea, în sală se află şi membri ai asociaţiilor de consumatori.

---

Pachetul ce conţine cele patru iniţiative legislative în domeniul bancar urmează să fie luat în discuţie, de la ora 14:00, în comisiile de specialitate din Camera Deputaţilor, care este for legislativ.

Acesta cuprinde Legea de protecţie a consumatorilor împotriva dobânzilor excesive; Legea de protecţie a consumatorilor împotriva executărilor silite abuzive şi intempestive; Legea de protecţie a consumatorilor împotriva cesiunilor speculative de creanţe; Legea de protecţie a consumatorilor împotriva riscului valutar (conversia).

Iniţiatorul celor patru proiecte de lege este senatorul PSD Daniel Cătălin Zamfir, care îşi serbează astăzi ziua de naştere.

Opinia Cititorului ( 15 )

  1. Tb aprobate aceste legi. Poate vine sef la ASF acest domn. Ne-am saturat de hinghereala! Avem nevoie de un partid adevarat care sa ne apere interesele naționale și individuale!

    1. Sa ne fereasca Dumnezeu sa ajunga dancilul asta pres. la asf... Oricum si legile astea ale lui vor avea aceeasi soarta ca si celelalte, adica la gunoi ca asta sunt.

      Băncile străine fură bani din România cu tonele. S-a scris până și aici. De fapt, cred că mai mult aici s-a scris. Că la televizor mă îndoiesc că s-a discutat prea mult. Sau dacă ne fură străinii e OK, numa' să nu ne fure Dragnea. Ca să nu mai discutăm de țeapa cu creditele în franci. E boală la români să pupe bocancul, fie că o fac pe bani, fie că o fac pe gratis, că deh, sunt afaceriști buni. Măcar când o faci pe bani ar mai fi de înțeles...

      1.1 - nea oprescu, tu esti, bre? Arde, ha?

      Îți tremură izmenele bank- sterule ?

    Ceea ce a facut Daniel Zamfir circ cu aburelile lui bancare este o manareala a PSD s-a vazut astazi in Parlament ca nu sunt in stare sa faca nimica.Din surse bancare BNR se va opune acestor legi iar Consiliul Economic Fiscal va da un aviz negativ

    1. "Din surse bancare BNR se va opune"..esti amuzant ca sa nu spun altfel. Cine-i bnr?

      Astea da surse de incredere. 

      Fratilor nu are nimeni nimic cu bancile, avem nevoie de ele dar ele sa fie in slujba cetateanului, sa sprijine economia prin investitii in mediul privat asa cum fac peste tot. 

      Si in germania si alte 12 state membre UE dobanzile sunt plafonate prin lege. 

      Aceste abuzuri trebuie oprite. 

      Asa ca avem nevoie de aceste legi, sunt pt noi sunt de bun simt. 

      Nu mai mancati rahatul celor care vor profit maxim cu orice pret.Dobanzile la creditele de la noi sunt cel putin duble fata de restul statelor

      Mergi la scialasi vezi de ce sunt duble! Ai auzit macar de risc de tara? Stii ce inseamna? De.risc de neplata.ai auzit? Cand teparii se aduna sub comanda unui inginer habarnist cu aere de economist doar pt ca a trecut pe langa cladirea ase ului, cine mai risca.sa.dea credit? E grea scoala baiete si tu esti exemplul perfect de anti scoala... Ia zi, ai luat banii, ti ai facut treaba si acum vrei sa nu platesti asa i? Sa traiasca zamfir, ca poate ne sacpa de platit imprumuturile , strainii sa ne dea iar noi sa le tragem teapa ca suntem smecheri! Vai de capul vostru

      Bai gunoi dacă ar fi dobânzi ca în Europa nu ar mai da nimeni țeapă....iti pare normal ca un jeg de kruc în împreună cu un gunoi de executor... Sa cumpere o creanta cu 2500ron și sa ceara 50000de RON... În ce tara pu. Ii ai mai văzut asa ceva... S-au pentru o mizerie de 10000ron sa ți ea casă..

      Bai gunoi dacă ar fi dobânzi ca în Europa nu ar mai da nimeni țeapă....iti pare normal ca un jeg de kruc în împreună cu un gunoi de executor... Sa cumpere o creanta cu 2500ron și sa ceara 50000de RON... În ce tara pu. Ii ai mai văzut asa ceva... S-au pentru o mizerie de 10000ron sa ți ea casă..

      Pt 2.2 - amaratule, ti-a bagat groningen net ca sa faci balaceala pe aici? Vremea ticalosiilor voastre a cam apus. Stai pe burta, ca e apa mica.

      Dragă, esti sluga perfectă, ai și limbajul adecvat unui sclav indobitocit de propaganda securista !

    Deci Zamfir a împrumutat secretara lui Oprescu :)

    Cămătăria din România de astăzi seamănă bucățică ruptă cu capitalismul incipient britanic din sec. XIX-lea. Pe vremea aceea cămătăria era în floare iar datornicii rău platnici erau internați în închisorile pentru datornici în care statul gardian nu acorda deținuților nici măcar hrană zilnică, etc. Acum suntem în sec. al XXI-lea, dar capitalul bancar străin, după ce a obținut monopolul absolut asupra pieței bancar-financiare românești s-a pomenit în paradisul bancar românesc în care creditarea a fost inițial total nereglementată, iar puțina legislație care exista era în favoarea capitalului - ca să dovedim UE că suntem capitaliști.

    Băncile românești cu capital străin - adică quasi-totalitatea capitalului bancar din România - NU finanțează nici dezvoltarea României, nici măcar creșterea economică. În măsura în care în economia românească a existat creștere economică, ea s-a făcut pe seama a trei factori - capitaluri speculative gestionate de fonduri de investiții, investiții guvernamentale de capital, și investiții minore de capital național. Capitalul bancar a finanțat cu prioritate absolută deficitul bugetar guvernamental și consumul populației și administrației. Și a funcționat ca intermediar al capitalurilor speculative.

    În acest context proiectele legislative ale lui Zamfir - susținute sau nu de liberali, socialiști, și oricine altcineva - nu sunt altceva decât o tentativă de a trece din sec. XIX în sec. XXI. Binevenită, deși cam târzie.  

    Unii care scriu mesaje sunt atât de indobitociti încât cred ca starea de sclavie a românilor față de U E și SUA este perfectă, ca trebuie în continuare să ne lăsăm jefuiti că de.... ne jefuiiesc prietenii și e bine, noi să rămânem în continuare cu nasul in praf și mândri că suntem sclavi. Halal români indobitociti de propagandă!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb